Προς το περιεχόμενο

Απορία σχετικά με oxygen 8. Αξίζει;;;


nathanlyk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν. Τείνω να αγοράσω το(πρώτο μου) midi controller της m audio, oxygen 8. Θέλω να μου πείτε αν τελικά μπορώ να παίζω με ήχους που έχω περασμένους σαν wav στο pc ή μέσω ενός vst instrument καθώς και να ηχογραφήσω με αυτούς τους ήχους. Γίνονται αυτά;; Επίσης ξέρετε τι άλλες δυνατότητες έχω με τουτό το controller;;; Αξίζει;;

 

Thanks...

www.myspace.com/nathanlyk

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να μου πείτε αν τελικά μπορώ να παίζω με ήχους που έχω περασμένους σαν wav στο pc ή μέσω ενός vst instrument καθώς και να ηχογραφήσω με αυτούς τους ήχους.

 

ως midi controller έχει τη δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει midi πληροφορίες:

http://www.tweakheadz.com/how_to_get_started_with_midi.html

 

αν κατάλαβα καλά τι εννοείς θέλεις να κάνεις trigger wav λούπες για live χρήση(?). αυτό μπορεί να γίνει με προγραμματισμό των πλήκτρων ή του sampler που χρησιμοποιείς αλλά επειδή έχει ήδη περιορισμένο κλαβιέ (μόνο 2 οκτάβες) θα πρότεινα κάποιο κάπως μεγαλύτερο κλαβιέ ή κάποιο που να έχει ξεχωριστούς triggers όπως π.χ. το maudio axiom.

 

"ηχογράφηση" γίνεται μέσω του daw και των vst και γίνεται μια χαρά, όπως φαίνεται και στις photo έχει και transport buttons που διευκολύνουν την κατάσταση. τώρα για το πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο controller δε γνωρίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω έχω το oxygen 61.

Απο ποιοτητα κατασκευής καλο μου φαίνεται. (χωρις να εχω παίξει με κάτι αλλο βεβαια)

Είναι αρκετά βαρύ. Τα διαφορα κουμπιά και ποτενσιομετρα που έχει πανω του σου αφήνουν πολύ καλή αίσθηση. Τα πλήκτρα είναι κάπως πλαστικά-ψεύτικα αλλα την δουλειά τους την κάνουν. Όλα τα πληκτρα, faders κλπ που έχει προγραμματιζονται εύκολα στο cubase.

Όταν ήταν να το πάρω σκεφτόμουν και το axiom. Τελικα, μιας και ειμαι κυρίως κιθαρίστας, το oxygen ήταν καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω το Oxygen49... ότι λέει ο φίλος από πάνω ισχύουν, μόνο που στο δικό μου μετά από καμιά βδομάδα από τότε που το αγόρασα, ένα ποτενσιόμετρο σταμάτησε να δουλεύει αλλά το πήγα πίσω στην ελίνα και το άλλαξαν (το ποτενσιόμετρο, αν και πιστεύω οτι κανονικά έπρεπε να αλλάξουν όλο το keyboard).. κατά τ'άλλα είναι αρκετά στοιβαρό αλλά αν θες κάτι πιο all around πάρε το axiom (ειδικά για ηλεκτρονική μουσική) που έχει και τα padάκια πάνω εκτός κι αν σκοπεύεις να πάρεις και κάνα trigger finger. Αν θες κάτι πιο στοιβαρό, που μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο σε live κοίτα κάτι σε CME

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου