Προς το περιεχόμενο

Fender Super Reverb και Mesa Boogie Fifty/Fifty


lunar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και από μένα. Το ερώτημα είναι το εξής: έχω έναν super reverb (αν έχω εκτιμήσει σωστά γύρω στις αρχές 80΄, με push/pull master) καθώς και έναν (τελικό) mesa boogie fifty/fifty (το παλιό μοντέλο). Υπάρχει περίπτωση να βγάλω καποιο καλό αποτέλεσμα με πιθανή μεταξύ τους συνδεσμολογία. (έχοντας μόνο την προενίσχυση του πρώτου και το τελικό στάδιο του δεύτερου). Δεν ξέρω αφενώς εάν ένα τέτοιο "μπαστάρδεμα" είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί (από φυσικής άποψης , πχ. αντίστασεις ενισχυτών, ohm αντιστάσεις ) και αφετέρου αν αξίζει να μπω σε τέτοια διαδικασία (ηχητικό αποτέλεσμα). ο fender είναι combo και έχει ενσωματωμένα 4 x 10 ηχεία τα οποία οδηγεί με μια έξοδο των 4 Ohm (και άλλη μια έξοδο πάλι 4 Ohm που έχει κενή ), ενώ ο boogie οδηγεί δύο καμπίνες των 1 x 12 στα 8 Ohm η καθεμιά και έχει 2 εξόδους των 8 Ohm και 4 εξόδους των 4 Ohm. Ένας φίλος ηλεκτρονικός (χωρίς εμπείρία σε αυτόν τον τομέα ) είπε πως θεωρητικά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, στην πράξη όμως καλύτερα να το ψάξω. Ευχαριστώ σε κάθε απάντηση

ttp://www.myspace.com/trioaynan

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

το ειχα δοκιμασει παλιοτερα να περασω προενισχυση απο διαφορους fender σε τελικους boogie (υπηρχαν στο σπιτι ενας dual caliber combo, ο studio 22 και ο 2:20 τελικος), και το αναποδο (boogie preamp σε fender τελικους) καθαρα για πειραμα. αλλα τελικα ουτε τον ηχο boogie ειχες (σφιχτο και modern), ουτε τον ηχο fender (χαλαρα μεσαια και vintage). απλα το αποτελεσμα (στα αυτια μου τουλαχιστον) δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο. (ασε που ο πηχης ειναι ψηλα εξαρχης γιατι και τα δυο μηχανηματα που εχεις ειναι top προτασεις).

 

καλυτερα κοιτα για προενισχυτη και καμπινα. τι καλυτερο απο το να εχεις δυο συστηματα τοσο διαφορετικα σε ηχο και δυνατοτητες οσο ενας super reverb combo και ενα mesa rack συστημα. εγω θα εψαχνα για καναν boogie μεταχειρισμενο preamp στο ebay για αρχη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτού σφάξεις τα μηχανήματα σου δοκίμασε αυτό.

 

Αφού ο φεντερ σου είναι o μεταγενέστερος με το push pull θα έχει υποθέτω και line out στο πίσω μέρος που μπορείς να συνδέσεις στην είσοδο του boogie ,εφόσον βέβαια είναι συνδεδεμένη η καμπίνα του φέντερ , μην κάψουμε και κανα μετασχηματιστή εξόδου. Ο ήχος που θα πάρεις από εκεί θα έχει και τον τελικό του φέντερ το οποίο δεν είναι αυτό που ακριβώς ζητάς αλλά θα σου δώσει μια καλή ιδέα

 

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το ηχητικό αποτέλεσμα όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι ίσως να μη σε ικανοποιήσει παρόλα αυτά αν θες να δεις πως ακούγεται η προενίσχυση του φεντερ με το μπουγκι τελικό, το σφάξιμο είναι σχετικά απλό, ειδικά για τον φίλο σου τον ηλεκτρονικό.

Αποσυνδέεις το ενισχυτή από το ρεύμα και αποφορτίζεις τους πυκνωτές (ο φίλος σου ξέρει πως, μην το δοκιμασεις μόνος σου άμα δεν γνωρίζεις - κάνει τζιζ)

Μετά θα αποσυνδέσεις την κενή έξοδο 4ohm του φεντερ βεβαιώνοντας ότι η άλλη δλδ η κανονική έξοδος για την καμπίνα είναι συνδεδεμένη σωστά(προσοχή έχει τεράστια σημασία). Μην κόψεις τα καλώδια απλά ξεκόλλησε τα με κολλητήρι και μόνωσε τα με κάποιο τρόπο (θερμοσυστελλόμενο) έτσι ώστε να μην βραχυκυκλώσουν μεταξύ τους αλλά ούτε και με το σασί.

Πάρε ένα άλλο μονοφωνικό jack με 3 συνδέσεις (γείωση, σήμα, και ένα εσωτερικό έλασμα που συνδέεται με το σήμα όταν δεν υπάρχει καλώδιο.

αν το παλιό βύσμα πληρεί τις προϋποθέσει τότε χρησιμοποιείς το ίδιο.

Εντόπισε στην πλακέτα του ενισχυτή τoν πυκνωτή με τιμή 0.001u(=1n)

πριν από το phase inverter. Στη μία του πλευρά θα ενώνεται με μία αντίσταση προς τη γείωση 1Μ ή 330Κ ανάλογα τη χρονολογία που φτιάχτηκε ο ενισχυτής.

 

pinput.GIF

 

pinput2.GIF

 

Εκεί ακριβώς θα βρεις ένα καλώδιο που πάει σε ένα ποδαράκι της βάσης της λυχνίας (12ΑΤ7) που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από της τελικές. Αποσυνδέεις το καλώδιο και από τις δύο πλευρές. Παιρνεις δύο νέα καλώδια κατα προτίμηση με μπλεντάζ.

1ο καλώδιο: Συνδέουμε τη μία άκρη στο συμπλεγμα του πυκνωτη και της αντίστασης που σου είπα παραπάνω και την άλλη άκρη στο jack στο σήμα , το μπλεντάζ το ενώνουμε στη γείωση του jack (μόνο από τη μία πλευρά φυσικά)

2ο καλώδιο: Συνδέουμε τη μία άκρη στο ποδαράκι της βάσης που είχαμε αφήσει κενό και τη άλλη ακρη στο jack στην εσωτερική σύνδεση με το έλασμα το μπλενταζ το ενώνουμε πάλι μόνο από τη μία πλευρα στη γείωση του βύσματος.

 

Είσαι έτοιμος

 

Τώρα μπορείς να συνδέσεις απο το "νέο βύσμα" και τα 2 κανάλια της προενίσχυσης του φεντερ, με το ριβερμπ και το βιμπρατο άφοβα στην είσοδο του μπουγκι σου.

Όταν δεν θα έχεις τίποτα στο βύσμα και αν τα έχεις κάνει όλα σωστά ο ενισχυτής θα δουλεύει όπως πριν.

 

Σου συνιστώ βέβαια όταν θα κάνεις τη σύνδεση φεντερ-μπουγκι να αφαιρείς, πριν ανοιξεις τους ενισχυτές, την phase inverter και τις τελικές του φεντερ. Αυτό θα σου δώσει λιγότερο hum/θόρυβο ενώ θα αυξήσει ακόμα περισσότερο το headroom του ενισχυτή επειδή ο μετασχηματιστής ισχύος χωρίς τις τελικές θα μπορεί να σου δώσει λίγα παραπάνω βολτ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις , άργησα για λόγους τους οποίους όλοι γνωρίζουμε να απαντήσω.

electrictabs ---> respect το κατέχεις το θέμα... βέβαια λίγο τρόμαξα με την απάντηση , φυσικά εγώ είχα κάτι πιο απλό στο μυαλό μου. thanks anyway!

ttp://www.myspace.com/trioaynan

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου