Προς το περιεχόμενο

Rickenbacker?


Grigoris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

toaster? τοστιέρα δηλαδή? Απίστευτη φαντασία ο σχεδιαστής που τις σχεδίασε. Τουλάχιστο στην όψη είναι έργα τέχνης. θυμίζουν λίγο από την αυθαιρεσία του art nouveaux. Έχει δοκιμάσει κανείς σας? πώς είναι στο παίξιμο σε σχέση με τη gibson που έχω πχ? πρέπει να είναι το ίδιο κοντές, σε αντίθεση με τις τύπου fender. Πού να έβρισκα να δοκίμαζα μια...

 

Γ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

flea δεν πιστεύω να το έδωσε το 4003 εκείνος ο τύπος....

 

 

Δεν το ξεχνώ....Θα σου πω όποτε είναι.....(θα μου πεις βέβαια: ναι, εσένα θα περιμένει :lol: :lol: :lol: :lol:)

 

Α, ανέβασε και κανα κλιπ από το δικό σου.....

Βass is a state of mind...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου,

 

εγώ έχω την 620/12. Στη χροιά του ήχου δεν έχει διαφορά από την εξάχορδη, αλλά προφανώς έχει τις ακουστικές ιδιαιτερότητες της 12χορδης. Είναι semiacoustic πάντως. Είναι κοντή, αλλά έχει smooth ταστιέρα και πολύ λεπτή. Γενικά το συγκεκριμένο μοντέλο είναι πανάλαφρο σε σχέση με τη σειρά 300.

 

Δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω για τις διαφορές με τη gibson, μόνο αν την ακούσεις θα καταλάβεις...Εγώ δεν έχω βάλει τους toasters, την έχω με τους δικούς της custom μαγνήτες.

 

Το πρόβλημα είναι η αλλαγή χορδών (και η εύρεση τους στα Ελληνικά καταστήματα), αλλά μετά απο 2-3 φορές συνηθίζεις. Στην Αθήνα δεν έχω βρει Rickenbacker ούτε για δείγμα... Αν ζεις εξωτερικό, ψάξτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα οι Rickenbacker εχουν στενες και "δυσκολες" ταστιερες (πολυ μικρη η αποσταση χορδων μεταξυ τους και τα μπρατσα τους ειναι γενικα δυστυχως λεπτα (εχουν ομως διπλη βεργα οποτε δεν υπαρχει προβλημα σταθεροτητας) επισης η ταστιερα τους ειναι απο ΛΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ rosewood (20-30 στρωματα και δυστυχως ΠΑΝΩ απο τα ταστα!!!) και εχει περιεργη αισθηση καθοτι γλυστραει πολυ (αρκετοι παικτες αφαιρουν τη λακα για καλυτερο playability),επισης εχουν μικρα τατσα...γενικα δεν ειναι και οτι καλυτερο για σολα οπως ερχονται απο το εργοστασιο (μια χαρα ειναι βεβαια για ρυθμικη) μολις ομως τους αλλαξεις ταστα σε jumbo (το εχω κανει σε ολες οσες ειχα) ειναι μια χαρα φτανει βεβαια να μην εχεις πολυ μεγαλα χερια..

 

απο playability λοιπον ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με Gibson.

:wink: :wink:

 

α,χορδες παιρνουν ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ (δεν καταλαβαινω τι εννοει ο φιλος που λεει οτι δεν μπορει να βρει,εκτος κι αν εννοει τις flat pyramid με τις οποιες στελνει το εργοστασιο τις κιθαρες τις οποιες μπορεις να βρεις στον Thomann αλλα "μπασαρουν" την κιθαρα) η ΑΛΛΑΓΗ τους ομως ειναι ΕΦΙΑΛΤΗΣ.....

 

το μεγαλο προσον τους ειναι οτι επειδη η Rickenbacker ηταν παντα ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ επιχειρηση δεν ειχε ποτε προβλημα στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ κατασκευης οπως η Gibson & η Fender.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου