Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο NUT


iassael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Λοιπον έχω ένα μπασάκι ESP B50 και αγόρασα καινούργιο nut.

Παρατήρησα πως ήταν λίγο πιο ψηλό από το προηγούμενο...

Τώρα οι χορδές μου σηκώθηκαν πιο ψηλά και είναι πιο σκληρές χωρίς να έχω περιθόριο να χαμιλώσω από την γέφυρα...

Τι να κάνω?

Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια λύση είναι να τρίψεις το nut πάνω σε γυαλόχαρτο ομοιόμορφα ώστε να "κατέβει".Πρόσεξε όμως,θα ακουμπήσεις το γυαλόχαρτο κάπου και θα "σέρνεις" πάνω του το nut.Αλλιώς πάρε καινούριο...

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ήταν βολικό,τότε ναι.Γενικά,αν θες κοίτα και το άρθρο του Superfunk για το guitar setup(κάνει και για μπάσσο) που λέει για το κατάλληλο ύψος του nut(και διάφορα άλλα που είναι καλό να γνωρίζεις)

Μυστικό:Τα 80's είναι κιτς πλεον...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Στην ουσία πρέπει να το χαμηλώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται χωρίς να τρίζουν οι χορδές.

Τωρα που είναι σηκωμένες, όχι μόνο είναι πιο δύσκολο να παιχτεί αλλά και οι νότες κοντά στο nut "ανεβαίνουν" λίγο καθώς απαιτείται ένα mini bend (τράβηγμα) προς τα κάτω (μέχρι να πιάσει η χορδή τάστο).

 

Για να βρεις το ύψος που πρέπει να έρθει το nut κάνε αυτά που λέει το γνωστό άρθρο του superfunk (δηλαδή πάτα ανάμεσα στο 2ο και το 3ο και πρέπει η χορδές να περνάνε συριζα (δεν είναι πολιτικό υπονοούμενο :lol: ) πάνω από το πρώτο.

 

Φαντάζομαι ότι το nut που πήρες έχει τις εγκοπές ήδη. Το ερώτημα είναι αν τοποθετεί τις χορδές σε ένα τόξο το οποίο έχει τη σωστή καμπυλότητα, δηλαδή αυτήν που έχει η ταστιέρα σου. Αν υποθέσουμε ότι η καμπυλότητα αυτή είναι σωστή, τότε πράγματι μπορείς να το κατεβάσεις όλο μαζί (τρίβοντάς το από κάτω όπως είπε και ο spiegate7 παραπάνω) με προσοχή ώστε να μην του δώσεις κλίση.

 

Πρέπει επίσης να παρατηρήσεις την εγκοπή για το nut. Αν είναι εντελώς επίπεδη, πρέπει να κάνεις και το κάτω μέρος του nut επίπεδο. Αν είναι καμπύλη, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει την καμπυλότητα της ταστιέρας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακουμπήσεις το γυαλόχαρτο πάνω στην ταστιέρα σου και να τρίβεις το nut με κινήσεις παράλληλα με τα τάστα για να "αντιγράψεις" την καμπυλότητα της ταστιέρας στο κάτω μέρος του.

 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φροντίσεις το κάτω μέρος του nut να "πατάει" σωστά σε όλο το μήκος της εγκοπής, δηλαδή να μην υπάρχει κενό μεταξύ του nut και του ξύλου κάτω από κάποια χορδή.

 

Γενικά το nut είναι από τις σχετικά δύσκολες δουλειές (για κάποιον μη εξειδικευμένο) και μπορεί να έχει δραματικές επιτώσεις στο playability και τον ήχο αν δεν γίνει σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου