Προς το περιεχόμενο

Boss GT-8 Heavy Metal Distortion


ACHIEVEIT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Έχω μια Βoss GT-8 την οποία όμως χρησιμοποιώ μόνο για να προσθέτω εφφέ (reverb, delay, chorus ktl) μέσω του effects loop είτε σε ένα Marshall 6100 LM είτε σε έναν Engl Powerball. Επειδή ψάχνω για πεταλάκια boost για τον Marshall και σκεφτόμουν να πάρω κανα Rat 2 , θυμήθηκα ότι η GT-8 έχει προσομοίωση του RAT οπότε αφού απενεργοποίησα τα πάντα (EQ, preamp, FX) από την πεταλιέρα ενεργοποίησα μόνο την επιλογή overdrive/distortion και άρχισα τους πειραματισμούς. Τεσπα, η ρύθμιση που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν παραδόξως το Heavy Metal (drive γύρω στο 85 - τα υπόλοιπα όπως ήταν). Απίστευτος όγκος! Και δεν είναι ότι δεν ξέρω τι θα πει όγκος με τον Engl.. Ο ήχος ήταν σχεδόν ολόιδιος με Metallica εποχής ..And Justice For All. Και για Pantera επίσης ήταν πολύ καλός. Έχετε υπόψιν κανένα πετάλι που να πλησιάζει αυτή τη ρύθμιση?? Αρχικά νόμιζα ότι αντιστοιχούσε στο Boss Heavy Metal HM-2 (το ζητάω στις αγγελίες) αλλά μετά είδα στο manual ότι απλά είναι μια ρύθμιση για Heavy Metal. Kαμιά ιδέα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει βάση η ερώτηση σου πράγματι. Θα ήθελα να έχει λίγο πιο αναλογική χροιά καθώς και να μεταφέρεται πιο εύκολα. Επίσης από τη στιγμή που η GT-8 είναι εφφέ προσομοίωσης, θα προτιμούσα να έχω το κανονικό αναλογικό εφφέ ώστε να μπορώ να πειραματιστώ και με διαφορετικούς τελεστικούς ενισχυτές ή διόδους. Μπορείτε να με βοηθήσετε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους' date=' θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Έχω μια Βoss GT-8 την οποία όμως χρησιμοποιώ μόνο για να προσθέτω εφφέ (reverb, delay, chorus ktl) μέσω του effects loop είτε σε ένα Marshall 6100 LM είτε σε έναν Engl Powerball. Επειδή ψάχνω για πεταλάκια boost για τον Marshall και σκεφτόμουν να πάρω κανα Rat 2 , θυμήθηκα ότι η GT-8 έχει προσομοίωση του RAT οπότε αφού απενεργοποίησα τα πάντα (EQ, preamp, FX) από την πεταλιέρα ενεργοποίησα μόνο την επιλογή overdrive/distortion και άρχισα τους πειραματισμούς. Τεσπα, η ρύθμιση που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν παραδόξως το Heavy Metal (drive γύρω στο 85 - τα υπόλοιπα όπως ήταν). Απίστευτος όγκος! Και δεν είναι ότι δεν ξέρω τι θα πει όγκος με τον Engl.. Ο ήχος ήταν σχεδόν ολόιδιος με Metallica εποχής ..And Justice For All. Και για Pantera επίσης ήταν πολύ καλός. Έχετε υπόψιν κανένα πετάλι που να πλησιάζει αυτή τη ρύθμιση?? Αρχικά νόμιζα ότι αντιστοιχούσε στο Boss Heavy Metal HM-2 (το ζητάω στις αγγελίες) αλλά μετά είδα στο manual ότι απλά είναι μια ρύθμιση για Heavy Metal. Kαμιά ιδέα??[/quote']

 

Τυχαίνει να έχω την boss GT6 (όχι την 8 ) και δοκίμασα να κάνω αυτό πού λες... Το αποτέλεσμα.......: μια απαράδεκτη παραμόρφωση...

 

Καμία σχέση με Metallica..!

 

Υποθέτω φταίει ότι είναι το προηγούμενο μοντέλο και δεν συμπίπτουν οι ήχοι....;

 

Δεν ανεβάζεις κανα sound clip να ακούσουμε πώς είναι...: (πολλά ζητάω, εεε....:) Απλά μου έκανε εντύπωση, γιατί στην δικιά μου το Preset HEAVY METAL μόνο του, δεν ακούγεται καλό......!!! :?: :?: :?: :? :? :?

EAVY METAL IS THE LAW

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα od/dist sims εχουν μεγαλη διαφορα στο 6 κ στο 8 (μερικα τουλαχιστον)

κ μην ξεχνας οτι ειναι κ σε τι ενισχυτη το βαζεις να παιξει...

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανω στο αρχικό ερώτημα πάντως, πιστεύω ότι ο ήχος που σου άρεσε λογικά είναι βασιζμένος πάνω σε κάποιο από τα πεταλάκια της BOSS (heavy metal, metal zone κτλ) από τη στιγμή που δεν είναι σε κάποιον γνωστό ενισχυτή. Τώρα για να βρεις ποιο πραγματικά είναι, μαλλον θα πρεπει να τα βαλεις διπλα-διπλα να τα ακούσεις και να κρίνεις. Αλλιώς δεν το βλέπω να γίνεται. Το heavy metal όμως άντε να το βρεις...

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειχα ενα (hm-2) και το ανταλλαξα προσφατα με "γνωστο" μελος του νοιζ...δεν νομιζω παντως οτι ο ηχος του θα εκανε στον φιλο μας..(αν και δεν το ειχα δοκιμασει ποτε σαν booster..)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οτι λέει στο manual, το heavy metal δεν μοιάζει να είναι αντίγραφο απο κάποιο πεταλάκι.

 

Χωρίς να έχω ιδιαιτερη εμπειρία σε heavy ήχους, θα προτεινα κάποιο πεταλάκι που να έχει καλή ρύθμιση σε EQ ή ένα EQ επιπλέον. Συνήθως μια καλή ρύθιση στα μεσαία κάνει την διαφορά στους ήχους. Δες και τα πεταλάκια της Digitech, είναι αρκετά καλά και φτηνά.

 

Βεβαια θα πρέπει να ταιριάζουν με τον ενισχυτή σου ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα περισσότερα (ή μάλλον όλα) τα metal distorsion πετάλια έχουν πάνω τους EQ, οπότε σε συνδυασμό με τον ενισχυτή έχεις μεγάλη δυνατότητα ρυθμίσεων ώστε να φτάσεις σε ένα επιθυμιτό αποτέλεσμα.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χρήση του EQ καθώς και του gain στα πεταλια αυτά πρέπει να γίνεται με σύνεση, γιατί είναι πολύ εύκολο με κάποια ακραία ρύθμιση ή συνδυασμό ρυθμίσεων ο σωστός ήχος να πάει περίπατο.

Επειδή όμως και οι δύο ενισχυτές σου έχουν αξιοσέβαστο γκάζι, θα σου πρότεινα να καταφύγεις καλύτερα στη λύση ενός απλού πεταλιού για boost. Δηλαδή κατι σε φάση mxr-zakk wylde overdrive, carl martin-boost kick ή κάτι αντίστοιχο.

Εγώ στο drive κανάλι του Marshall μου (JCM900) χρησιμοποιώ και ένα turbo overdrive (με το turbo off) της BOSS, αν και λένε ότι το super overdrive είναι καλύτερο για αυτή τη δουλειά. Σε κάποια φάση πάντως θα πάρω το mxr-zakk wylde overdrive που είναι σχεδόν ίδιο με το boss αλλά δίνει περισσότερο όγκο.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Guyatone metal monster. Κοντά στα 215¤, με καλές κριτικές και που σύντομα θα ακούσω, αναλογικό στο φουλ. Βρες το και δοκίμασέ το.

 

Αλλιώς τα κλασικά tube screamer, rat, sansamp gt2, boss sd

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου