Προς το περιεχόμενο

EBM Music


Clouseau

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kalispera kai signwmi gia ta greeklish prwti kai teleutaia (texniko provlima).Tha ithela na ftiaksw teleiws erastitexnika ebm kai i voitheia sas tha itan politimi.Apo software klafta FL4 kai cubase 5.1R1 distixws.Apla an mporouse kapoios na mou dwsei genikes odigies pou dinoun to stigma stin mousiki auti(effects sti fwni,organa,kolpa sti miksi klp)tha itan kala.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε μου.

 

Νομιζω πως το καλιτερο που εχεις να κανεις ειναι να μελετησεις μερικα albums απο τον συγκεκριμενο χωρο για να καταλάβεις μονος σου ποια ειναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικα αυτού του ιδιώματος.

 

Ξέρω ότι δεν ειναι η συμβουλή που περίμενες, αλλα δεν παύει να είναι μια καλή συμβουλή.

 

Έπειτα, νομίζω οτι είναι θέμα drum+bassline programming κυρίως που δίνουν τον ρυθμό και επιλογή κατάλληλων ήχων για να δώσεις το στυλ που θέλεις.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα η μελέτη πολλών albums θα ήταν καλή λύση αλλά και η δύσκολη :lol: Το FL μου φαίνεται αρκετά ψεύτικο τουλάχιστον για αυτή τη μουσική,κάτι που έφτιαξα εχθές πχ μου θύμισε τους τίτλους τέλους σε παιχνίδι sega΄καλά σίγουρα φταίω και εγώ.Αυτό που έχω δεί είναι οτι χρειάζεται σωστή χρήση ενώς καλού arpeggiator καθώς τα περισσότερα riffs προέρχονται απο εκεί φαντάζομαι. Δυστυχώς δεν τα καταφέρνω ούτε με αυτό.. :lol: Αν μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για τις δυναμικές των "τυμπάνων" και γενικές τακτικές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το FL Studio και το Cubase είναι πολύ περισσότερα (σαν δυνατότητες και ποιότητα ήχου) απ' ότι είχαν εκείνοι που ξεκίνησαν την ιστορία του ΕΒΜ (δηλαδή οι Γερμανοί DAF, τη δεκαετία του 80). Αν επιμένεις στον ήχο εκείνης της περιόδου, νομίζω ότι θα σε ικανοποιήσει το Attack της Steinberg (για τα κρουστά και τα αναλογικοθορυβώδη τύμπανα), ενώ θα πρέπει να οπλιστείς με όσο γίνεται περισσότερα softsynths "αναλογικού τύπου" με έμφαση στο minimoog (arturia) και το z3ta (rgcaudio). Μη κολλάς στο ότι χρειάζεται arrpegiator για τέτοιες δουλειές... μάλλον μερικά καλά riff χρειάζονται. Το arrpegiator κάνει τα πάντα να ακούγονται σαν Jean-Michel Jarre... Κοινώς, μην περιμένεις τη μηχανή να κάνει τη δουλειά για σένα. Καλή επιτυχία.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε επιθεωρητα,

 

Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι να κάνεις μόνο τη μουσική που βγαίνει από μέσα σου. Αν κάνεις κάτι επειδή μόνο και μόνο θές να αντιγράψεις το ύφος, δεν θα κάνεις ποτέ σου κάτι αληθινό, όλα θα είναι απλώς αντιγραφές. Τρανταχτό παράδειγμα ο Φοίβος, ο οποίος είναι ροκάς (παλιόροκάς rory), αλλά γράφει λαικοπόπ και βλέπεις τα αποτελέσματα...

 

Φιλικά,

 

Tetumi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ρε συ το ξέρω. Ποτέ δεν σκέφτομαι να γράψω συγκεκριμένη μουσική απλά αυτη τη φορά ήθελα να δώ τι μπορώ να κάνω στο συγκεκριμένο ύφος,έτσι για μια φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου