Προς το περιεχόμενο

VOX Valve Reactor series - Φτηνή αξιοπρεπής εναλλακτική??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού τελικά τα λεφτά πήγαν για μια κιθάρα, κάτι φυσαρμόνικες, κάτι πετάλια και κατι λοιπά, δεν έμεινε τίποτα για ενισχυτή πριν κανα δίμηνο που έκανα μαζικές αγορές. Έτσι λοιπόν, τώρα που ξανάπιασα δουλειά ξανάνοιξε η όρεξη για την απόκτηση αντικειμένων βελτίωσης κιθαριστικού ήχου και συγκεκριμένα ενισχυτή.

Ωστόσο επειδή το budget δε θα καταφέρει να ναι κάτι το σπουδαίο (έως 300€) θέλω να βρω ένα μηχάνημα το οποίο να πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές:

1) να έχει αρκετή ένταση να με βγάλει σε live (είναι γνωστό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει και μικρόφωνο και PA, ωστόσο θέλω να δίνει μια Α ένταση ώστε σε περίπτωση έλλειψης μόνιτορ να μπορώ να ακούω από κει)

2) να έχει όμορφο καθαρό κανάλι. Επειδή αυτό είναι κάτι πολύ ασαφές, εγώ τουλάχιστον το ορίζω ως εξής. Να χτυπάς δυνατά την μπάσα μι και να βγαίνει ωραίος καμπανιστός ήχος χωρίς τριξίματα και υποψία βρώμας.

3) να συνεργάζεται ωραία με τα πετάλια και να μη μουτζουρώνει.

 

Ψάχνοντας για κάτι τέτοιο έπεσα πάνω στη σειρά Valve Reactor της VOX. Γενικά το ηχόχρωμα της VOX μ'αρέσει πάρα πολύ, αλλά δύσκολα θα μαζευτούν τα λεφτά για κάποιον φουλ λάμπα VOX.

Γι'αυτό θα θελα να μάθω εάν η σειρά Valve Reactor είναι όντως μια αξιοπρεπής φτηνή λύση, όπως και παρουσιάζεται από την εταιρεία. Λέγεται ότι έχει την "αίσθηση" της λάμπας λόγω μιας 12ΑΧ7 στο τελικό στάδιο. Δεν έχω κάποιο φετίχ με τη λάμπα αλλά, όπως και σε εκατομμύρια άλλους, έτσι και σ'εμένα αρέσει αυτός ο ιδιαίτερος χρωματισμός της λάμπας... Δυστυχώς δεν τους έχω βρει πουθενά για δοκιμή, απλά έχω ακούσει κάποια δείγματα στο youtube. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα θα θελά πολύ να ακούσω μια γνώμη...

Η και κάποια άλλη εναλλακτική ίσως...Ευχαριστώ πολύ!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eχω δοκιμασει προσφατα στο bon studio τον αc15vr kai ton ac30vr. Δε νομιζω οτι ο ac15 vr  θα εχει αρκετη ενταση για αυτο που περιγραφεις, ειδικα σε συγκριση με τον ac4tv, ο οποιος εχει τα ιδια λεφτα (και λιγοτερα) , ειναι class A full tube και εχει περιπου την ιδια ενταση με τον ac15vr. O ac30vr μπορει να ειναι καλυτερη λυση απο αποψη εντασης, αλλα αυτος εχει τα ιδια λεφτα με τον ac15 τον κανονικο, που βεβαια ειναι καλυτερη επιλογη. Βασικα δεν ηταν τοσο special για να αποτελεσει στα αληθεια κατι εναλλακτικο στους κλασσικους vox.

Επισης εχω κανει ενα σωρο live με τον αc4tv και σε πληροφορω οτι και ακουγα μια χαρα και ογκο ειχε ο ηχος και σουπερ τονο εδινε. Μαλιστα δεν μπορεσα να τον βαλω ποτε πανω απο το 3-4 στην ενταση, οποτε ο ηχος ηταν και ιδιατερα καθαρος.

Τι να σου πω. Στην θεση σου θα επαιρνα κανενα nighttrain μεταχειρισμενο που εχει μεγαλη γκαζμα ηχων , αλλα και το κλασσικο καθαρο vox  και πιθανως να μπορεις να τον βρεις με καμια 300+ ευρω. Αλλιως θα μαζευα κατι ακομα να φτασω τα 350-450 του μεταχειρισμενου ac15.

Σου προτεινω να αποφυγεις τους velvetronix και να παρεις κανονικο φουλ λαμπατο ενισχυτη, μια και καλη αφου στο τελος εκει θα καταληξεις. Δεν αξιζει να παρεις απλα τον ac15VR για να ξεκαυλωσεις απ την ιδεα του λαμπατου.

 

Βεβαια υπαρχουν και αλλες λυσεις φουλ λαμπατων ενισχυτων απο αλλες εταιρειες που εινα ισως και στα λεφτα που θελεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν λατρεύω την φωτό σου. Bukowski rules...

Κατα τ' άλλα τον AC4 τον έχω δοκιμάσει κι έχει όντως πολύ όμορφο ήχο αλλά κάπου με προβληματίζει το ηχείο του και κυρίως η κάπως τετράγωνη και "στενή" σχεδιασή του. Κάπως σα να χεις ένα καλό ηχείο αλλά "στριμωγμένο" μέσα σε κάποιο κουτί.

Πάντως εάν τους έχει στο Bon Studio μπορώ να τους δοκιμάσω εκεί. Την τελευταία φορά που είχα ψάξει δεν τους είχανε. Βέβαια δεν ξέρω τι παίζει με τις δοκιμές εκεί...Θα το τσεκάρω πάντως. Ευχαριστώ πολύ πάντως!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ έχω τον AD 30 VALVETRONIC σαν δευτερο ενισχυτή.κ έχω την καλύτερη αποψη για αυτούς τους ενισχυτές,μεγάλη γκάμα ήχων και πολυ  ωραίων ήχων,ενταση,εξοδος ακουστηκών για προπονηση,mater volume,εφε κτλ.βέβαια θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους οτι σαν πρώτο ενισχυτή θα ηταν καλύτερα να έχεις έναν λαμπάτο,ενταξυ πολυ καλός ο VALVETRONIC αλλα με εναν λαμπατο θα εισαι καλυτερα,αλλο το ηχόχρωμα της λάμπας! εγω τους βαζω σε στερεο εναν bogner απο την μια και εναν AD 30 VALVETRONIC απ την άλλη,εκει να δεις πανηγυρι :D :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλος ειναι ο Χενρυ.

Μα με 300 ευρω παιρνεις τον ac4tvhd + cab 112 - που θα μπορουσε να σου δωσει αερα.

Παντως το στριμωγμενο feeling του ac4tv δεν ειναι απαραιτητα κακο. Δινει ενα honkytonk στυλ -αν βεβαια σου αρεσει αυτο. Μη ξεχνας το layla παιχτηκε σε champ 57 που ειναι με 8'' ηχειο. Παντως επιμενω οτι σε αυτην την κατηγορια λεφτων μπορεις με επιμονη , η με μικρη οικονομικη υπερβαση να βρεις κανονικο λαμπατο ac15. Οι valve reactor ειναι λιγο neither here nor there.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε ΔΥΟ τετοιους

 

http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_av_sp1_6.htm

 

βαλε τους να παιζουν μαζι στερεο και θα εισαι MUCH  more than ok. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη ξεχνας το layla παιχτηκε σε champ 57 που ειναι με 8'' ηχειο.

 

Που ομως δε παυει να ειναι μια απ τις χειροτερες παραγωγες ever.. ;D

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου