Προς το περιεχόμενο

Nuendo / Cubase & Externals


philippos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Μπορεί κάποιος να μας δώσει πλροφορίες από την προσωπική του εμπειρία σε 2 τομείς όπως:

- Mastering σε project τελειωμένο σε αυτές τις πλατφόρμες με τη βοήθεια εξωτερικού hardware (μέθοδος/ αποτελέσματα / εντυποώσεις κλπ)

- Prossessing από ένα εξωτερικό reverb κλπ σε project στις παραπάνω πλατφόρμες. Για παράδειγμα...Εχει κανείς ένα ακριβό lexicon reverb και θέλει να το χρησιμοποιείσει (όχι βέβαια κατά τν ηχογράφηση) στη μίξη. Ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος και ποιες οι εντυπώσεις?

Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να μας πεις το setup σου.

Κατά δεύτερον, το να σου εξηγήσει κανείς μέσα σε ένα φόρουμ το mastering ενός άγνωστου προς εμάς project είναι μάλλον άδικος κόπος. Το hardware ποιό είναι, για τι είδος μουσικής μιλάμε κλπ κλπ. Άσε που κατά τη γνώμη μου σοβαρό mastering δε γίνεται εκτός αν είσαι σε φάση να δώσεις πολλά λεφτά σε ηχεία, χώρο και hardware.

Όσο για το τελευταίο, πες μας το setup σου για να σου πούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....ειναι πολύ απλο και οι δυο πλατφόρμες δουλευουν μιά χαρά. Απλα πρέπει να συνδέσεις τα inputs/outputs sto interface σου και μετά δημιουργείς ενα external device (studio conections) με αυτα. κανεις και ενα calulate latency η οπως το λεει δεν θυμαμαι και πανω κατω αυτη ειναι η διαδικασία.

www.fabliquid.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητέ φίλε, δε ζητώ τον τρόπο ή το πως κάνουμε mastering αλλά ανοίγω μια συζήτηση που αφορά περισσότερο συνδεσμολογία/connections και εντυπώσεις. Το set up μου περιλαμβάνει ένα πολύ γρήγορο υπολογιστή με ικανοποιητική ram και Νuendo 3 μαζί με διάφορα plug ins. Έχω αρκετά καλή κάρτα (RME fireface 800), δύο καλά πυκνωτικά (Blueberry τάξης 1700Ε και αντίστοιχο της Audio Technika), μια κονσόλα 28/4 και αρκετά synths. Ap;o monitors Genelec και τα Circle 5 της ΗΗΒ τα οποία θεωρώ ιδιαίτερα αξιόπιστα. πρόσφατα λοιπόν έκανα ένα project και χρησιμοποίησα ένα εξωτερικό lexicon για τη φωνή και θυμήθηκα τα παλιά καλά αποτελέσματα του hardware. Η χρήση που έκανα όμως ήταν μόνο για μια ακουστική κιθάρα την στην οποία γράψαμε και το βάθος κατά την ηχογράφηση.... Επίσης μερικές μέρες αργότερα έκανα ένα masrering με ένα  AVALON compressor / eq και σοκαρίστηκα!!! Ουσιαστικά όμως και αυτό ήταν κάπως ανορθόδοξο σα τακτική γιατί το σύνδεσα στην έξοδο της κάρτας και έγραψα το επεξεργασμένο σήμα σε εξωτερικό CDR.....Νομίζω έγινε τώρα σαφέστερη η κατάσταση. Υπάρχει τρόπος και με τι αποτέλεσμα να έχεις ένα τέτοιο reverb αλλά με την ευκολία των αντίστοιχων VST και ποιο το αποτέλεσμα όταν θα γίνει το "φονικό"export??

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν χρησιμοποιείς περιβάλλον Cubase/Nuendo και είσαι και φίλος του ήχου της Lexicon θα σου πρότεινα να δοκίμαζες το Lexicon Pantheon που είναι ένα πολύ καλό vst reverb και πλησιάζει κάπως τον ήχο του hardware. Έτσι θα μπορέσεις να δοκιμάσεις και σε ποια θέση θα βάλεις το reverb (πριν ή μετά) και ο μοναδικός κριτής θα βρίσκεται στα αυτάκια σου !!!!

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χάρην συντομίας δεν ανέφερα το πλήρες set up. Πριν λοιπόν πάρω την RME είχα (και έχω ακόμα για δεύτερη) την Lexicon Ω. Αυτή "φοράει" το pantheo και κάποια άλλα, και ακριβώς επειδη είμαι φίλος του reverb της lexicon σου λέω ότι δε βρήκα ιδιαίτερη συνάφεια....Καταλαβαίνεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά. Aν κατάλαβα καλά, αυτό που θέλεις να κάνεις απαιτεί καλούς μετατροπείς AD/DA τους οποίους και διαθέτεις με την fireface.Η κάρτα σου έχει πολλά in-out και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις Insert σε ένα hardware reverb όπως λες.

 

Αν εννοείς να υπάρχει soft plug-in με την ποιότητα των hardware reverbs, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει. Ειδικά η τεχνολογία του convolution που χρησιμοποιούν Plug-ins όπως το SIR και το Altiverb κάνουν θαύματα.

 

Αν δεν κατάλαβα τι εννοείς, sorry εκ των προτέρων.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατάλαβες καλά τι εννοώ. Με τη συγκεκριμένη συνδεσμολογία η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα λίγο αλλά τελικά οκ. Απλά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ήχο που βγαίνει τελικά μέσα από τη διαδικασία αυτή και θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που το κάνει ήδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω ότι μπορείς να έχεις άριστα αποτελέσματα.Εγώ το έχω δοκιμάσει πολύ παλιά με ένα αρχαίο αναλογικό spring reverb όπου πέρασα κάποια tracks στη διάρκεια του mix.

Δεν έχεις να φοβηθείς κάτι γιατί έχεις καλούς κονβέρτορες στην κάρτα σου και δεν θα αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου η ποιότητα του reverb.

Όσο για ευκολία χειρισμού, αν το μηχανάκι έχει midi,τότε μπορείς να έχεις και πλήρες recall χωρίς να κάνεις χειροκίνητα ούτε program change.

Φυσικά αν διαθέτει και digital in/out τότε το συνδέεις στα αντίστοιχα της κάρτας σου και έχεις και μηδενική απώλεια ποιότητας γιατί θα παραμείνεις στο digital domain.

Γενικά πάντως δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς γιατί όπως είπαμε έχεις κάρτα με ποιοτικούς converters (τον γνωρίζω τον ήχο γιατί έχω rme-adi2), και πολλά in-out που σου επιτρέπουν εύκολα τη δημιουργία hardware insert.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ανατρέξεις στο manual του cubase θα βρεις πλήρης απάντηση στο ερώτημα σου. Στην κατηγορία VST Connections -> External Instruments/Effects περιγράφει αναλυτικότατα την διαδικασία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου