Προς το περιεχόμενο

για την αγορα ενος συνθ για psychedelic trance ηχους!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα σε ολους/ες

ειμαι τελειος νεος στα μουσικα δρωμενα οσον αφορα τα hardware synths κτλ...γραφω δυο χρονια ηλεκτρονικη μουσικη στο cubase και νομιζω οτι εχει ερθει η ωρα για την αγορα καποιου συνθ. νομιζω οτι απο στυλ μουσικης σε στυλ διαφερουν και τα συνθς...για να βοηθησω λιγο την κατασταση γραφω psychedelic trance κ πιο συγκεκριμενα dark psy or dark full on οποτε οπως καταλαβαινουν οσοι γνωριζουν χρειαζομαι σκληρους κ ηλεκτρονικους ηχους κ δυνατοτητα να πειραζω αρκετα τους ηχους του συνθ..απο χρηματα διαθετω απο 500-1000 ευρω...

μου εχει μπει στο ματι τωρα τελευταια το roland sh-201 καθως κ το korg microkorg. τι λετε γι αυτα τα δυο αλλα κ τι αλλα εχετε να προτεινετε γι αυτο το ειδος μουσικης?

ευχαριστω..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε darkpsy,σιγουρα τα synths που σου προτεινουν τα παιδια ειναι απο τα καλυτερα αλλα αν θες κατι καινουργιο σε αυτη την τιμη εγω θα συμφωνουσα μαζι σου στο sh201.Το λεω γιατι ειναι ενα απο τα πιο οικονομικα synths ,ειναι ROLAND και επισης αν δεν σε καλυπτουν τα εργοστασιακα presets μπορεις να κατεβασεις δωρεαν κορυφαιους trance ηχους απο αυτη τη σελιδα http://www.synthdesign.de/roland.htm .Ριξε μια ματια και πες μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον johnnyk, το q θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.

Ως κάτοχος του q μπορώ να πω πως έχει όλα τα προσόντα που χρειάζεσαι.

Μάλλον θα σε βγάλει off budget, όμως. Αν το έβρισκες μεταχειρισμένο ισως...

Το SH201 καλό μηχάνημα, ωραίος ήχος, αλλά είναι entry level και εξαντλείται σχετικά εύκολα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Roland SΗ 201 δαγκωτό κι από μένα.

 

Γιατί να εξαντληθεί σχετικά εύκολα; Eίναι ανεξάντλητο με όλα τα onboard εφφέ και φίλτρα που έχει, ακολουθεί πιστά την λογική των παλιών analog χωρίς να έχει οθόνη (ό,τι πρέπει αν λατρεύετε να πειράζετε κουμπάκια κι όχι να παλεύετε με το mouse όπως εγώ, κι ό,τι πρέπει αν πάντα ονειρευόσασταν Μοοg αλλά δεν είχατε τα λεφτά για να το αποκτήσετε - άσε που έχει 3 modes, μονοφωνικό, μονοφωνικό με trail από νότα σε νότα και πολυφωνικό), έχει την κυματομορφή super saw της Roland (must ήχος για τέτοια), έχει φοβερό layout από αριστερά προς τα δεξιά συνθέτοντας τον ήχο με την σωστή ιεραρχία στα στάδια δημιουργίας του (διδάσκοντας παράλληλα το πώς πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο), παίρνει line in από βινύλιο, mp3 player, PC κλπ και την περνάει μέσα από oscillators, φίλτρα κλπ., έχει D Beam assignable σε όποια παράμετρο θες, και τέλος αν πελαγώσει κάποιος συνδέεται και στον υπολογιστή με USB midi in/out (διαθέτει και VSTi editor για να αλλάξεις και να σώσεις patches, με έξτρα downloadable ειδικό υλικό από Jean Michel Jarre, Rudess, Barbieri και Saito...) Γενικά, το θεωρώ πολύ καλύτερο κι από το Microkorg λόγω καλύτερου layout, παραμετροποίησης και καλύτερων κουμπιών.

 

Γενικά είναι ΙΔΑΝΙΚΟ για αρχάριο που δεν θέλει να παλεύει ώρες μέσα στον υπολογιστή, αλλά όταν θελήσει να το κάνει του δίνεται κι αυτή η δυνατότητα σε συνεργασία με MIDI sequencer software. Όμως το να πειράζεις κουμπιά κι όχι το mouse για να συνθέτεις ήχους είναι κάτι το μαγικό... To Waldorf Μicro Q δεν το έχω ακούσει, πρέπει να είναι... άλλη κλάση αλλά ας επισημάνουμε ότι διαθέτει 37 keys ενώ το SH 201 49.

 

Να μην μπλέκομαι στα χωράφια των πληκτράδων αλλά είπα κι εγώ την άποψή μου... Για περισσότερα:

http://www.roland.com/products/en/SH-201/index.html

http://media.roland.com/en/IT/SH-201_IT/index.html (πολύ ωραίο interactive demo)

http://www.roland.com/products/en/_support/faq.cfm?iCncd=1076&FAQ=EN06-11014&dsp=1&ln=en&prd=SH201 (διαφορές του - σαν virtual analog synth - από το Juno και γενικότερα από όλα τα υπόλοιπα)

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό εδώ

 

sh201block2.jpg

 

είναι ένα synth που εξαντλείται εύκολα:

 

Το modulation matrix είναι αρκετά φτωχό.

 

Έχει 2 ταλαντωτές, και 1 φίλτρο.

Τα φίλτρα που έχει είναι πολύ λίγα (μόλις 3 τύποι φίλτρων)

Audio input έχουν πλέον όλα τα σύγχρονα synth (και δεν τα περνάμε από oscillators γιατί οι oscillators δεν έχουν είσοδο, αλλά τέσπα)

Όσο για τα εφφέ, είναι 1 delay και 1 reverb (και overdrive του amp section)

 

Ακόμα και το alesis micron σε λιγότερα λεφτά είναι πιο πλούσιο σε δυνατότητες (3 ταλαντωτές, 2 φίλτρα, 20 τύποι φίλτρων, 8 εφφε, και 6 αλγόριθμοι υπεροδήγησης / κομπρεσαρίσματος του amp section)

 

ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ έχει πολύ καλό ήχο (το ξαναλέω) και μερικά άλλα ατού όπως το δημοφιλέστατο supersaw της roland.

Απλά εγώ θα το περίμενα πολύ πιο φθηνό λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του.

Είναι ένα entry level synth που κάνει τη δουλειά του και τίποτα άλλο. Πάντως αν είναι να μιλάμε για τέτοιες κατηγορίες συνθ τσέκαρε το alesis micron με 400 ευρώ περίπου. Είναι πολύ πιο ''βαρβάτο''  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγώ εστίασα στο γεγονός ότι τα πάντα στο Roland είναι διαθέσιμα με διακόπτες όπως την παλιά καλή εποχή, και ότι τίποτα δεν χάνεται μέσα σε μενού, υπομενού, υπο-υπομενού και λιλιπούτειες οθόνες. Και επίσης δεν καταλαβαίνω το γιατί να εξαντληθεί εύκολα στα μάτια του συνφορουμίτη που όπως δήλωσε είναι εντελώς αρχάριος στα hardware synths, στα δικά σου το καταλαβαίνω μιας και αντιλαμβάνομαι ότι έχεις εμπειρία. Το Alesis δεν το έχω ακούσει, φαίνεται καλοσχεδιασμένο και με προσεγμένα drum patterns αλλά με λιγότερα keys και με τα μενού που προαναφέρω. Yπόψιν ότι μιλάμε για το τι κάνoυν μόνα τους κι όχι με τη συνδρομή του PC.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το sh201 θα ήταν πολύ καλό συνθ αν κόστιζε 200-250 ευρώ. δεν είναι καν άξιος αντικαταστάτης του jp8000 ,μ'αρέσει που το έχουν ονομάσει έτσι για να το μπερδεύεις με το θρυλικό πλεόν sh101.

 

το είδα απο κοντά και απογοητεύτηκα,πρέπει να είναι οτι πιο φτηνοκατασκευή έχει βγάλει ποτέ η roland η οποία δε ...κρατάει ψηλά τη σημαία πια όπως παλιά στα synth (εξαιρείται vsynth).

 

απ την άλλη έχει κάποιο δίκιο ο bloodysunday,για αρχάριο μπορεί να είναι ok. πολυ "made in china" ρε γμτ όμως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ακριβώς επειδή δεν έχει μενού είναι τόσο φτωχό...

Δεν χάνεται τίποτα μεσα στα μενού επειδή δεν υπάρχει τίποτα να χαθεί. Ό,τι βλέπεις μπροστά σου είναι οοοοοοοοόλες οι δυνατότητές του.

 

Επίσης το Waldorf Q έχει και τα πάντα σε hands-on control και εξελιγμένες δυνατότητες modulation και άπειρες ρυθμίσεις μέσα από τα menu.

 

Δεν ξέρω, όσο αρχάριος και να είσαι, το εξαντλείς γρήγορα το roland. Ίσως είναι καταπληκτικό μηχάνημα για basslines ή κάποια απλά lead, και σκέφτομαι κι εγώ να πάρω ένα κάποια στιγμή. Εγώ που έχω κι άλλα synth, οκ, αλλά αν ήταν να πάρω ΕΝΑ synth, σίγουρα δεν θα ήταν αυτό...

 

Επίσης αυτό με το ότι έχει 4 οκτάβες, ενώ το microQ και το micron 3 οκτάβες, δεν είναι λόγος να το αγοράσεις. Ένα midi controller το έχουμε όλοι... δηλάδη το VSynth XT που δεν έχει καθόλου πλήκτρα μειονεκτεί απέναντι στο sh201?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ καθώς φαντάζομαι οτι οι ήχοι που θες να βγάλεις είναι αυτά τα σκληρά leads a la kin dza dza - parasense - fungus funk - cpc κτλπ θα προτείνω ξανά να  πάρεις ένα nord lead 2x rack να κάνεις τη δουλειά σου καθώς είναι "μανούλα" σε αυτόν τον τομέα,  επίσης είναι μες στο budget σου. Τώρα το sh201 ίσως είναι καλό για κανά bassline ή κανα tb303 style lead αλλά μέχρι εκεί πιστεύω.

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου