Προς το περιεχόμενο

Pod XT Live σε τι ενισχυτή?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι τώρα συνέδεα την pod xt live σε κονσόλα και ηχεία ή την άκουγα από ακουστικά. Στις πρόβες έπαιζα με ένα λαμπάτο marshall και είχα αρκετά ικανοποιητικό ήχο. Σήμερα την έβαλα στον πρώτο μου ενισχυτή http://www.thomann.de/gr/orange_cr15.htm και παρατήρησα ότι έβγαζα χίλιες φορές καλύτερο ήχο απ ότι με τα ακουστικά και τα ηχεία... Πολύ πιο αληθινό και ζεστό και well defined και in your face...  :P  Μετά από πολλές δοκιμές που έκανα δεν ήθελα να την ξανακούσω πουθενά εκτός του ενισχυτή μου... Τώρα αναρωτιέμαι αν ταιριάζει απλά καλά με αυτόν τον ενισχυτή, επειδή δεν δίνει και πολύ χαρακτήρα στον ήχο και το eq του είναι πολύ παθητικό, σαν ζεστή κονσόλα ένα πράγμα! Σκέφτομαι αν ο ήχος θα είναι ακόμα καλύτερος αν την έβαζα σε ένα μικρό λαμπάτο ενισχυτή, σε στυλ:

http://www.thomann.de/gr/peavey_royal_8_valve_king.htm

http://www.thomann.de/gr/ibanez_valbee_gitarrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_lc15_gitarrencombo.htm

Ας συζητήσουμε μέχρι το μέγεθος του Laney για λόγους πρακτικότητας-μεταφοράς...

Ακούω τις γνώμες σας...  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θες τον ηχο σου να τον παιρνεις απο το xtl γιατι δεν ψαχνεσαι για ενισχυτες πληκτρων???

ειναι οι μονοι που μπορουν να αποδωσουν τα μεγιστα μιας και ειναι εντελως flat

http://www.thomann.de/gr/roland_kc150_keyboardcombo.htm

 

μια εναλλακτικη λυση σε λιγο παραπανω χρηματα (κ κιλα κ watt) ειναι

http://www.thomann.de/gr/tech_21_power_engine_60.htm

 

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεωρητικά μια πολύ καλή λύση για το podxt αλλά και για οποιοδήποτε άλλο amp modeler είναι ετούτο εδώ:

 

http://www.atomicamps.com/products-112-18.html

 

το οποίο φέρνει στην ευρώπη:

 

http://www.g66.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage_atomic&product_id=18&category_id=1&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=91

 

 

και λέω θεωρητικά γιατί παρ'όλο που έχω διαβάσει σε ξένα fora τα καλύτερα για αυτούς τους ενισχυτές, δεν τους έχω ακούσει ο ίδιος...

μια γεύση όμως μπορείς να πάρεις από το myspace της εταιρείας:

 

http://www.myspace.com/atomicamps

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίοι οι atomic! Φαίνονται ότι πρέπει γι αυτήν την δουλειά! Και ο trademark φυσικά! Βεβαια είναι λίγο ακριβοί για μένα, προς το παρόν τουλάχιστον... Ένας μικρός ενισχυτής keyboard θα έκανε καλή δουλειά ή είναι καλύτερα να μείνω με τον orange προς το παρόν και βλέπουμε για αργότερα, μήπως πάρω τίποτα πιο καλό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ενισχυτής keyboard θα είναι full-range συχνοτικά (θα έχει και tweeter εκτός από woofer ηχείο) το οποίο δε σου χρειάζεται, ενώ στα λίγα χρήματα που διαθέτεις δε θα είναι και φοβερής ποιότητας. Δε θα έχει μεγάλη διαφορά από το να ακούς το pod σε ηχείο p.a. ή σε monitors μέσω κονσόλας.

 

Αυτοί οι μικροί λαμπάτοι που παραθέτεις φαίνονται πιο ενδιαφέρων συνδυασμός με το pod, αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μη ταιριάζουν...άμα έχεις διάθεση και χρήματα για πειράματα go for it...ίσως να πάρεις το podxt και να πας κάπου να τους δοκιμάσεις; (laney φέρνει o νάκας, αλλά και ο peavey royal 8 πρέπει να ...κυκλοφορεί στην εγχώρια αγορά)

 

Αλλιώς καλύτερα μέσω του orange προς το παρόν, εφόσον σου αρέσει κιόλας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά θα μείνω με τον orange προς το παρόν, μην κάνω άσκοπες αγορές, γιατί δεν έχω και πολύ χρόνο να ασχοληθώ αυτόν τον καιρό. Απο το καλοκαίρι και μετά ίσως χτυπήσω και κανέναν atomic, γιατί μου άρεσαν πολύ!!! Κάτι άλλο που σκέφτομαι... Μετά το καλοκαίρι που θα συνεχίσουμε τις ηχογραφήσεις, μπορεί να πάρω ένα ζευγάρι studio monitor. Μέτριας ποιότητας με 6,5 ιντσο ηχείο μάλλον. Από τα μονιτορ πως θα ακούγεται? Θα είναι το ίδιο άσχημος ο ήχος όπως από την κονσόλα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Θα έλεγα ότι η επιλογή σου θα εξαρτηθεί από το τι έχεις σκοπό να κάνεις.....

Παίζοντας με ένα full-range ηχείο, ο ήχος που θα παίρνεις θα είναι πιο κοντά σε αυτό που θα πάρεις αν θελήσεις να ηχογραφήσεις απευθείας από το POD.

 

Αν έχεις σκοπό να ακούς ... για να ευχαριστιέσαι.... μπορείς να πάρεις και έναν από τους μικρούς λαμπάτους που προανέφερες. To αν ταιριάζει η όχι.....δεν είναι τόσο θέμα POD όσο των presets που θα χρησιμοποιήσεις. (Σίγουρα, σε έναν ενισχυτή που "χρωματίζει" θα πρέπει να τα αναπροσαρμόσεις για την περίσταση προκειμένου το όλο σύστημα να αποδώσει τα μέγιστα. ) Εκτός αυτού το τι "ταιριάζει" είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω "έναν" ήχο. Δηλαδή να μην πρέπει να προσαρμόζομαι κάθε φορά στο τι εξοπλισμό έχω για να ακούω. πχ μέχρι τώρα έκανα direct ηχογράφηση, γι αυτό άκουγα από ακουστικά ή από κονσόλα, για να είναι κοντά οι ήχοι μου σε αυτό της ηχογράφησης. Αλλά επειδή δεν μ άρεσε τόσο ο ήχος έτσι, σκέφτομαι για ενισχυτή για να είναι πιο ωραίος ο ήχος και μπορώ να ηχογραφώ με μικρόφωνο έτσι δεν είναι? Η δεν θα είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα όσο με το direct?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πολλοί ίσως να διαφωνήσουν, αλλά αν δεν έχεις καλό μικρόφωνο-preamp-κάρτα και δεν πειραματιστείς και με την τοποθέτηση μικροφώνου/χώρο ηχογράφησης τότε ίσως καλύτερα αποτελέσματα θα πάρεις με direct ηχογράφηση.

Ένας λαμπάτος που "ζορίζεται" συνεισφέρει συνήθως πολύ θετικά στο όλο αποτέλεσμα αλλά δεν είναι μοναδική και αναντικατάστατη "συνταγή" για το σπίτι.

Αν πάντως έχεις τη δυνατότητα να παίζεις κάπως δυνατά και να αφιερώσεις χρόνο ώστε να αναπροσαρμόσεις το setup σου ώστε για να "μιλάει" μέσα από ένα λαμπάτο, τότε μάλλον αξίζει τον κόπο.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kανένας δεν ανέφερε στον συνφορουμίτη ότι σχεδόν όλοι οι ενισχυτές που είπε στο πρώτο ποστ έχουν μικρό wattage και τέτοια σχεδίαση που "αγχώνονται" γρήγορα (παραμορφώνουν σε μικρά επίπεδα τελικής έντασης), επομένως η παραμόρφωση αυτή θα μπαίνει στη μέση και θα εμπδίζει την καθαρή αναπαραγωγή της πεταλιέρας. Αν επιζητεί οπωσδήποτε τον ευχάριστο χρωματισμό που θα του δώσει ένας λαμπάτος ενισχυτής, θα πρέπει να πάρει έναν με ικανό wattage και με σχεδίαση με καλό headroom. Αν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ας προβούμε στις γνωστές και έγκυρες υποδείξεις του φόρουμ...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου