Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια σχετικά με συνδιασμό tonelab - ενισχυτή και αγορά


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα....

Σας ομιλώ εκ μέρους φίλου ο οποιος δεν πολύ μπαινει ιντερνετ και χρειαζεται βοήθεια...

 

Σκεφτεται να δωσεις καποια χρηματα για νεο εξοπλισμο (αρκετά χρηματα: λαμπατο σοβαρο ενισχυτή-καινουργια tele)...To θεμα εναι οτι αυτη την στιγμή δεν εχει τπτ γιατι η κιθαρα του (cort) απέθανε....και ο ενισχυτής randall δεν τον καλύπτει...(BTW ασχολειται σοβαρα με την κιθαρα...και θελει να πάρει κατι που θα το μείνει...πχ περσυ εδωσε καποια χρηματα και πήρε πολύω καλή κλασσική χειροποίητη...)

 

Το θεμα ειναι το εξής....

 

Εχει την tonelab και δεν σκεφτεται να ξανασχοληθει αμεσα με πεταλακια και τετοια....Το θεμα ειναι αξιζει να αγορασει καινούργιο ενισχυτή ή να παρει monitors τα οποια θα τα συνδεει με την tonelab και θα χρησιμοποιεί προσωμοίωση ενισχυτή και καμπίνας?

 

Τα ειδη μουσικής που το ενδιαφερουν ειναι οτιδηποτε απο blues-rock-alternative-funk (με λιγα λόγια δεν πρόκειτα να ασχοληθει με metal η με core ;D)....

 

Η βοηθεια σας θα ειναι πολύτιμη γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος ότι αν βγούμε στην αγορα οι μαγαζατορες δεν παιζει να μας διαφωτισουν...(προφανως ΟΤΙ παρει θα το δοκιμασει πρώτα)...

 

Αρα συνοψίζοντας :

 

1)Αξιζει η σκεψη για monitor - tonelab?

2)Αν οχι ποιόν ενισχυτη προτείνετε...(το budget ειναι γυρω στα 600euro αλλα παιζει εκει τριγυρω)

 

Thanx  :)

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Το θεμα ειναι αξιζει να αγορασει καινούργιο ενισχυτή ή να παρει monitors τα οποια θα τα συνδεει με την tonelab και θα χρησιμοποιεί προσωμοίωση ενισχυτή και καμπίνας?

 

Ενισχυτή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! ειδικά αν παίζει live!!!

Για το καλό των αυτιών μας, ας ξέχασουμε την υπόθεση "προσωμοίωση"!!!! Χρησιμοποιώ το tonelab ΟΧΙ γιατί κάνει καλό μόντελινγκ (μου είναι αδιάφορο πόσο πιστά και καλά μιμείται έναν fender), αλλά γιατί μου δίνει ωραίους ήχους.....!

 

Για ενισχυτη στα 600 ευρώ, κανέναν hot rod deville (ή blues deville ακόμα καλύτερα, αλλα είναι πιο ακριβοί). Λίγο πάνω απο 600 ανεπιφύλκτα τον koch studiotone (με εκπλήσει κάθε μέρα αυτό το μηχάνημα!!!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω απο οσα εχω διαβασει εδώ μεσα...αν και ειμαι πληκτράς εχω καταλαβει οτι ειναι αλλο πραγμα ο λαμπατος....Απλά επειδή ηθελα να ειμαι σιγουρος....Τhanx...Για πείτε αποψεις...

 

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα και θα παρει λαμπατο ενισχυτη (Fender Hot Rod Deluxe ή Deville,PEAVEY CLASSIC 50 ή 30 κτλ) μεταχειρισμενο η καινουργιο.

 

Το strength της Tonelab ειναι το ποσο καλα ακουγεται ΜΠΡΟΣΤΑ απο οποιονδηποτε λαμπατο ενισχυτη  ;)

 

Φυσικα για να εχει καλο ηχο θα απενεργοποιησει ολες τις "καθαρες" προσομοιωσεις και τις καμπινες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία....Τον Superfunk περιμενα να απαντησει πρωτος-πρώτος γιατι χτύπησα τις ιδιαίτερες αγαπες του...(tele-tonelab)....Μαλλον θα παμε προς το κεντρο να δοκιμασει κανενα ενισχυτή....

 

Τωρα που γινεται λόγος...Παιζει να μου προτείνεται και καμια standard tele για να δοκιμάσει...? ((εχω διαβασει κατι για την baja τον τελευταίο καιρο....))....Ετσι για να μην παμε ψαχνοντας τελείως... ???

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρα σε ολους...

 

εχω κι εγώ μια απορία ρε παιδια...

είμαι εδω και μισό χρόνο ευτυχης κατοχος της tonelab se και καθε μερα ανακαλύπτω και κατι καινούργιο και μαμάτο πάνω της...

αυτό που με απασχολεί βέβαια είναι οτι αυτό που ανακάλυψα πρώτο απ όλα είναι οτί με τισ καμπίνες ΑΝΟΙΧΤΕΣ ακουγεται  ΤΕΛΕΙΑ (τα πρίμα ΔΕΝ ξυρίζουν και ο ηχος του εκαστοτε ενισχυτη "δενει" με τιν καμπινα πολυ ωραία) ενώ όταν

τις κλείνω (συμβουλή που άκουσα εδώ)είναι χάλια. Παιζω καρφί στον LANEY LC 30 (ειτε μπροστα ειτε στο fx return)(εννοειτε στο amp out της πεταλιερας) με μια EPIPHONE LES PAUL CUSTOM με Seymour duncan jazz-JB.ουτε μια φορα  δεν μου ακουστηκε καλα με ΚΛΕΙΣΤΕΣ καμπίνες ουτε καν καλύτερα απ το ιδιο preset(απ τα ετοιμα η ετοιμα κατεβασμενα, μιας και τα δικα μου φτιαχτηκαν εξ αρχης με καμπινες ON. ΠΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ??????(γιατι μονο σ'αυτο το φορουμ ακουσα τη συμβουλη "παντα κλειστες οι καμπινες")

Let's make some NOIZ !!! (αφου αυτο μπορουμε.....)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε,γουστα ειναι αυτα,σε εμενα παντως (και παντα φυσικα με flat τους κανονικους ενισχυτες) ακουγεται μαυρα χαλια (τιγκα στα πριμα) με τις καμπινες on.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

.... μιας και τα δικα μου φτιαχτηκαν εξ αρχης με καμπινες ON.

Γι αυτό  ;)

 

 

(γιατι μονο σ'αυτο το φορουμ ακουσα τη συμβουλη "παντα κλειστες οι καμπινες")

 

Παρεπιπτόντως, νομίζω και στο manual το προτείνει. Ο λόγος είναι ότι οι προσομοιώσεις εισάγουν μία περίεργη φασματική απόκριση στις ψηλές (όπως και οι πραγματικές καμπίνες .... κάθε άλλο παρά flat είναι) που μπορεί να βοηθάει στο DI ή σε full range ηχεία αλλά όταν μια τέτοια "περιέργη" (ευχάριστα χρωματίζουσα) φασματική απόκριση στις ψηλές υπάρχει ήδη από την καμπίνα σου (αν παίζεις από ενισχυτή) τότε η υπέρθεση των δύο αποκρίσεων μπορεί να μπερδέψει τα πράγματα. (Σε πολύ χαμηλές εντάσεις δεν είναι τόσο ενοχλητικό αυτό).

 

Εννοείται ότι αν γράφεις DI και το εισχυτάκι το έχεις μόνο για να ακούς, τότε θα βοηθήσει να έχεις τις καμπίνες ON για αυτό που θα ηχογραφηθεί  :) . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Καλημέρα!

Αφού είχα την tonelab κανα μήνα, άρχισα πρόσφατα να την "εξερευνώ" (διακοπές και διαδοχικά λάιβ -αναγκαστικά με τον παλιό εξοπλισμό- δεν μου το επέτρεπαν ως τώρα).

 

Ρε παιδιά, προβληματίζομαι κι εγώ... Γιατί με τις καμπίνες on μου ακούγονται καλύτερα τα γκάζια?

Όταν τις έχω off, και ειδικά σε lead, μου "ξυρίζει" πολύ η παραμόρφωση, ενώ με on, στρογγυλεύει πολύ ο ήχος...

Επηρεασμένος δε από εδώ μέσα, αλλά και από την προτροπή του manual, προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να το ψάξει μέχρι να ακουστεί καλύτερα αλλιώς, αλλά μάταια...

 

Τι μπορεί να κάνω λάθος?  ???

Θα μου πείτε, αν σου ακούγεται καλύτερα, τι θες? Απλά ρωτάω, γιατί αν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι έτσι όπως τα λέτε, προφανώς κάτι δεν έχω προσέξει και υπάρχουν άπειρα περιθώρια βελτίωσης.

Το manual το έχω διαβάσει προσεκτικά σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ήχων.

Σε λαμπάτο την έχω συνδέσει εννοείται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στον ηχο δεν υπαρχει τιποτα το ''αντικειμενικο".

Απο τη στιγμη που σου αρεσει εσενα εμας δεν μας πεφτει λογος.

Μπορει ο ενισχυτης σου (δεν μας ειπες τι ενισχυτη εχεις,ουτε τι ρυθμισεις εχεις κανει σε αυτον) να ανταποκρινεται καλυτερα με τις καμπινες του TL on... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου