Προς το περιεχόμενο

Video: Loreena McKennitt live at the Alhambra, "Caravanserai"


menelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη στιγμή που είδα αυτό το υπέροχο μέρος στην Alhambra αυτό που είπα στους φίλους που ήταν μαζί μου ήταν "αν υπήρχε *ένα* μέρος όπου θα ήθελα να παίξω live περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, θα ήταν εδώ." Βλέπω ότι η loreena με πρόλαβε, αλλά θα τη συγχωρήσω (ο μεγαλόψυχος) γιατί το τραγούδι είναι εκπληκτικό - και εννοώ και οι στίχοι βέβαια! Δείτε και πείτε (θα προτείνω να το ακούσετε 2-3 φορές, είναι απίστευτα κολλητικό!!!!).

 

http://youtube.com/watch?v=N6V4kzM5Yos

 

"What is this life that pulls me far away

What is that home where we cannot reside

What is that quest that pulls me onward

My heart is full when you are by my side"

 

Ps. το σχέδιο για live στην alhambra παραμένει στα υπ'όψιν εννοείται  ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Μενέλαε!!!!!!  :-*

 

Ναι, το live dvd "Νights from the Alhambra" το έχω από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πέρα από την μουσική του αξία, έχει άριστη ποιότητα εικόνας και ήχου που "αναζητά" καλό οπτικοακουστικό σύστημα για να το αναδείξει.

 

51T9NSSvAPL.jpg

 

Το απόσπασμα αυτό είχε δημοσιευτεί πέρσι στο σάιτ της, λίγες μέρες πριν βγει το τελευταίο της άλμπουμ, το "Αn Ancient Muse". Γενικά είμαι φανατικός μέχρι λατρείας μαζί της και είχα την απίστευτη τύχη να τη δω στο Λυκαβηττό πριν από 14 χρόνια περίπου σε μια από τις 5 καλύτερες συναυλίες που έχω δει ποτέ (και την απίστευτη ατυχία να τη χάσω πέρσι στις Βρυξέλλες επειδή έπαιζε Μεγάλη Πέμπτη).

 

Να συμπληρώσω ότι συμμετέχουν ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Σωκράτης Σινόπουλος στη λύρα κι ο σχεδόν δικός μας πια Haig Yazdjian στο oύτι, οι οποίοι μάλιστα έπαιξαν και στο άλμπουμ "An Ancient Muse" που προηγήθηκε.

 

Και αν αναρωτιέστε πώς λέγεται αυτό το περίεργο μεσαιωνικό όργανο που εμφανίζεται σε κάποια στιγμή...

 

<a href="http://picasaweb.google.com/bloody.sunday77/UntitledAlbum13/photo#5139017540963902674"><img src="http://lh6.google.com/bloody.sunday77/R1F1Oc-npNI/AAAAAAAAAIQ/a_7QBP01874/s800/hurdy%20gurdy.jpg" /></a>

 

τσεκάρετε: http://en.wikipedia.org/wiki/Hurdy_gurdy . H Λορίνα το χρησιμοποιεί πολύ συχνά από το άλμπουμ "Τhe Visit" του '92.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι πώς μπορείς να μάθεις να παίζεις αυτό το πράγμα, και πού μπορείς να το αγοράσεις ;D ;D

 

 

 

Τώρα που πάω πράγα να αρχίσω να ψάχνω.............;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ακόμη εξαιρετικό τραγούδι από το άλμπουμ "An Ancient Muse", το "The English Ladye and the Knight", το οποίο πάλι βασίζεται σε ένα ποίημα των αρχών του 19ου αιώνα:

 

 

http://www.xs4all.nl/~josvg/cits/lm/lorecd104.html

 

Αν σας ξενίζει η συνεχής επανάληψη μιας στροφής χωρίς ρεφρέν κλπ. και τη θεωρείτε βαρετή, ειδικά στο "The Highwayman" που είχε ποσταριστεί προηγουμένως, να σας πω ότι το στυλ ήταν τυπικό για τους πάλαι ποτέ τροβαδούρους και βάρδους της εποχής εκείνης, καθώς τους απασχολούσε περισσότερο να αφηγηθούν μια ιστορία παρέα με μουσική μπροστά στο απλό κοινό των πανδοχείων που περιφέρονταν, και λιγότερο η περίπλοκη μουσική δομή.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου