Προς το περιεχόμενο

Πόσο πουλάμε τους μεταχειρισμένους ενισχυτές μας?


Vrass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χτες πριν αρχίσουν να παιζουν οι Rotting Christ, συζητούσα με έναν φίλο για τις τιμές που μπορεί να φτάσει ένας μεταχειρισμένος ενισχυτής. Αυτός ήταν της άποψης ότι η τιμή όσο περνάει ο καιρός πέφτει, σαν τα αυτοκίνητα ένα πράμα. Εγώ πάλι λέω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο, αφού κάποια μοντέλα που έχουν καταργηθεί και θεωρούνται κλασσικά, κρατάνε τις τιμές τους σε κάποιο επίπεδο, και ίσως και να τις "ανεβάζουν" από κάποιο σημείο και μετά (vintage, original spec κτλ).

 

Τελικά το ερώτημα που θέτω είναι: Πως τιμολογούμε τον ενισχυτή μας που θέλουμε να δώσουμε? Μετράει πράγματι αν τον είχε και άλλος πριν από εμάς? Μετράει το αν έχει καταργηθεί σαν μοντέλο παραγωγής, και πόσο? Αν έχει βγει κάποια επανέκδοσή του που κοστίζει πανάκριβα, ανεβαίνει η τιμή μεταπώλησής του αντίστοιχα?

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ ολα αυτα τα πραματα πρωταρχικο ρολο παιζει η χρηση που εχει υποστει το καθε μηχανημα, κ το κατα ποσο αυτο ειναι εμφανες..

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oλα αυτα που λες παιζουν για την τιμολογηση.Αλλά για ενισχυτες και οργανα γενικα που εχουν μια καποια ονομαστικη αξια (fender,gibson,rickenbaker,vox κλπ κλπ)

 

πχ ενας μεταχειρισμενος pro junior tweed ειναι πιο ακριβος απο εναν απλο (μεταχ) USA και αυτος με τη σειρα του απο εναν καινουριο mexico (ο οποιος ειναι ο μονος που βγαινει πλεον),παροτι υποτιθεται οτι ο mexico ειναι καλυτερος κατασκευαστικα και εχουν ολοι πανομοιοτυπο ηχο (από οσα λενε οσοι εχουν εμπειρια και απο τους 3)

 

Αντιστροφα,ενας ibanez gx60 που εχω ο οποιος εχει σταματησει να βγαινει απο τα μεσα των 80s κλπ κλπ δε νομιζω να πιανει πανω απο 100-150ε γιατι ειναι τρανζιστορ κ μπορεις να παρεις πλεον πολυ καλυτερο ενισχυτη σε αυτα τα λεφτα.

 

Γενικα, ο πλεον συνετος τροπος κοστολογησης ειναι να κοιτας που περιπου παιζουν οι τιμες στο ebay...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιος που έχει δηλαδή ένα Marshall jcm800 το οποίο έχει βγει reissue και κοστίζει ας πούμε 2000€ η κεφαλή παίζει να το δώσει σε τέτοια λεφτά? Κατι τέτοιο δεν είναι λίγο υπρβολή από την αποψη ότι πριν βγει το reissue μπορεί να τον είχε αγοράσει μεταχειρισμένο 800€ ας πούμε? Εννοείται ότι ο υποτιθέμενος ενισχυτής είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ενας Boogie Nomad αντίστοιχα που δεν ήταν και τόσο επιτυχημένο μοντέλο (για τα δεδομένα της εταιρίας αυτής) τί τύχη μπορεί να εχει?

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι καινουργιος ενισχυτης ο οποιος βρισκεται ακομα στη παραγωγη τον πουλαμε ενα 30%-40% χαμηλοτερα απο την τιμη του Thomann (οτι ακριβως ισχυει και για τις κιθαρες δηλ.)

 

Αν ειναι μαζικης παραγωγης λαμπατος ενισχυτης μετα το 1980 το πολυ 500-600 ευρω (εξαιρουνται καποιο ακριβοι ενισχυτες τυπου Boogie,Soldano κτλ οι οποιοι και παλι παραπανω απο 1000-1500 ευρω αποκλειεται να πουληθουν...)

 

Αν ειναι vintage & κλασσικος ενισχυτης  παμε εδω www.gbase.com & βλεπουμε τις τιμες που παιζουν (προσθετουμε και ενα 10%....)

 

Συνηθως η ΖΗΤΗΣΗ ειναι αυτη που καθοριζει την τιμη,αν θες πχ να πουλησεις εναν Twin Reverb του 68 θα τον πουλησεις πολυ δυσκολοτερα & φθηνοτερα απο εναν Deluxe του 68 γιατι οι Deluxe γενικα εχουν πολυ μεγαλυτερη ζητηση στην αγορα...παρολο που κανονικα ο Twin εκανε τα διπλασια απο τον Deluxe (ακριβως δηλ. το ιδιο με αυτο που συμβαινει με τις κιθαρες π.χ μια Jaguar του 66 κανει τραγικα φθηνοτερα απο μια strat του 66 & ας εκανε το 66 δυο φορες περισσοτερο απο τη strat)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου