Προς το περιεχόμενο

100% handmade electric guitars (πολλα videos)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαβαζοντας καλα το σχολιο του Superfunk θα σου διεφυγε το παρακατω κομματι που νομιζω θα σε βοηθησει να το καταλαβεις καλυτερα

 

H κατασκευη κιθαρων δεν ειναι πυρηνικη φυσικη,πανω κατω ολοι τα ιδια κανουν,οι τιμες ειναι θεμα μοναχα εργατικου κοστους και οικονομιων κλιμακας

 

 

Οντως σωστο μου φαινεται... (Οι τεχνολογιες ειναι γνωστες, οι μετρησεις εχουν γινει, οι μαθηματικοι τυποι υπαρχουν, τα υλικα διατιθενται εν αφθονια, η τεχνογνωσια υπαρχει καιρο, οι συνταγες ειναι δοκιμασμενες... )

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 116
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δηλαδη παιζεται το ιδιο καλα μια κιθαρα 3000 ευρω με μια 300???

Μα τι σχεση εχει η τεχνικη που κατασκευαζεται η κιθαρα? Φυσικα ιδια θα ειναι, αλλα το κοστος επηρεαζεται απο ενα σωρο παραγοντες.

Εγω δουλευω σε εργοστασιο παρασκευης χρωματων. Ολα τα χρωματα με ιδιο τροπο κατασκευαζονται. Το κοστος ομως μπορει να διαφερει απο 50 λεπτα το κιλο ως 15 ευρω το κιλο. Ιδια υλικα θα βαλεις στο ενα και ιδια στο αλλο? Κατα τον ιδιο τροπο αν παρεις ενα ξυλο κοντρα πλακε και ενα ξυλο καρυδιας θα κανουν τα ιδια χρηματα?

Επειτα ξεχνας και το αλλο.

Το κοστος ειναι συναρτηση και του αποτελεσματος.

πχ...μια ferrari μπορει να εχει ενα κινητηρα που σαν εξαρτηματα το κοστος τους (καθαρα σαν υλικο, σα βιδες) μπορει να κανει οσο και ενα audi. Ομως η τεχνολογια που υπαρχει, ο τροπος που τα υλικα αυτα κανουν τον κινητηρα να αποδιδει 500 αλογα, το αποτελεσμα δηλαδη θα εκτοξευσει το κοστος. Μη μενουμε μονο στο κοστος καθαρα των υλικων γιατι ειναι μονο η μιση αληθεια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα απιστευτος..........δεν κρυβω οτι βλεποντας τον να τραβαει τοση ταλαιπωρια κανοντας τα ολα......χειροκινητα οταν ολοι οι υπολοιποι εξ αμερικης κατασκευαστες χρειαζονται το 1/10 του χρονου για να φτιαξουν μια κιθαρα (και με τον μισο κοπο)...τον λυπηθηκα και δεν ξερω τι τυχη μπορει να εχει, ειδικα λαμβανοντας υποψιν τη χωρα στην οποια βρισκεται (δεν εχω κατι με τη Πολωνια εννοειται....απλα δεν ξερω αν η "ηλεκτρικη" κουλτουρα ειναι τοσο διαδεδομενη ωστε το εγχειρημα του κυριου να ειναι κερδοφορο), λαμβανοντας επισης υποψιν οτι πολυ δυσκολα θα εχει endorsements ωστε να βγει προς τα εξω.

 

Κοιταζοντας το βιντεο με τη κατασκευη του σωματος μου δημιουργηθηκε μια απορια......πως διασφαλιζεται χωρις την χρηση CNC, αλλα με απλη χειροκινητη μετακινηση του σωματος κατω απο το routing machine, το σωστο, συμμετρικο, routing π.χ των κοιλοτητων για τα pickups?

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα evris αυτο πραγματικα ειναι απιστευτο που ακουω. Δηλαδη επειδη οι νομοι που κατασκευαζονται οι κιθαρες εχουν ανακαλυφθει ,η τιμη της κιθαρας πρεπει να εξαρταται μονο απο τις οικονομιες κλιμακας.

Δε γινονται αυτα, ελεος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα evris αυτο πραγματικα ειναι απιστευτο που ακουω. Δηλαδη επειδη οι νομοι που κατασκευαζονται οι κιθαρες εχουν ανακαλυφθει ,η τιμη της κιθαρας πρεπει να εξαρταται μονο απο τις οικονομιες κλιμακας.

Δε γινονται αυτα, ελεος...

 

Κοιταξε. Εγω φοραω μποξερακια. Εχει ανακαλυφθει καιρο το συγκεκριμενο ειδος βρακιου. Το φτιαχνουν σε πολλα εργοστασια, με παρεμφερη ξεφτιλα υφασματα και μεθοδους, ραφες. Οι τιμες εξαρτωνται βασικα απο την ταξη μεγεθους του εργοστασιου, τα ημερομισθια, την αυτοματοποιηση. Αν το εχουν κοψει καλα στο μεγεθος Large που μου κανει, θα το φοραω και θα μου ειναι ανετο.

Δεν ξερω πως θα φαινεται απο εμφανιση/σχεδιο (που εχει να κανει με το γουστο κλπ), αλλα στο playability του θα μου κανει μια χαρα.

 

Υπαρχει βεβαια και η λυση μπουτικ: Να κατασκευασω το βρακι μου σε ενα μοδιστρο. Large να μου το κανει και αυτος, με ιδιες βελονες, ψαλιδια κλπ θα δουλεψει, ενα υφασμα θα βαλει (ιδιο η καλυτερο φανταζομαι απο τα παραπανω των εργοστασιων που οπως και να εχει το κοστος του στο μισο μετρο πανι ειναι αμελητεο ως προς την τελικη τιμη) αλλα εκει θα παει η τιμη στα υψη. Η διαδικασια αυτη δεν το κανει αναγκαστικα καλυτερο η πιο ευκολοφορετο σωβρακο. Το κανει custom made σωβρακο για μενα απο τον προσωπικο  μου ραφτη.

 

Αλλοι δεν αρκουνται στα μποξερακια μαζικης κοπης η στα μποξερακια απο τον ραφτη τους και το πανε ενα βημα ακομα παραπερα... θελουν το σωβρακο που τα εχει φορεσει ο ιδιος ο Σταλιν στο παρελθον. Η εστω ενα εκεινης της γενιας, γιατι εχουν μια ψυχωση με το πως φαινοταν ο Σταλιν με ενα τετοιο σωβρακο και θελουν να μοιαζουν οσο πιο πολυ γινεται και αυτοι ετσι. Ουτε αυτα ειναι αναγκαστικα καλυτερα απο ενα σημερινο η πιο ποιοτικα. ΕΙναι ομως σαφως ακριβοτερα.

 

Πανω κατω σε οσο πιο λιγες γραμμες μπορουσα σου εξηγησα την βασικη θεωρια της υπεραξιας, της ψυχολογιας αγορας ειδων πολυτελειας, του μαρκετιγκ, των τεχνητων αναγκων και ολα τα συμπληρωματικα του βασικου νομου προσφορας-ζητησης που διεπουν το καπιταλιστικο συστημα..

 

My love for you is ticking clock, Berserker

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Heretic οκ εσύ δουλευεις σε εργοστάσιο με χρώματα ,να και ένας που δουλεψε σε οργανοποιείο ,και μαλλον ξέρει καλύτερα απο εσένα και εμένα το κόστος υλικών

Μπορεί καποιες μπογιες να κάνουν 50 λεπτά και 15 ευρώ,να ποσο κανουν τα ξύλα απο ότι λέει ο φίλος bluezlick

 

 

 

 

τα υλικα ακομα κ εδω Ελλαδα τα παιρνουν σε εξευτελιστικες τιμες σε σχεση με αυτο που πουλανε!(μιλαω για ξυλεια) μιλαω κ για τα flame k ολα αυτα που οι περισσοτεροι πουλανε τον μυθο οτι ειναι πανακριβα κ σπανια! οτι ειναι πιο ακριβα αλλα οχι κ τοσο οσο τα παρουσιαζουν! δλδ για να φτιαξει καποιος μια les paul ας πουμε με μαονι ονδουρας κ flame top maple στον κατασκευαστη τα ξυλα το πολυ να στοιχισουν 50 euro!(δεν υπερβαλω παιδια) 

 

 

 

 

Λεμε ποσο καλα παιζει μια κιθάρα και εσύ συνεχίζεις για κόντρα πλακέ και καρυδιες.

 

Δηλαδή εσύ σε μια κιθάρα με βαμένο μανίκι (πχ μια gibson) και δέκα κιλά βερνίκι απο πάνω μπορείς με την αφή να καταλάβεις αν το ξύλο (που δε βλέπεις ) είναι μαονι ονδουρας,μαονι σκέτο,καπλαμάς ή καμουτσικια αφρικής?

Καταλαβαινεις διαφορά που επηρεαζει το παιξιμο σου?Εχεις δηλαδή τόσο εξελιγμένη αφή που καταλαβαινεις το υλικό που ακουμπάς κάτω απο 2 εκατοστά χρώμα (που λεει ο λόγος)?

Γιατί να μη παιζουν το ίδιο καλά τα μανίκια?

Δε λεω αν θα είναι το ίδιο σταθερά κλπ,λέω αν θα έχουν την ίδια αίσθηση ααφής στο χέρι.

 

Προσωπικά εχω βρει πολλές ibanez του χιλιαρικου και βάλε ,και μια suzuki των 200 ευρώ που έχουν το ίδιο φινίρισμα και άσθηση στο μανίκι με την cort μου.

 

Τι παραπάνω έχει η πιο ακιβή για να παιζει καλύτερα(οχι ηχητικά) ?

Επαγγελματικό set up?Εχω και εγώ

Καλά τάστα? Eχουμε και εμεις,μέχρι και PLEK έχει η μια κιθάρα μου

Πιο βολικό σώμα? Εκτός του ότι αυτό είναι υποκειμενικό ,οι κορεατες έχουν ξεπατικώσει τα πάντα.

Πιο ελαφρια? Μπορει.Υπάρχουν όμως και πουπουλένιες harley benton ,και 15κιλες PRS

 

 

Μια hb με ελαφρύ σώμα,αν τις βάλεις ένα τέλειο μανίκι,μαγνήτες και hardware απο suhr θα γινει μαμάτη .Δε θα γίνει το ίδιο καλή με suhr,δε ξέρω γιατι (mumbo jumbo) αλλά θα γίνει πολύ καλή και θα μπορει να παιζει το ίδιο καλά και να ακουγεται το ίδιο καλά με όργανα πολλαπλάσιας αξίας.

 

 

 

 

 

@ evris

Καλα μιλάμε ζωγράφισες.. ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον επειδη εσυ αναφερεις ενα παραδειγμα ας αναφερω και εγω ενα παραδειγμα απο μεσα μιας και δουλευω σε βιοτεχνια.

Πας εσυ να παρεις χρωμα. Πηγαινεις στη βιτρινα βλεπεις 100 διαφορετικα. Λες το μαστορα, φερε ενα 15/1 για να βαψω το σπιτι. Σου δινει ενα και σου λεει 45 ευρω. Λες εσυ θελω ενα πιο φτηνο. Εχουμε και με 15. Παιρνεις λοιπον αυτο με τα 15. Πας στο σπιτι και αφου βαψεις τους μισους τοιχους ανακαλυπτεις οτι τελειωσε το κουτι.

Η τεχνολογια που γινονται? ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ.

Ασ παμε στα υλικα.

Ενα απο τα υλικα του χρωματος ειναι το τιτανιο. Υπαρχουν διαφορων ειδων τιτατια. Φθηνο, πιο φθηνο, ακριβο, πιο λευκο, χλωριου, θειου κλπ κλπ. Το ενα κανει 1.50 ευρω το κιλο, το αλλο κανει 2 ευρω. Περα απο αυτο μετραει και η ποσοτητα που θα βαλεις. Μπορει να βαλεις 15% μπορει 20%.Μπορεις και 30% αν θες να κανεις το τελειο χρωμα.

Μπορεις να καταλαβεις ΠΟΣΟΥΣ συνδυασμους κοστους και ποιοτητων δημιουργουνται?

Οσον αφορα τα σωβρακα που λες.

Ξερεις ποσο εχει το μετρο ενα υφασμα απο μεταξι και ενα υφασμα απο πανι?

Καποιοι απο εδω που ισως ασχολουνται με υφασματα θα μας πουν.

Αυτο που λες εσυ αμελητεα ποσοτητα, ειναι τεραστια διαφορα. Το ενα εσωρουχο θα κανει πχ 5 ευρω το αλλο 15. Και ΔΕΝ ειναι μονο το κοστος. Το ενα εσωρουχο θα σκιστει πανω στο μηνα και το αλλο θα στο τραβαει η γκομενα και θα της μεινει στα δοντια!! ;D

Μη παραβλεπεις επομενως το θεμα ποιοτητα. Δεν ειναι μονο οι οικονομιες κλιμακος που παιζουν ρολο. Παιζει ρολο και το κοστος των υλικων, παιζει ρολο φυσικα σαφως και το εργατικο κοστος. Ομως οπως ειπε και καποιος εδω, αν μια κιθαρα σεταριστει τελεια μετα δε θα κανει πλεον 50 ευρω.

Και κατι τελευταιο που δε το εχει απαντησει καποιος και περιμενω και τον superfunk. Εφοσον ειναι ετσι γιατι εδω μεσα τοσα ατομα εχουν Gibson και αναλογης ποιοτητας οργανα? Φανταζομαι δε το κανανε μονο για το ονομα αλλα πληρωσανε ακριβως αυτη την ποιοτητα. Εσυ αληθεια με τι κιθαρα παιζεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

odis 13 μολις τωρα ειδα το μηνυμα, δε θα δωσω αλλο συνεχεια ομως γιατι κουρασε η κουβεντα. Δε μπορεις να καταλαβεις οτι αν βαλεις πανω σε μια hb ολα αυτα που λες θα εκτοξευσεις το κοστος? ΔΕ θα ειναι πλεον hb. (δε τις ξερω αυτες τις κιθαρες παρεπιμπτοντως).

Εχω παιξει με αρκετες φθηνοκιθαρες, οι οποιες απλα ΔΕ σεταρονται, αρα αυτο περι τελειου σεταρισματος απλα ΔΕΝ υφισταται.

Αυτος λοιπον που δουλεψε σε οργανοποιειο καλυτερα ας ρωτησει τον επιχειρηματια τι διαφορες στο κοστος εχει το ενα υλικο απο το αλλο και ας μη λεει ελαφρα τη καρδια το ενα κανει τοσο, σιγα τις διαφορες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παίδες, νομίζω ότι μοναδικός σκοπός του αρχικού post ήταν να μας πει ότι υπάρχουν κατασκευαστές custom μουσικών οργάνων και σε χώρες με μικρότερα εργατικά, οπότε και οι τιμές είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με αντίστοιχες customιές από ΗΠΑ, Γερμανία, Ελλάδα κλπ. Δεν καταλαβαίνω πως το thread εκφυλίστηκε πάλι σε συζητήσεις με επιχειρήματα του τύπου "και το κινέζικο ρολόι των 5 ευρώ, και το Rolex των 3000 ευρώ και τα δύο δείχνουν την ώρα".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου