Προς το περιεχόμενο

boost pedals : σε τι χρησιμευουν ? και ποια ειναι αυτα ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια...

 

για να πω την αληθεια νομιζω οτι ξερω τι κανουν αλλα επειδη δεν ειμαι σιγουρος πειτε μου κι εσεις ωστε να εχω μια αποκρυσταλωμενη αποψη..  εγω νομιζω οτι μπαινουν μετα απο την κιθαρα και πριν το ενυσχητη ετσι ωστε αν εισαι καφρος να ενδυναμωσεις το σημα σου και να εχεις περισσοτερο gain... καλα τα λεω ?

 

μπαινει οποιοδηποτε πεταλακι gain ?

πρεπει οπωσδηποτε να ειναι πεταλακι gain η υπαρχουν και κανονικα booster ?

τι πρεπει να προσεξει κανεις στις ρυθμησεις οταν βαζει γκειν πεταλακι ως booster ωστε να μην καψει τιποτα ?

ποιες ειναι οι καλυτερς επιλογες πeταλιων booster

 

thank you

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια. αρχικα αν εννοεις το gain ως "κερδος -απολαβη σηματος " ειναι αυτο που εγραψες δηλαδη εχεις παραπανω db οταν το ανοιγεις :) αυτο γινεται και σε καθαρα και σε "βρωμικο" ηχο :)  τωρα το που μαπινουν και πιο ειναι το καλυτερο ειναι δικη σου αποψη νομιζω. :) παντως υπαρχει και πεταλακι καθαρα μονο για booster υπαρχει ομως και σε πεταλακια παραμορφωσης

How blue can you get?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To booster όπως λέει και το όνομά του είναι ένα πετάλι το οποίο boostάρει το σήμα σου.Δηλαδή ενισχύει το σήμα.Το χρησιμοποιούν κυρίως για να βγαίνουν μπροστά σε κάποια σόλο.Υπάρχουν αυτά που δεν αλλιώνουν τον ήχο ( ή τον αλλιώνουν ελάχιστα) και προσθέτουν ένταση τα λεγόμενα clean boosters, και αυτά που προσθέτουν και gain εκτός απο ένταση.πχ Tubescreamer.Ένα πολύ καλό clean booster είναι του Jam.Στην άλλη κατηγορία καλύτερα θεωρώ τα Tubescreamer τύπου και τα Xotic bosters (RC κτλ).

Συνήθως μπαίνουν μετά απο το πετάλι παραμόρφωσης το οποίο θέλεις να boostάρεις.Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Oταν το μπούστερ μπαίνει μετά το ντιστόρσιον δίνει μεγαλύτερη ένταση (για να βγείς μπροστά στο σόλο κτλ) όταν μπει πρίν δίνει περισσότερο γκέιν . Το να μπορεί ένα ντιστόρσιον πεταλάκι να δουλέψει ως μπούστερ δεν το έχω ακούσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=178216.msg462328#msg462328

 

 

To boost κανει αυτο που λεει το ονομα του. Boostαρει το σημα, δηλαδη του δινει μια εξτρα ενισχυση.

Ορισμενα το κανουν αυτο χρωματιζωντας τον ηχο, ορισμενα παραμορφωνουν και αισθητα μαλιστα. Υπαρχουν και αλλα που ειναι ολοκαθαρα και σου δινουν μονο μια αυξηση στην ενταση.

Ακομα και με ενα καθαρο boost ομως, μπορεις να παρεις παραμορφωση, λογω του οτι push-αρει τον ενισχυτη σου. Ειδικα αν εχεις καποιο λαμπατο, ακομα και με ενα πεντακαθαρο booster μπορεις να παρεις παραμορφωση, αν το boost αυτο που θα προκαλεσεις σε σπρωξει περα απο την crunch περιοχη του ενισχυτη σου.

 

Οποτε το τελικο αποτελεσμα εξαρταται οχι μονο απο το πεταλι το ιδιο, αλλα και απο τον ενισχυτη και πως τον εχεις ρυθμισμενο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου