Προς το περιεχόμενο

Θελω την γνωμη σας για το κομματι που εκανα upload


milkman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδες .

Πως σας φαινεται ενα προχειρο κομματακι που εφτιαξα.

ηχοληπτικα και μουσικα.

Ειμαι ερασιτεχνης και στα δυο.Απλα πειραματιζομαι.

Το link του κομματιου ειναι εδω

 

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/milkman/BLUES%20SONG%20SHORT%20VERSION.MP3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

YEAAAAAAAAHHHHHH :D

απο παραγωγη καλυτερα να σου πουν αλλοι πιο ..ειδικοι αλλα σαν κομματακι ειναι πολυ ωραιο.περιμενω να το ολοκληρωσεις :wink:

 

για πες λεπτομερειες ηχογραφησεις..τι κιθαρα κτλ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω να σε καλα Τακη και dromilious

Λοιπον στις λεπτομεριες τωρα.

H κιθαρα ειναι μια IBANEZ GRX 70 και την ειχα παρει απο ενα φιλο τσαμπα πραμα ,εχω κι αλλες κιθαρες βεβαια.

Το πεταλακι ειναι το POD2 της LINE6 και το εχω καρφωμενο απευθειας πανω σε μια μικρη κονσολιτσα της BEHRINGER UB1622FX-PRO .

Tο μπασακι ειναι ενα JACK and DANNY που πηρα απο musicstore.com

Tα ντραμς ειναι BFD με κλειστα ολα τα overheads ,pzm,room mics,εχω αφησει μονο το DIRECT MASTER και MASTER και ενα τσιμπημα στο snare με πολυ λιγο reverb.

Και τελος τα εχω ριξει στο CUBASE SX3 απο πλευρας software.

Kαι τα μονιτορακια ειναι ALESIS MONITOR ONE MKII RA150.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό! :D

 

Γνώμη μου (ενστικτωδώς, από την πρώτη ακρόαση): ίσως να προσπαθούσες να το κάνεις λιγώτερο "μπιτάτο" και περισσότερο "αέρινο" και "μυστηριώδες" (ελπίζω να μεταφέρουν κάποιο νόημα οι χαρακτηρισμοί αυτοί... :? ) Hint: παίξε περισσότερο με τα drums και το ambience.

 

Μπορεί να γίνει εξαιρετικό αν το παιδέψεις. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε ΜΙLKMAN, η μίξη ειναι αρκετά συμπαθητική. Θα ήθελα όμως να κάνω κάποιοες παρατηρήσεις, αφού νομίζω ότι γι'αυτό έκανες το upload . Ένας γρήγορος τρόπος για άμεση βελτίωση, με μία σύντομη ακρόαση, είναι να βελτίωσεις λίγο το θέμα της στεροφωνικής εικόνας.Η μίξη σου, αν και πολύ καθαρή και σωστή, είναι πολύ σαν να την ακούς ανάμεσα στα μάτια σου-είναι εύκολο να το καταλαβεις αυτό εάν ακούσεις με ακουστικά. Μπορείς να 'απλώσεις' λίγο τα διάφορα όργανα στον χώρο με κάποιο panning -πρόσεχε η 'εικόνα' που θα έχουν τα τύμπανα στον χώρο να μην απέχει πολύ από των υπολοίπων οργάνων. Επίσης -καθαρά προσωπική άποψη αυτή- θα προσπαθούσα να 'μοιράσω' την μπαντα και ως προς την απόσταση που έχει από τον ακροατή, μέσω του βάθους. Υπό αυτήν την εννοια οι κιθάρες σου είναι κάπου πίσω μακριά, ενώ τα τύμπανα ακριβώς μπροστά. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ενταση κάποιου οργάνου, αλλά με το βάθος -κυρίως το decay που βάζεις στο βάθος ανά όργανο. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο εννοεί ο dienekes. Ως προς τις χροιές, στο ταμπούρο όπως και στα πιατίνια, τα εχεις καταφέρει πολύ καλά, ενώ ο ήχος της κιθάρας και του μπάσσου ειναι αξιοπρεπέστατος, για line ηχογραφηση. Θα σου πρότεινα βέβαια να δοκιμάσεις και κάποια προγράμματα που υπάρχουν, και σου κοστίζουν απλά το DI BOX που χρειάζεσαι για να πάιξουν σωστά,τα οποία εχουν πολύ καλά προσομοιωμένους ήχους και είναι και εύχρηστα. Ως προς την κάσα, θα την ήθελα λίγο πιο σφιχτή στα μπάσσα της και θα ήταν πολύ ωραίο νομίζω να της έκανες ένα EQ κοινο με το μπάσσο, ώστε να 'γίνουν ένα'. Ως προς την μουσική, δεν έχω άποψη, καθώς δεν είμαι του είδους. Ελπίζω να μην σε κούρασα.:lol:

Υ.Γ.:Αυτά που γράφω, μπορεί απλά να τα δοκιμάσεις, και να μην σου αρέσουν διοτι -εννοείται- ότι το θέμα των χροιών και όλων βέβαια των άλλων είναι υποκειμενικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα δοκιμασω αυτα που ειπες και σε ευχαριστω πολυ geohomo.

Eπειδη οπως προανεφερα ειμαι ερασιτεχνης θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης.

Δεν ξερω να κανω panning στο CUBASE.

Πρεπει για να κανω pan το καναλι να ειναι stereo η mono?

Yπαρχει καποιο αλλο VST effect για panning εκτος απο αυτο του CUBASE?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το panning το κάνεις σε όλα τα κανάλια, είτε αυτά είναι stereo ειτε mono. Απλά εάν είναι stereo, θα ακούς περισσότερο το σημα που έχει η πλευρα στην οποία έχει 'γείρει' η στερεοφωνική 'εικόνα'. Εάν είναι mono, τότε απλά πανάρεις και έχεις όλο το σήμα σου σε μία πλευρά. Για να το κάνεις, απλά κουνάς την μπάρα που υπάρχει πάνω από το fader στον VSTmixer(F3). Ή -ανάλογα με την έκδοση αυτό- μπορείς να το κάνεις κάπου και στο layer με τα tracks. Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Εβαλα ενα κομματακι το οποιο το ειχα φτιαξει πριν 5 χρονια.Ειχα στην κατοχη μου ενα synth yamaha,ουτε θυμαμαι μοντελο και κιθαρα epiphone sg 400 με digitech rp 50!

http://www.noiz.gr/modules/My_Uploads/user_folders/dromilious/Wisprerings.mp3

Την γνωμη σας παρακαλω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου