Προς το περιεχόμενο

Καλή κάρτα ήχου ή κονσόλα;


spirusskiad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν...Το δίλημμά μου προήλθε απ'την ανάγκη μου για προενίσχυση μικροφώνου και κιθάρας πριν από τη κονσόλα και τη κάρτα ήχου. Αυτή τη στιγμή έχω τη κονσόλα Phonic MM-1705 και κάρτα ήχου τη Soundblaster Audigy 4. Και οι δύο επιλογές ήταν φτηνές δυστυχώς για προφανείς λόγους. Μίλησα με κάποιον σε κάποιο κατάστημα και μου είπε ότι αν μιλάμε για προενισχυτή μικροφώνου μιλάμε για χιλιάρικο και πάνω για αξιοπρεπή αποτελέσματα, αλλιώς αλλαγή κονσόλας με ενσωματωμένο προενισχυτή. Κατέληξα στη δεύτερη επιλογή. Είμαι λοιπόν μεταξύ της Mackie Onyx 1220 και τη κάρτα ήχου Tascam FW-1082. Ποιά είναι η άποψή σας για τα δύο προϊόντα; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν:

 

Είσαι γύρω στα 1100 Ε (αν υπολογίσεις και τη firewire κάρτα της onyx) και αντιμέτωπος με δυο πολύ καλά μηχανάκια. Η απάντηση μοιάζει απλή. Με μια προσεκτική ματιά στα δυο προϊόντα (τα links στο τέλος) θα δεις ότι η Tascam είναι βασικά κάρτα ήχου με κονσόλα ενώ η Onyx είναι βασικά κονσόλα με κάρτα ήχου.

 

>Αν δεν κόπτεσαι για πολλές εισόδους (και με δεδομένο ότι ήδη έχεις την Phonic για ώρα ανάγκης) και αν θέλεις να εκμεταλλευτείς τη συνεργασία και ενσωμάτωση ενός ψηφιακού audio interface με τον υπολογιστή σου (βλέπε και 2 midi I/O, αυτοματισμούς με τα sequencers κλπ), τότε πήγαινε για την Tascam.

 

>Αν όμως σε αφορά η ευελιξία στο χειρισμό του σήματος που δίνει μια κονσόλα (και μάλιστα Mackie) και διαθέτεις τη γνώση ΚΑΙ τα μηχανήματα για να την εκμεταλλευτείς, τότε πάρε την Onyx.

 

Στο home studio η Onyx μου φαίνεται ότι θα υπολειτουργήσει ενώ στο control room ενός κανονικού studio η Tascam (ή ο ηχολήπτης) θα ζοριστεί λιγάκι... Αλήθεια, από ΗΧΕΙΑ (αυτά απ' όπου ακούμε τη σούπερ κάρτα μας) πώς τα πας; :wink:

 

Links

Onyx

Onyx Firewire

Tascam

P>Πρρουτ!</P>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αστα, χάλια μαύρα! Έχω κάνει το λάθος της αγοράς του φθηνότερου και το μετανιώνω τρελά. Ηχεία της Soundblaster. Τη ψάχνω και προς αυτή τη κατευθυνση πάντως. Τι εννοείς να έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να αξιοποιήσω τη κάρτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι εννοείς να έχω τα κατάλληλα μηχανήματα για να αξιοποιήσω τη κάρτα;

 

Αυτό που είπα είναι "..για να αξιοποιήσεις μια κονσόλα..." και εννοώ βέβαια ένα στήσιμο studio με 2 τουλάχιστο ανεξάρτητους χώρους εκ των οποίων ο ένας θα είναι το control room και θα περιέχει την κονσόλα. Αλλά δεν κατάλαβα ότι χρειάζεσαι κάτι τέτοιο - τουλάχιστο απ' όσα γράφεις - οπότε ας μη σε μπερδεύω. Κοντολογής, τα μηχανήματα εξυπηρετούν το σκοπό σου, αλλιώς πιάνουν τόπο και θέλουν λεφτά.

 

Βάλε στο πρόγραμμα και ένα ζεύγος ηχείων που να ακούγονται ικανοποιητικά για να ακούς σωστά την όποια ποιότητα του σήματος που περνάει από την κάρτα ή την κονσόλα σου. Πρόσεξε - μην πας σε επαγγελματικές (=πανάκριβες) λύσεις αν δεν είσαι επαγγελματίας (=απόσβεση κόστους) ή φραγκάτος χομπίστας (=cool!).

 

Καλή επιτυχία!

 

_______________________________________________________

1. I am NOT a new member! :evil:

2. Give me back my signature

P>Πρρουτ!</P>

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ιδια ιστορία! Παει κάποιος σε ένα μαγαζι και του πουλάνε το Χ προιον που κανει 10000 ευρώ σαν την οικονομικότερη λύση(ουσιαστικά την πιό κερδοφόρα για το μαγαζί), ενώ με 1000 ευρώ μπορει να κάνει τη δουλειά του τέλεια.

 

EMU 1820m Audio System στα 498 ευρώ http://www.thomann.de/thoiw2_emu_1820m_digital_audio_system_prodinfo.html

 

M-AUDIO BX8A στα 388 ευρώ

http://www.thomann.de/thoiw2_maudio_bx8a_prodinfo.html

 

 

έτσι έχεις και ηχεία, τα καλύτερα στη τιμή τους, και μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου με σωστούς pre-amps και για μικρόφωνο και για instrument in. Total cost: 900 euro!

ww.joystick-music.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια διαβασα σε πολλες συνεντευξεις τελευταια οτι χρησιμοποιουν πολυ τις καρτες delta της m-audio.Τι να πω,ακομα και οι μικρο αυτη χρησιμοποιουν.Μου εκανε τρομερη εντυπωση,δεν τις ειχα και πολυ σε εκτιμηση.Επισης στα χρηματα που λες υπαρχει και η yamaxa 01/x.Δεν την εχω ακουσει προσωπικα αλλα οσοι την δοκιμασανε μου ειπαν καλα λογια και οτι εχει πολυ καλο software.Σιγουρα η ιστορια μας εχει δειξει οτι η mackie kai tascam ξερουν καλα τη φαση κονσολα απλα τσεκαρε το.Στη θεση σου θα επαιρνα τη motu 828/mk2 και αργοτερα μια αναλογικη κονσολα και ας μην ειναι καρτα ηχου.Γιατι σιγουρα οι converters τις motu ειναι καλυτεροι απο αυτους των κονσολων με χιλια ευρω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oι Delta δεν εχουν προενισχυτές για μικρόφωνα, αντίθετα οι EMU έχουν απ'τους καλύτερους προενισχυτές και AD converters στην τιμη αυτή.

 

Η 828 δεν είναι ουτε η καλύτερη σε αποψη convertors/AD ούτε και drivers (ιδιαίτερα για PC).

ww.joystick-music.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Joystick, έχω ακούσει πολλά και όχι ιδιαίτερα κολακευτικά σχετικά με τη σταθερότητα των drivers της EMU. Λυθήκανε τα προβλήματα που είχαν ακουστεί; Στο λέω γιατί οι Delta έχουν καταπληκτικούς drivers, μην έχει τρεχάματα ο άνθρωπος... :wink:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

spirusskiad νομιζω οτι η λυση της onyx ειναι μια καλη βαση για να στησεις σιγα σιγα κατι αξιοπρεπές.

Νομιζω οτι λυσεις σε καρτες του επιπεδου EMU, M-AUDIO ειναι σε πολυ ερασιτεχνικό επιπεδο.

Γνώμη μου παντα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aιολος εχεις ακουσει ΕΜU

Mπορω να σε βεβαιωσω οτι ακουγεται σα motu μην σου πω καλυτερα

και ειναι και στα μισα λεφτα !

Μην μπερδευεσαι επιδη εχεις ακουσει οτι ΕMU=SOUNBLASTER

H EMU 1820m πραγματικα ανταγωνιζεται στη μετατροπη λεμε τωρα..AD/DA

πολυ επαγγελματικες καρτες!

Τωρα μεταξυ μας η onyx εινα γλυκες και εχεις PREAMP poly kalytero apo EMU

 

 

...αλλα οκ οχι και οι ΕΜU ισα και ομοια με maudio :D

 

.....φιλικα digipan

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου