Προς το περιεχόμενο

Παίζοντας ταυτόχρονα με δύο ενισχυτές


panouhl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

 

Θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με τον τρόπο που μπορεί κανείς να παίξει ταυτόχρονα σε δύο ενισχυτές (συνδέσεις- εφε-κτλ) καθώς και από την εμπειρία σας να μου υποδείξετε κανένα hint για να βγάλω κάποιο αποτέλεσμα.  ;D

 

Οι ενισχυτές που έχω είναι δύο Fender (blue junior και pro junior) και σκεφτόμουν να συνδέσω στον έναν από τους ένα delay ή ίσως κάποιο rotovibe.

 

Θα ήθελα να μάθω αν κάποιος έχει κάνει δοκιμές με διαφορετικά οverdrive και και γενικά να ακούσω τι έχετε δοκιμάσει εσείς για να πάρω ιδέες.

 

Η μουσική που παίζω είναι blues rock αλλά αφού τους έχω που τους έχω τους ενισχυτές και διαφόρων ειδών πετάλια θα με ενδιέφερε κι ένας γενικότερος ηχητικός πειραματισμός.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.thomann.de/gr/tonebone_aby.htm

 

Με αυτο γινεται...

Εχει και phase switch...

 

Για τις λοιπες ερωτησεις δεν εχω απαντηση...

Αναμενω κι εγω για περαιτερω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ενα οποιοδηποτε στερεο εφε,που μαλλον πρεπει να εχεις ηδη,μπορεις να το κανεις,εγω παιζω παντα με δυο ενισχυτες και απλα χρησιμοποιω ενα στερεο delay για να στειλω το σημα και στους δυο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Κι εγώ παίζω με 2 μικρούς ενισχυτές. Αρχικά για να καλύψω το κενό της έντασης που είχα απο τον Roland Cube 30X αλλά αργότερα ανακάλυψα τις χάρες του stereo. Π.χ. Η κιθάρα πηγαίνει σε μια μικρή πεταλιέρα Boss ME-20 και απο εκεί στον Roland Cube που τον ρυθμίζω να προσομοιώνει έναν Fender Deluxe και το δεύτερο κανάλι σε ένα εξ ίσου φτηνό Park 20W που όμως έχει δική του χροιά. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν διπλάσια ένταση αλλά και ατέλειωτες δυνατότητες ρύθμισης ήχου.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Δύο ενισχυτές φίλε είναι φετίχ, απίστευτη εμπειρία η στερεοφωνία.

Βάζω έναν Vox AC-15 στ'αριστερά κι έναν Blues Junior στα δεξιά κι φτάνω σε κιθαριστική νιρβάνα ;D

 

Φυσικά όπως τα λένε και οι φίλοι, οποιοδήποτε effect pedal με στεροφωνική είσοδο/έξοδο θα σου κάνει τα κόλπα που θες. Να προτίνω το TC Flashback για delay, το Cathedral της EHX για στεροφωνικό reverb (με pre-delay), αλλά οι επιλογές είναι πολλές, phasers, modulation pedals... :D

Μπορείς να φτιάξεις και 2 αλυσίδες από πετάλια τα οποία θα πηγαίνουν σε κάθε ενισχυτή ξεχωριστά, αν βάλεις ένα στεροφωνικό πετάλι σε κάποιο μέρος του pedal board σου και συνδέσεις στη μία έξοδό του μια διαφορετική αλυσίδα από πετάλια.

 

Να προσθέσω εδώ ότι για λάιβ χρησιμοποιώ τον Vox AC-15 (ο οποίος βγάζει τον ¨αληθινό" μου ήχο) μαζί με τον Roland Cube 80x (ο οποίος παίζει με το Chorus στο φουλ, για ήχους αιθέριους) και είμαι ο πιο χαρούμενος κιθαρίστας στον κόσμο. 8)

 

Πειραματίσου ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και το χρόνο σας.

Θα ξεκινήσω τις δοκιμές από σήμερα και ελπίζω να με δκαιώσει το αποτέλεσμα και η βοήθειά σας.

Επειδή δεν έχω εμπειρία με τα στερεοφωνικά πετάλια (αν κι έχω μερικά). Συνδέονται με δύο ενισχυτές και όταν δεν είναι ένεργοποιημένα παίζουν το ρόλο του "μίκτη" ενώ όταν πατηθεί στέλνει στον ένα ενισχυτή το παραμορφωμένο σήμα και στον άλλο συνεχίζει να στέλνει καθαρό?

Αν λειτουργεί κάπως έτσι τότε βάζεις το στερεοφωνικό πετάλι στην τελευταία θέση του pedalboard ώστε όλα τα πετάλια να επηρεάζουν και τους δύο ενισχυτές και όταν πατάς το τελευταίο να μπαίνει πχ delay στον ένα από τους δύο ενώ αν βάλεις πετάλι μετά τη διακλάδωση επηρεάζεται μόνο ο ένας ενισχυτής?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Όχι φίλε είναι πολύ πιο απλό.

Δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το στερεοφωνικό πετάλι για να λειτουργήσει στερεοφωνικά.

 

Απλά βάλτο στο τέλος της αλυσίδας και σύνδεσε τις 2 εξόδους του με τους 2 ενισχυτές που έχεις και θα έχεις στερεοφωνικό ήχο. Δεν έχει σημασία ποιο πετάλι έχεις ενεργοποιημένο και ποιο όχι. Με αυτό το τρόπο φυσικά και οι 2 ενισχυτές θα βγάζουν τον ίδιο ήχο από την κιθάρα σου.

 

Αν βάλεις ένα στερεοφωνικό πετάλι στη μέση/αρχή της αλυσίδας μπορείς το κάθε σήμα από τις δύο εξόδους του να το στείλεις σε άλλη αλυσίδα, κι έτσι οι 2 ενισχυτές θα βγάζουν διαφορετικό ήχο, ανάλογα με τα πετάλια που έχεις συνδεδεμένα στην κάθε αλυσίδα.

 

Είναι λογικό, σκέψου τη διαδρομή του ρεύματος.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα να τονισουμε οτι μονο αν το εφε ειναι true stereo θα εχεις πραγματικο στερεοφωνικο ηχο οταν το εχεις ενεργοποιημενο ,αν δεν ειναι true stereo ή αν το εχεις κλειστο τοτε δεν θα εχεις στερεο ηχο αλλα double mono...βεβαια αυτο δεν σε νοιαζει γιατι εσυ απλα θες να παιζουν 2 ενισχυτες ταυτοχρονα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Τι γινεται αν απο το output της πεταλιερας συνδεσω την εξοδο R με τον εναν ενισχυτη και την L/mono με τον αλλον?

Πανδαισία!

 

Τότε η πεταλιέρα παίζει τα stereo εφέ... stereo.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου