Προς το περιεχόμενο

Περί κριτικής


menelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδιά, χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να το παίξω έξυπνος.... ή οτιδήποτε άλλο....... αλλά μήπως πρέπει πραγματικά να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε στις κριτικές μας; Δε λέω φυσικά ότι εγώ έχω δίκιο κι οι άλλοι άδικο όταν διαφωνούμε, αλλά πραγματικά ορισμένα μέλη γράφουν ΜΟΝΙΜΩΣ εκθειαστικά σχόλια, για Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ κι αν ανεβαίνει. Δεν το λέω για κανέναν άλλον λόγο, αλλά ρε γμτ, αν ανεβάσω ένα κομμάτι μου θέλω να ακούσω την πραγματική και ψύχραιμη άποψή σας. Δε θέλω απλά να μοθ πείτε ότι είμαι θεός και αδικούμαι απ΄την κοινωνία. Συγνώμη και πάλι που χώνομαι χωρίς να έχω κάποιο δικαίωμα, απλώς το αναφέρω διότι αισθάνομαι λίγο "ένοχος" απέναντι σε παιδιά που ακούνε ότι είναι έτοιμοι για χρυσό δίσκο, ενώ είναι στο 2% αυτού που χριεάζεται ακόμα. Τέλος πάντων, γνώμη μου, απλώς θεωρώ υποχρέωση του καθενός μας να είναι σοβαρός, ειλικρινής, τίμιος και ρεαλιστής στα σχόλιά του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

συμφωνώ με τη γενική λογική του να προσεχουμε τι γράφουμε στις κριτικές μας..

αν προσέχουμε πότε το στόμα μας στάζει μέλι, τότε τις φορές που θα στάζε, θα έχει κάποια πραγματική αξία..

 

είχα και στο παρελθόν μια άσχημη εμπειρία σε παρόμοιο φορουμ όταν έκανα μια ειλικρινή κριτικη σε ένα track που εκθειαζόταν στο πιο υπερβολικό επίπεδο που έχω δει  ;D

 

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δίκιο έχεις menelaos αλλά είναι και δύσκολο να κρίνεις αρνητικά κάτι που δεν σου αρέσει καθόλου ή που σου φαίνεται τελείως αρχάριος ή άσχετος ο τραγουδιστής/γκρούπ, απλά δεν μπαίνεις στον κόπο.Εγώ αισθάνομαι και άσχημα να το κάνω.

Συνήθως, κριτικάρω σε κομμάτια που μου αρέσουν και βλέπω ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση (πάντα κατά την γνώμη μου βέβαια). Εκεί παίρνω το θάρρος γιατί αυτό που θα πω πιστεύω ότι θα διορθώσει κάποιες λεπτομέρειες ενός ήδη καλού κομματιού.

 

Υγ. mc04043, ο menelaos εννοεί ότι χρειάζονται και οι αρνητικές γνώμες μας, όχι μόνο οι καλές (ακόμα και όταν πραγματικά θεωρούμε κάτι καλό) γιατί έτσι γεμίζουν θετικές γνώμες τα topics χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ειδικά για αυτόν που ανέβασε το κομάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχεις δίκιο menelaos...

 

και στην τελική το νόημα του να ανεβάζεις clips για κριτική είναι να πάρεις αληθινές γνώμες ώστε να βελτιωθείς... όχι να ικανοποιήσεις τον εγωισμο σου... για το δεύτερο υπάρχει και το video game "guitar hero"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμφωνώ οτι πρέπει να υπάρχουν και αρνητικές κριτικές, αρκεί να είναι ειλικρινείς, δηλ να μην προέρχονται από κακεντρέχεια

 

το βασικό πρόβλημα όμως κατεμέ ειδικά στα φορουμ οπου λίγο-πολύ οι χρήστες μαθαίνουν ο ένας τον άλλο, είναι πολύ συχνό φαινόμενο η υπερβολή και η υπερεκτίμηση για λόγους απο το να μη φανείς κακός μέχρι και για να "αγοράσεις" μία καλή κριτική στο κομμάτι που θα ανεβάσεις ο ίδιος αργοτερα!δηλαδή κάθε άλλο παρά ειλικρίνεια.. κάτι που μπορεί να βλάψει αυτους που ασχολούνται πιο σοβαρα.

 

(δε μιλάω για αυτό το φόρουμ γιατί είμαι νέος σχετικά και δεν έχω πλήρη εικόνα αλλα ευτυχώς μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις που έχω απο τα μέλη είναι οτι προκειται για άτομα που ενδιαφέρονται για τη μουσική σε πιο βαθύ επίπεδο)

 

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Menelae αδικήσαι εδώ στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό.Τι παίξιμο είναι αυτό θεικό τι συναίσθημα τι γκρουβ!!!

 

Πέρα απο την πλάκα νομίζω ότι όλοι θα γίνονται καλύτεροι όταν βελτιώνουν τις αδυναμίες τους πράγμα το οποίοι σημαίνει ότι η καλοπροαίρετη αρνητική κριτική μόνο καλό μπορεί να είναι

 

Υ.Γ Μενέλαε εκτός απο άχρονος είσαι και κακόγουστος.Με λίγα λόγια άσχετος ;D ;D ;D 

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΚ Μενέλαε, όταν ανεβάσεις κομμάτι θα σε σκίσω!!!  ;D ;D ;D

 

Πέραν της πλάκας, εξίσου καλό αποτέλεσμα έχουν ΚΑΙ τα αρνητικά σχόλια ΚΑΙ η επιβράβευση μίας προσπάθειας με ένα θετικό σχόλιο. Σημασία έχει το σχόλιο να είναι ειλικρινές και να μην υπάρχει διάθεση για γλείψιμο ή για θάψιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σας, απλά ήθελα να πω τη γνώμη μου, ότι δηλαδή θεωρώ εντελώς λάθος και κακό για τον κρινόμενο να του γράφουμε υπερβολικές κριτικές που εκθειάζουν όποιο θετικό βρίσκουμε. Κι εγώ φυσικά βλέπω θετικά σε πολλά clips και τα λέω, και φυσικά το χαίρομαι! Αλλά θεωρώ και υποχρέωσή μας να μην υπερβάλουμε ρε γμτ, γιατί ο άλλος εκτίθεται ζητώντας την ειλικρίνειά μας, μην του λέμε πράγματα απλά από ενθουσιασμό μας. Όταν ας πούμε τα μισά κομμάτια εδώ μέσα τα βγάζω ότι είναι για #1 στα παγκόσμια charts, ε, κάτι δεν πάει καλά με τις κριτικές μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μενέλαε, συγχαρητήρια για το θάρρος της γνώμης σου. Έχεις δίκιο και κάποιος έπρεπε να το θέσει το θέμα.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου