Προς το περιεχόμενο

CTC Ziggy Overdrive - Demo !!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο Χρήστος (Electrictabs / crazytubecircuits.com) σχεδίασε και κατασκεύασε ενα απο τα πιο οργανικά και ακομπρεσάριστα overdrives που εχω ακούσει. Εξω γίνεται πανηγύρι τα τελευταία 3 χρόνια με διάφορους κατασκευαστές και διάφορα overdrives που διεκδικούν τον τίτλο του πιο natural sounding, του πιο touch responsive, του πιο tube-like κτλ, κτλ.

Εχοντας υπάρξει λοιπόν ιδιοκτήτης ή περιστασιακός χρήστης διαφόρων τέτοιων designs (Lovepedal COT, Hermida Zendrive, Klon, Tim, Jetter, Fulltone, Barber, BJFe κα) θα πρέπει να μπώ μπράβο στον Χρήστο που κυριολεκτικά του έφυγε η πίστη επι 2μιση - 3 μήνες δοκιμών και επανασχεδιασμών ωστε να καταλήξει σε κάτι που και δικό του χαρακτήρα έχει, και διατηρεί στο μέγιστο όλες τις ποιότητες που κάνουν κάποιους στο εξωτερικό "ιερείς" των boutique pedals.

Το Ziggy παίζει καλά παντού. Του αρέσουν οι τσιτωμένοι μεγάλοι λαμπάτοι, αλλά δεν έχει πρόβλημα και στα direct-to-tape. Ακούει εξίσου καλά μονούς και διπλούς, γκαζωμένους ή ψόφιους, και συνεργάζεται άψογα με άλλα πετάλια. Και το καλύτερο είναι πως εχει προσωπικότητα, κάτι που οι ψυχαναγκαστικοί με κλώνους κατασκευαστές εχουν πλέον παραγκωνίσει.

 

Αυτά είναι δυο πρώτα δείγματα του Ziggy, αρχικά μόνο του και στη συνέχεια παρέα με το Lovepedal Vibe και το Fulltone OCD.

Οι χαρακτήρας του και οι δυναμικές του είναι απίστευτες, ελπίζω να το διαπιστώσετε κι εσείς !

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Του τα χω πει και κατ ιδιαν τα μπραβο, του τα λεω και δημοσια! (ακομα το περιμενω βεβαια! ;D). Ο,τι κανει ο Χρηστος, ειναι καταπληκτικο και προσεγμενο (ειμαι ευτυχης κατοχος ενος spring reverb). Το Church of tone btw, ειναι απο τα απιστευτα πεταλια, οταν το ειχα πρωτοακουσει μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση.!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικό ακούγεται και χίλια μπράβο. H αντίληψη που έχω μέχρι σήμερα για τα ελαφρά od είναι ότι αποτελούν με μεγάλη διαφορά τα πιο δύσκολα στην κατασκευή και τόνο dirt πετάλια - οι διαφορές στον ήχο του ενός και του άλλου είναι μικρές αλλά τρομερά ενδιαφέρουσες. Kαι είναι και πολύ ενδιαφέρον χόμπι...

 

Βεβαίως, πολλά από αυτά αντιδρούν εντελώς διαφορετικά με διαφορετική κιθάρα και ενισχυτή. Όταν είχα παίξει με έναν κλώνο του Lovepedal Eternity με μια στρατ και με μια LP, ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα (όχι od αλλά αρκετά προς ντιστόρσιο), αλλά σε Fender Hot Rod Deluxe που το άκουσα κάπως θέριζε... όταν το έβαλα σε έναν HiWatt του 70κάτι ήταν σκέτος παράδεισος. Aλήθεια, δεν μας είπες με τι κιθάρα παίζεις το κλιπ, και σε τι ενισχυτή.

 

Τώρα που κατεβαίνω Αθήνα για λίγες μέρες πού μπορώ να το ακούσω από κοντά και ίσως να το αγοράσω; Και η τιμούλα;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://crazytubecircuits.com/ziggy.htm

 

 

Μπράβο στον Silot για τα ωραία clips, μπράβο στον Χρήστο για αυτό το λαχταριστό πετάλι που "ακούει" το χέρι της πένας με τρόπο απλά απίστευτο! Όσοι θελήσουν να το ακούσουν, να το πράξουν σε περίοδο που να μην έχουν έξοδα. ;D ;D :'(

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...τι κιθάρα παίζεις το κλιπ, και σε τι ενισχυτή.

 

Gretsch Duo Jet με TV Jones Filtertrons, direct απο το Mesa V-twin, στο καθαρό κανάλι, όλα στη μέση.

 

Σύντομα (μόλις ο Bassman αποκτήσει καινούριο μετ/στή εισόδου 220v και νέες λαμπίτσες courtesy of Electrictabs  ;)) θα ανέβουν και νέα clips.

 

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια guys  :) Μακάρι να είχα ακόμη εύκαιρο το Klon και το Cot 50 για να ακούσετε συγκριτικά tests....

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου