Προς το περιεχόμενο

Επιστροφή στο βινύλιο?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν πρόσωπο, αποδέχομαι κάθε μορφής νοσταλγία : για το βινύλιο, για τους πέτρινους φούρνους, για την αγνή μουστάρδα, το καλό κρασί κλπ κλπ. Εκεί που εκνευρίζομαι είναι με τις ψευδο-επιστημονικές αναφορές που έχουν σα σκοπό να πείσουν για την ανωτερότητα του βινυλίου ή του CD, ειδικά όταν είναι ξεκάθαρο ότι αυτός που τις διατυπώνει έχει προ-αποφασίσει για τα συμπεράσματά του.

 

:)

 

Είδες που σου είπα να μην φύγεις? Εγώ σκεφτόμουν πως να το εκφράσω αυτό. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παντως κατι πικαπ σαν αυτο που ποσταρισε ο blake μην σας ψαρωνουν, αυτα θα τα δειτε μονο στο μουσειο συγχρονης τεχνης στη Νεα Υορκη ή στο σπιτι καποιου εργοστασιαρχη μουσικοφιλου.

 

Εεεε... εμένα μάλλον εννοείς (Βloody, χάρηκα  ;D ) αλλά δεν είναι ανάγκη να πάμε σε reference μηχανήματα όπως αυτό για να χαρούμε ωραίο ήχο ενός βινυλίου. Πικάπ αξιοπρεπέστατα μπορούν να βρεθούν σε πολύ καλές τιμές, αρκεί να μπουν και σε ένα καλό σύστημα ενισχυτή - ηχείων.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και πράγματι, οι μεγαλύτερες χωρητικότητες, οι μεγαλύτερες ταχύτητες με τα νέα πρωτόκολλα και με τα φτηνότερα broadband που διατίθενται όλο και περισσότερο σήμερα, θα μας επιτρέψουν να έχουμε και τα wav. Αυτό όμως δεν θα μας αποτρέψει από το να ακούμε μουσική σήμερα σε στυλ "φαστ φουντ", στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο μετρό με χάλια ακουστικά, στο ασανσέρ, στο σουπερμάρκετ, από τα τρισάθλια ηχειάκια του ταξιτζή ή τα δικά μας στο αμάξι κλπ κλπ. Αυτό εννοούσα:

 

Όσον αφορά την μουσική πιστότητα γενικότερα, νομίζω ότι δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς την έχουμε πια ξεχάσει τη σήμερον ημέρα

 

Τι θέλω να πω; Ότι το πρόβλημα έγκειται πολύ περισσότερο στην rat race, στον σύγχρονο αγχώδη τρόπο ζωής που δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε ώρα αποκλειστικά στην ακρόαση μουσικής - να βάλουμε το ωραίο μας βινύλιο ή cd στο ωραίο μας σύστημα στο σαλόνι, να πατήσουμε play, να καθήσουμε στον καναπέ με έναν ωραίο καφέ ή ουισκάκι (ανάλογα με την ώρα της ημέρας) και να αφοσιωθούμε σε αυτό που ακούμε σαν μια μορφή γνήσιας ψυχαγωγίας.

 

Και βέβαια, εκεί έγκειται το πραγματικό πρόβλημα και πολύ λιγότερο στην αιώνια σύγκριση βινυλίου/cd, ή αναλογικού/ψηφιακού αν προτιμάτε.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1 στον αποπάνω..

 

πριν 2 μέρες διαπίστωσα έκπληκτος οτι υπάρχει η επιλογή να πληρώνεις για να ακούνε αυτοί που σε παίρνουν στο κινητό κάποιο τραγούδι (από μια λίστα προφανώς) αντί για "τοοοοουτ".....  :(

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου