Προς το περιεχόμενο

Τελωνείο Help!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να φερω μια κιθαρα απο Αμερικη τι γινεται με τα τελωνεια ?εχω ακουσει οτι πληρωνεις ενα 25% του ποσου που κανει το αντικειμενο .ποιο 25% ομως .επι του ποσου που πληρωσες εσυ η επι του ποσου που κανει στο Ελλαντα ?

αν καποιος ξερει τον παρακαλω να με διαφωτησει γιατι δεν εχω καμμια ορεξη να κανω δωρο στο γιο κανενος τελωνειακου μια Yamaha sg-2000 κατα λαθος. :D :D :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πληρώνεις επί του ποσού που αναγράφεται στο invoice της παραγγελίας σου (πάνω στο δέμα) ------> 19% ΦΠΑ + κάποιο ποσοστό που λέει το δασμολόγιο ότι πρέπει να φορολογηθεί το συγκεκριμένο προίόν κατά την εισαγωγή του στην Ελλάδα

....μπορείς να το βρεις εδώ:

http://europa.eu.int/comm/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarquer?Lang=EL

Θέλει λίγο ψάξιμο....

Επιπλέον πληρώνεις κάποια έγγραφα που θα σου παραδώσει η εταιρεία μεταφοράς...30 ευρώ πάνω κάτω...και φεύγοντας κανένα 20ευρώ ακόμη για να γουστάρεις(έξοδα τελωνείου...)

Δεν θα είχε λογική να πλήρωνες επι του ποσού που κάνει Ελλάδα γιατί αυτό περιλαμβάνει φόρους, δασμούς και το 300% του μεταπωλητή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα είχε λογική να πλήρωνες επι του ποσού που κάνει Ελλάδα γιατί αυτό περιλαμβάνει φόρους' date=' δασμούς και το 300% του μεταπωλητή...[/quote']

 

Ωρε και 400% και 500 % και 1000%

Οσο μικροτερο ειναι το αρχικο ποσο τοσο μεγαλυτερο το κερδος... :evil: :evil:

Ελλανταααααα... :x :x ολα τα σκατα (πασης φυσεως) εδω εχουν μαζευτει :x

"Simplicity is gold"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok.ευχαριστω . κατι αλλο τωρα....επειδη ειμαι απο επαρχια(Καλαματα),απο που θα παραλαβω το δεμα...πρεπει να ερθω Αθηνα? :? :? :? :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν αποφασίσεις να κάνεις τον εκτελωνισμό μόνος σου ναι (από το Ελ.Βενιζέλος)...αλλά αυτό είναι καλύτερο από οικονομικής μεριάς γιατί εάν δεν είσαι παρόν δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται...από αυτά που έχω δει θα έλεγα ότι εύκολα παίζει και να σε γδάρουνε. Επιπλέον, τον εκτελωνιστή τον πληρώνεις. Εάν πας εσύ, με αυτοκίνητο γιατί έχει πηγαιν'έλα, θα βασανιστείς λίγο αλλά το πολύ σε δύο ώρες θα έχεις ξεμπερδέψει.

 

Για περισσότερα εάν δεν θέλεις να εκτελωνίσεις εσύ και αν γίνεται να σου το στείλουνε κάνε τον κόπο να πάρεις ένα τηλ στο τελωνείο να ρωτήσεις.

Υπάρχουν αναφορές στο θέμα στο noiz, ρίξε μία ματιά μπορεί να βρεις περισσότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Κώστα, στο link που έδωσες προσπαθώ να βρω τον δασμό για ενισχυτές από Αμερική αλλά μάλλον δεν τα καταφέρνω...Βρήκα έναν κωδικό TARIC στον οποίο ο δασμός από ΗΠΑ ήταν 2%, και μου φαίνεται λίγο χλωμό...Αν μπορεί κάποιος να ψάξει κι εκείνος να το διασταυρώσουμε βρε παιδιά...&:)&

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

taric code 9207901000 από ΗΠΑ 3,7%

 

Όταν θα πας πες τους το taric για να σε εξυπηρετήσουν καλύτερα....οι τελωνειακοί που δουλεύουν στο ελ.βεν νομίζουν ότι το δασμολόγιο είναι καμία τέχνη.

 

Α και μη φρικάρεις με τις μίζες κάθε είδους που δίνουν ο διάφοροι βιοτέχνες, έμποροι κτλ (μικροποσά ή ακομα και κάτι από το εμπόρευμα...πχ παντελονάκι για τον κύριο τελωνειακό...ανοίγουν κουτιά και διαλέγουν...τέτοιες αηδίες!) ...μη δώσεις τίποτα.

 

Θα σου έλεγα να έχεις ένα 150άρι έξτρα μήπως δεν υπολογίσαμε κάτι σωστά.

Μου έχει τύχει να τρέχω σε atm... και πάλι καλά που έφτασαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

anytime!

 

κάτι που ξέχασα είναι ότι ενδέχεται να μη σε πάρουν τηλέφωνο όταν έρθει και η παραμονή στο τελωνείο χρεώνεται.

Κάνε tracking στην παραγγελία από το site της υπηρεσία μεταφοράς χρησιμοποιώντας το tracking number που θα σου δώσει ο πωλητής και πάρε τηλ το τελωνείο εσύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου