Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή κάρτας ήχου και MLS Talk &Translate


roybatty

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σας παραθέτω την ερώτηση ενός καλού μου φίλου,ο οποίος χρειάζεται μια μικρή βοήθεια για να επιλέξει τη σωστή κάρτα ήχου.Σαν admin του www.disabled.gr

και εκδότης του περιοδικού "Αναπηρία ΤΩΡΑ" χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του για όλες τις δραστηριότητες του.Λόγω των ιδιαίτερων ικανοτήτων του,και για να ελαφρύνει κάπως τον φόρτο εργασίας,χρησιμοποιεί το software της MLS Talk &Translate,για να να γράφει τα e-mail του και τα κείμενα του στο Word.Το πρόγραμμα δυστυχώς δεν δουλεύει και με τον καλύτερο τρόπο απ'οσο μου έχει εξηγήσει,και κάποιες φορές αδυνατεί να "συλλάβει" σωστά κάποιες λέξεις.Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί ένα ΙnSync Buddy Microphone,καρφωμένο στην onboard κάρτα ήχου ενός ΙΒΜ Μ pro workstation με Windows XP,η οποία είναι απ'όσο είδα μια AC97.Τι κάρτα ήχου (ίσως και κάποιο άλλο μικρόφωνο) θα πρέπει να αγοράσει δεδομένου ότι τον απασχολεί να ηχογραφεί-επεξεργάζεται φωνή; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ριχνοντας μια ματιά στο net,επιτρέψτε μου να κάνω και μια δεύτερη ερώτηση: Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TC Electronic Powercore με την υπάρχουσα κάρτα ήχου;

Thanx :wink:

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ριχνοντας μια ματιά στο net' date='επιτρέψτε μου να κάνω και μια δεύτερη ερώτηση: Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TC Electronic Powercore με την υπάρχουσα κάρτα ήχου;

Thanx :wink:[/quote']

Ναι, αλλά χρειάζεται προφανώς ένα VST host/editor.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου roy,

 

 

Από αυτά που λες καταλβαίνω ότι το πρόβλημα είναι στο συνδυασμό mic και κάρτα έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη απόδοση.

Αν και νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα ίσως μία φθηνή λύση είναι κάτι τέτοιο σε συνδυασμό με κάτι τέτοιο και κάτι τέτοιο.

Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα έτσι...με 250 ευρώ.

Ελπίζω να βοήθησα.

 

Τι να την κάνει την powercore; Plugins και vstis μόνο όχι i/o κτλ. Και αυτά δεν είναι stand alone, τρέχουν μέσω κάποιου μουσικού προγράμματος που τα υποστηρίζει.

Έχω μία powercore pci και απ'ότι ξέρω μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οτιδήποτε κάρτα αλλά τι να την κάνει;

 

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έπιασες μια χαρά το νόημα Κώστα...αλλά πέρα από την απόδοση,αυτό που τον απασχολεί είναι και κάποιο equalization (για να βγαίνει η φωνή του όσο πιο "flat" γίνεται) και νομίζω (προσωπική εκτίμηση) ότι μπορεί να βοηθούσε και ένας compressor(τα παραπάνω σε real time) Με την Μ-Αudio μπορώ να έχω κάτι τέτοιο η θα χρειαστώ κάποιο τρίτο πρόγραμμα,plugins,etc;

 

H powercore pci πάει μαζί με τον Voice Modeler από αυτά που διάβασα.O μόνος λόγος που την ανέφερα,ήταν γιατί νόμισα ότι μπορεί να κάνει τα παραπάνω,σε συνδυασμό με την AC97 ,μιας και το support της MLS λέει ότι οι high end κάρτες ήχου δεν υποστηρίζονται από το πρόγραμμα.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι ένας μικρός προενισχυτής μικροφώνου που περιλαμβάνει EQ και compressor αν κρατήσει την onboard κάρτα.

Η powercore δεν αφορά σε καμμία περίπτωση το θέμα.

¶λλη λύση είναι μια φτηνή κάρτα USB όπως πολύ σωστά πρότεινε ο kostas iatrelis.

Ένα δυναμικό μικρόφωνο (Shure SM-58/57, Electrovoice Co5 κλπ) θα είναι πιό εύχρηστο γιατί δεν χρειάζεται τροφοδοσία.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά και...αρχηγέ :wink:

Μάλλον θα προσανατολιστώ σε μια λύση όπως η M-Audio Audio Buddy,ή η Behringer VX2496 που έχει και EQ.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεμπιπτόντως...αν και δεν συμπαθώ τα blogs (γιατί το blog την σήμερον ημέρα έχει ξεπέσει στο "δεν έχω λεφτά να αγοράσω ημερολόγιο και βγάζω τα προσωπικά μου στο internet,με έφτυσε η γκόμενα,που**ανα κοινωνία" κτλ κτλ),το δικό σου yameth το βρήκα αρκετά καλό,γέλασα και..έμαθα και κάτι.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Η αδυναμία του Talk&Write να αναγνωρίσει κάποιες λέξεις δεν οφείλεται στη κάρτα ήχου. Τα προγράμματα αυτά έχουν ένα ποσοστό αποτυχίας και ειδικότερα για τα Ελληνικά το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από άλλες γλώσσες. Αν μάλιστα ο χρήστης έχει κάποια "ιδιαιτερότητα" στην ομιλία του (π.χ. δεν λέει καλά το "ρ") τότε το ποσοστό αποτυχίας μεγαλώνει. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι:

 

1. Να πάρει ένα headset μικρόφωνο, δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Με την κάρτα ήχου δεν πρέπει να έχει μεγάλο πρόβλημα. Έχε υπόψη σου ότι τα προγράμματα αυτά έχουν "εκπαιδευτεί" να δουλεύουν σε συνθήκες γραφείου και όχι μέσα σε στούντιο. Αν ωστόσο έχει θορύβους από το περιβάλλον, μπορεί να κόψει με ένα equalizer τις συχνότητες πάνω από 4KHz και κάτω από 250Hz, αν και λογικά αυτό πρέπει να το κάνει το πρόγραμμα αυτόματα. Πάντως, συνήθως Hi-End εξοπλισμοί έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και δεν βελτιώνουν την αναγνώριση.

2. Να "εκπαιδεύσει" το Talk&Write στη φωνή του, αν παρέχεται τέτοια δυνατότητα από το πρόγραμμα. Αυτό πρέπει να γίνει για περίπου μισή ώρα.

3. Να μην μιλάει ψιθυριστά. Όσο καλύτερα πάλλονται οι φωνητικές χορδές κατά την ομιλία, τόσο μεγαλώνει το ποσοστό επιτυχίας στις "δύσκολες" λέξεις.

 

 

Γεράσιμος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου