Προς το περιεχόμενο

μείωση θορύβου στην κιθάρα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. έχω πρόβλημα θορύβου στους high gain ήχους, είτε μέσα από amplitube, είτε μέσα από τον ενισχυτή μου. Η κιθάρα μου είναι μια fernandes revolver X και της έχω αλλάξει μόνος μου τον κάτω μαγνήτη με έναν duncan invader. Τι μπορώ να κάνω? Μήπως φταίει το καλώδιο? Καμία πρόταση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν θες προσδιορισε λιγο την εννοια του θορυβου..στο εκανε κ πριν αλλαξεις μαγνητη?στο κανει σε ολες τις θεσεις?τη δοκιμασες σε αλλο ενισχυτη? αν απαντησεις στα παραπανω ισως βρεις κ μονος σου την απαντηση!

f you don't want it you won't  do it

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιο πολύ πρόκειται για hum. Σε άλλο ενισχυτή ήταν οκ. Στο amplitube είναι λογικο να βγάζει τόσο θόρυβο? Σε όλες τις θέσεις κανει θόρυβο, αλλά πιο πολύ στην bridge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το amplitube ειναι εκ φυσης προβληματικο (HUM) με high gain ηχους , τωρα αν η κιθαρα σου παιζει κανονικα σε αλλο amp τοτε κοιταξε μηπως ο ενισχυτης σου εχει προβλημα γιωσης. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, το amplitube είναι αρκετά φασιαριόζικο.

Μια παράμετρος που επίσης πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου είναι οτι τα CRT monitors των PC προκαλούν θόρυβο όταν έχεις την κιθάρα ακριβώς απέναντι τους. Δοκίμασε τον ήχο σου παίζοντας σε κάποια απόσταση απο το monitor ή κλείστο τελείως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το amplitube ειναι εκ φυσης προβληματικο (HUM) με high gain ηχους ' date=' τωρα αν η κιθαρα σου παιζει κανονικα σε αλλο amp τοτε κοιταξε μηπως ο ενισχυτης σου εχει προβλημα γιωσης. :wink:[/quote']

 

Όντως συμφωνώ με τον προλαλήσαντα' date=' το amplitube είναι αρκετά φασιαριόζικο.

Μια παράμετρος που επίσης πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου είναι οτι τα CRT monitors των PC προκαλούν θόρυβο όταν έχεις την κιθάρα ακριβώς απέναντι τους. Δοκίμασε τον ήχο σου παίζοντας σε κάποια απόσταση απο το monitor ή κλείστο τελείως.[/quote']

 

Τόσο ο Κώστας όσο και ο hindmost στα λένε πολύ καλά. Να προσθέσω ότι και το Guitar Rig έχει τα ίδια προβλήματα θορύβου, και πιστεύω ότι αυτό γίνεται "επίτηδες", για πιο "ρεαλιστική" απόδοση, γι'αυτό εξάλλου έχουν και noise gates. :wink:

 

Θα έλεγα πέρα απ'αυτά που ειπώθηκαν να δεις και τα καλώδια που χρησιμοποιείς. Προφανώς δοκίμασε την κιθάρα σου σε άλλον ενισχυτή και/η με άλλο καλώδιο, σε άλλο χώρο (για να αποκλειστεί κάτι με την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού), κλπ. Όχι όλα μαζί, μία μία οι "εξετάσεις"! Είναι αυτό που λέμε "διαφορική διάγνωση" :wink:

 

Καλή επιτυχία!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω υποψιάζομαι τα ηλεκτρικά του σπιτιού, γιατί υπάρχει μεγάλη διαροή. Όταν ακουμπάω κάρτα ήχου (εξωτερική) ή το κουτί του pc, συχνά με τινάζει. άσε που χθες το pc έκαψε το τροφοδοτικό στα καλά καθούμενα. Τι να κάνω για αυτό? UPS ίσως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και γω υποψιάζομαι τα ηλεκτρικά του σπιτιού' date=' γιατί υπάρχει μεγάλη διαροή. Όταν ακουμπάω κάρτα ήχου (εξωτερική) ή το κουτί του pc, συχνά με τινάζει. άσε που χθες το pc έκαψε το τροφοδοτικό στα καλά καθούμενα. Τι να κάνω για αυτό? UPS ίσως?[/quote']

 

Από αυτά που μας λές,πέρα από τα ηλεκτρικά του σπιτιού σου,σήκωσε το pc σου και...κούνα το σε περίπτωση που καμια βίδα είναι ξέμπαρκη.Επίσης έλεγξε μήπως το motherboard είναι βιδωμένο πολύ σφιχτά και η πίσω πλευρά του "ξαπλώνει" πάνω στο σασί.Είναι κλασσικό λάθος που έχει κάνει ζημιά σε ουκ ολίγα pc.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου