Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση βαφής από Strat / Βοήθεια από γνώστες;


RayDTutto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτο με το καψιμο το ειχε κανει ενας γνωστος μου παλιοτερα και δουλεψε. Βεβαια οπως βλεπεις και απο τις φωτο το τελικο αποτελεσμα ειναι ψιλομαπα, αλλα αμα ειναι να το βαψεις ξανα το σωμα δε νομιζω να σε απασχολει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με διαβρωτικό χρωμμάτων μπορεί να γίνει κάτι?

 

Αν είναι πολυεστερική βαφή δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ το διαβρωτικο..δοκιμασμενο ;)

 

Leo I 'm Suhr Tom Anderson has a Gibson

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ψαχνεσαι ακόμα για τι χρώμα θέλεις να την βάψεις . Μπορείς να την κάνεις relic στυλ - . Πιστεύω ταιριάζει πολύ στις sunburst strat. Μπες εδώ να πάρεις ιδέες

http://www.themusiczoo.com/fendercustom.htm

http://www.themusiczoo.com/fendercustomsoldstock.htm

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα μείνει sunburst. Έχει ένα μπαλωμα που πρέπει να καλυφθεί. Thanks πάντως.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλη κιθάρα έχεις? Γιατί με όσα διαβάζω, έχεις 90% πιθανότητα να μείνεις χωρίς.

Μην ξεχνάς ότι το να βγάλεις το χρώμα είναι το ένα στάδιο...υπάρχει ακόμα το βάψιμο και το λουστράρισμα (εξ ίσου δύσκολα, με το λουστράρισμα-κατ εμέ-πανδύσκολο). Επίσης εάν δεν τα κάνει κάποιος που έχει εργαλεία και χώρο (το βάψιμο-λουστράρισμα είναι μια "βρωμερή" ιστορία γιατί θές δε θές λερώνεις, σκέψου που θα τα κάνεις όλα αυτά. Επίσης σκέψου και το κόστος όλων αυτών αλλά και το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις στο τέλος (εάν έχεις μια Mexi Strat ας πούμε δεν αξίζει τον κόπο, αγόρασε ένα Rockinger ή Warmoth σώμα) . Με λίγα λόγια πολύ δύσκολα ένας ερασιτέχνης (και προφανώς βάζω και τον εαυτό μου μέσα, παρ ότι έχω φτιάξει 4-5 κιθάρες...) πετυχαίνει "επαγγελματικό" αποτέλεσμα. Επειδή έχω καταστρέψει αρκετά σώματα, στη προσπάθεια να μάθω, όταν θέλω επαγγελματικό αποτέλεσμα, δίνω σε επαγγελματίες να τα κάνουν.

Φαντάσου, μια Tele που φτιάχνω τώρα με ακριβά ανταλλακτικά είναι ήδη στο Ίλιο και βάφεται...

Επίσης φαντάζομαι ότι θές να βγάλεις το χρώμα για να "ακούσεις" την κιθάρα-αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω από τα γραφόμενα-δηλ κατ πόσο το χρώμα-λούστρο της επηρεάζει τον ήχο της...η άποψή μου είναι...το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πεστα marathon πεστα δεν κατα 90% το σωμα θα γινει αχριστο πραγματικα καλυτερα να αγορασεις αλλο σωμα παρα να μπεις σε ολη αυτη την διαδικασια η οποια μπορει να σου βγει και λαθος στο τελος  :-\

Sounds Like a Strat..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Απ' ότι κατάλαβα, ο mscmkr θέλει για δικούς του λόγους να κρατήσει το συγκεκριμένο κομμάτι ξύλο για σώμα αλλά να του αλλάξει την εμφάνιση.

Εγώ θα έκανα τα εξής:

1. Θα έτριβα τις επίπεδες επιφάνειες με ένα ηλεκτρικό τριβείο μέχρι να φύγει το περισσότερο χρώμα.

2. Θα αφιέρωνα μια ώρα και θα έτριβα με γυαλόχαρτο #360 (με το χέρι) τις καμπύλες για να "αγριέψουν".

3. Θα την έβαφα με spray 2-3 διαδοχικά λεπτά στρώματα και θα την άφηνα 1-2 μέρες να στεγνώσει. Σε αυτή τη φάση θα βεβαιωνόμουν ότι το χρώμα δεν "τραβάει" περισσότερο στα "νερά" του ξύλου (πράγμα το οποίο είναι πιθανό αν με το τρίψιμο σε κάποια σημεία έχει αφαιρεθεί και το primer/sealer). Αν πράγματι το ξύλο αποκτούσε "κυμάτωση" πάνω από τα νερά θα το έτριβα με 1000άρι γυαλόχαρτο (μετά τη δεύτερη μέρα) ώστε να λειανθεί και θα περνούσα άλλο ένα λεπτό στρώμα από το spray για να "φρεσκαριστεί η επιφάνεια.

4. Θα το έδινα να μου το βερνικώσει ένας φανοποιός.

 

Πρόσφατα έφτιαξα μια strat της οποίας το σώμα βερνικώθηκε από φανοποιό (ο οποίος τελικά δεν μου πήρε ούτε λεφτά) και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό στο ALDER. Στο καπάκι όμως, που είναι από redwood το βερνίκι "πότισε" περισσότερο κατά μήκος των ανοιχτόχρωμων "νερών" του ξύλου με αποτέλεσμα όταν την έβλεπες υπό γωνία να διακρίνεις μια αλαφρά κυμάτωση στην επιφάνεια η οποία ακολουθούσε τα νερά του ξύλου. Το έτριψα με 1000άρι γυαλόχαρτο να ισιώσει και την ξαναγυάλισα με αλοιφές/κεριά κλπ και το πρόβλημα διορθώθηκε αλλά θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχα την υπομονή να περάσω κάποιο διαφανές sealer το οποίο θα έτριβα πριν τη δώσω για βερνίκωμα. Ακόμη καλύτερα, θα μπορούσα να του πω να περάσει μόνο ένα χέρι βερνίκι, να το έτριβα την επόμενη μέρα και να το ξαναέδινα για να περαστεί το δεύτερο και τελικό χέρι.

 

Ο,τι και να κάνεις, φρόντισε να "μασκάρεις" καλά την περιοχή του neck pocket, γιατί εκεί μέσα τρίβεται δύσκολα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks Harilatron. Δεν έχω ξαναβάψει κιθάρες είναι η αλήθεια (εκτός από μια φορά όταν ήμουν νέος) αλλά έχω εμπειρία σε χρώματα, αστάρια, λάκες, τριψίματα κλπ. Προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δω / ακούσω την κιθάρα σκέτη και απλώς ήθελα να ξέρω αν αυτό μπορεί να επηρεάσει μετέπειτα βάψιμο, όχι απαραίτητα από μένα.

 

Marathon το άλλο με τον Τοτό το ξέρω.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ξεβαψει , πολυεστερικη βαφη, Tele `78 μαυρη, με ασετον και μπαμπακι! ( κανενα kgr. αρκετα πακετα και μερικες  ωρες) , παλιο κολπο για τις πολιεστερικες!  Στην κιθαρα εμεινε  διαφανος  ο  πολυεστερας και φαινονται καθαρα τα ξυλα!  Δεν εκανα τιποτα αλλο!  Η tele απο το 1982, ειναι (απο αυτης της πλευρας) καλυτερα απο ποτε! :)  Σημ.  Η κιθαρα εχει τραβηξει τα... πανδεινα!!! 8)

Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου