Προς το περιεχόμενο

Blackheart + Framus.... εγκρίνετε?


sgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρειάζομαι την βοήθειά σας.. λοιπόν για να μην σας μπερδέψω πολύ σύντομα τί έχω, τί θέλω και πως σκέφτομαι να πάω.

 

Έχω έναν Engl Screamer + G-major + FCB1010, κιθάρα Cort m900 (με Bare Knuckle Stormy Monday)

 

Παίζουμε συστηματικά σε μαγαζιά (Θανάση, Μάλαμα, Σαββόπουλο, Μαρκόπουλο, Αγγελάκα κτλ.), δεν έχουμε ντράμερ αλλά κρουστό (cajon, κρουστά και τα τοιάυτα), μπάσσο ηλεκτρικό, synth και πιάνο, συν λαούτο και κιθάρα.

 

Το θέμα είναι ότι ο Engl παίζει αρκετά πιο δυνατά απο αυτό που χρειάζομαι συν του ότι εκεί που κάνουμε πρόβες υπάρχει διαθέσιμη καμπίνα και θα ήθελα έναν ενισχυτή (ελαφρύ) που να τον κουβαλάω και να κάνω plug&play.

 

Τα οικονομικά δεν με πέρνουν να τον κρατήσω και να πάρω κεφαλή + καμπίνα εξτρα. Οπότε σκέφτηκα να τον σπρώξω (αυτό λύθηκε γρήγορα), να πάρω μία καμπίνα 2*12 και όταν έχω τα λεφτά που θέλω αγοράζω και καμμία κεφαλή 100W (την ENGL SE ας πούμε), την βάζω πάνω στην καμπίνα και παίζω στο Wembley Arena όταν θα με φωνάξουν.

 

Η επιλογή που φαίνεται να μου κάνει είναι οι εξής:

http://www.thomann.de/gr/framus_fr212_cb.htm

http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht_5_head.htm

 

Πως σας φαίνεται? Έχετε κάποιο άλλο συνδυασμό να προτείνετε στα 600 ευρώ σύνολο?

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι sorry για το θέμα μπερδεύτηκα.... μονιτορ υπάρχουν και μέχρι στιγμής τον Engl τον έπαιζα σε πολύ χαμηλή ένταση διαφορετικά υπάρχει τρομερή φασαρία πάνω στην σκηνή (δεν υπάρχει και ντράμς που πρέπει να φτάσω σε ένταση). Απο εκεί και πέρα τα περισσότερα καθαρά τα παίζω με την piezo έξοδο της Cort.

 

Το πιο λογικό θα ήταν να πάρω έναν attenuator αλλά θέλω να το γυρίσω σε κεφαλή + καμπίνα. Άλλη λύση θα ήταν ο Peavey Classic head με μία φθηνή 1*12, αλλά δεν νομίζω ότι τα 30W έχουν τεράστια διαφορά σε ένταση με τα 50....

 

Ο 15άρης Blackheart δεν έχει δυστηχώς FX Loop για το G-major

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω γιατι εχω την αισθηση οτι ο screamer αποδιδει μια χαρα και σε χαμηλες εντασεις  :-\

να γυρισεις σε κεφαλη + καμπινα για ποιο λογο? (ειδικα οταν προκειται να μην πεσεις σε κιλα απλα να τα σπασεις στα 2 και να συμβιβαστεις σε ποιοτητα  ??? )

στην τελικη αν δεν σε βολευει ο combo κανε μια μετατροπη και γυρισε τον σε κεφαλι και οταν εχεις τα λεφτα παρε και μια καμπινα  ;)

 

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

παιδιά κανένας που να έχει εμπειρία από την framus καμπίνα υπάρχει?

http://www.thomann.de/gr/framus_fr212_cb.htm

 

φοράει 2x vintage 30 και είναι σε πολύ δελεαστική τιμή!

κάποιος γνωστης?

  ;) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίλησα με Λογοθέτη πριν λίγο καιρό και πολύ σωστά μου είπε ότι συμφέρει πιο πολύ εφόσον μου αρέσει ο Screamer να τον πουλήσω και να πάρω την κεφαλή, παρά να προσπαθήσω να τροποποιήσω τον combo.

 

Απο την άλλη η καμπίνα της Framus έχει το καλό ότι μπορείς να την κάνεις και open back (δεν την έχω ακούσει και λόγο επαρχίας θα πρέπει να στηριχτώ στην γνώμη άλλων για να πάρω κάτι).

 

Στο συγκεκριμένο συγκρότημα η ένταση είναι ανθρώπινη αλλά πραγματικά δεν ξέρω και γι'αυτό ρωτάω τί γίνεται με τα 5W και με τον συγκεκριμένο ενισχυτή (αν τον έχει καποιος). Ο Engl βγάζει παραπάνω βρωμιά απο αυτή που χρειάζομαι και θα ήθελα μία αλλαγή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό ότι κατάλαβα θες μια κεφαλή (α) με δυο καλά κανάλια (καθαρό και βρώμικο), (β) με effects loop, (γ) όχι σε πολλά βατ. Aυτό που δεν κατάλαβα είναι αν ο Engl βγάζει παραπάνω ένταση ή "βρωμιά" από αυτή που χρειάζεσαι, και επίσης το γιατί δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα όταν τον χαμηλώνεις.

 

Τον Tiny Terror ας τον αφήσουμε στην άκρη γιατί λόγω σχεδιασμού κυκλώματος είναι κάπως crunch machine - δεν έχει σχεδόν καθόλου καθαρά - είναι και μονοκάναλος, και χωρίς effects loop. Aντιθέτως, o Peavey Classic έχει eff. loop και θαυμάσια καθαρά, που άπαξ και υπάρχουν πάντοτε αποτελούν μια default λύση για δημιουργία και βρώμικου ήχου.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου