Προς το περιεχόμενο

Λαμπατος φτηνος + hi-gain + bedroom level = no way;


FrosT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν πάμε λίγο ένα ένα γιατί κάπου θα το χάσουμε:

 

αν το σκεφτεις ομως αυτο που ακους στο δισκο (δλδ στον ηχο που προσπαθεις να προσεγγισεις) αυτη ειναι η ελαχιστη επεξεργασια που κανεις (ειδικα στην συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για 2 tracks,hard panning απο μπουσταρισμενο ενισχυτη μεσα απο μικροφωνο)

 

σε ποιο δισκο ακους αυτουσιο τον ενισχυτη που παιζει?

Απάντησε ο jmone. Είναι και άλλα πολλά, τα οποία και βαριέμαι να τα αναλύω, αλλά και δεν έχουν σχέση με το έως τώρα θέμα. Αλλά όταν κάποιος ζητά έναν High gain ή κάποιον ενισχυτή με συγκεκριμένο χαρακτήρα, ας μείνουμε εκεί και μην το αναλύουμε γιατί δεν βγαινει άκρη. Εξάλλου είπα:

Φιλοσοφικές συζητήσεις για τι θα μπορούσε να κάνει αν πάρει κανά θηρίο, ή κανά μικρό και με 1002 πετάλια και και και έχουν γίνει πάρα πολλές εδώ μέσα

άντε πρόσθεσε και τι γίνεται στο στούντιο και θα δεις ότι θα παραξεφύγουμε.  ;)

 

 

 

Τώρα frost:

Ναι αλλα το οτι ειναι πολλα δεν σημαινει πως δεν μπορει να παιξει χαμηλα.

Αν είναι θηρίο δεν μπορεί. Μπορεί να τα καταφέρει λίγο καλύτερα από έναν λαμπάτο, αλλά είναι προγραμματισμένος και αυτός να δίνει ψηλά τον καλό του εαυτό, ώστε να βγει σε Live (ο συγκεκριμένος σε μεγάλο live). Να μην παίζει καλά μόνο χαμηλά και ψηλά να τζιτζικιάζει. Για αποκλειστική χρήση στο δωμάτιο υπάρχουν μικρότεροι ενισχυτές από την ίδια σειρά.

 

Δεν θυμαμαι, νομιζω κατι κλιπακια στο youtube...

Θα το ξαναπώ. Το youtube είναι το τελευταίο μέσο το οποίο θα μας δώσει μια εικόνα για μια κριτική. Οι λόγοι πολλοί, μόλις χθες τους ξαναέγραψα σε άλλο θέμα (συμπίεση, μέσω ακρόασης, παίχτης, κτλ κτλ)

 

Μα αυτο το εχω ξεκαθαρισει απο την αρχη. Αν προσεξες, δεν ρωτησα ποιον φτηνο λαμπατο higain ενισχυτη να παρω που να παιζει και σε σπιτι...

Δεν αναφερόμουν σε σένα, απλά σαν μια παράκληση μην σκάσουν τίποτα θηρία 100άρια και βάλε ενισχυτές σαν προτάσεις.

 

Απλα δεν τα παω καλα με τις πεταλιερες με τα πολλα μπλιμπλικια πανω. Εδω ισα-ισα που τα καταφερνω στο Amplitube να βγαλω εναν ηχο της προκοπης, και αυτο γιατι εχει Graphics interface...

Ε, απλά δε σου κάθεται το Interface, καθώς μάλλον σου κάνει κάτι πιο straightforward. Πολύ δεκτό

 

Τωρα ο randall δεν μου αρεσε καθολου, επειδη ενω εχει το gain που χρειαζομαι εχει μια πολυ εως παρα πολυ μετρια χροια. Επισης το distortion μου φερνει περισσοτερο σε Overdrive. Και να μην πω και τη γνωμη μου για τα καθαρα του... Και δεν επαιξα ενα 5λεπτο και μετα τελος, αντιθετα ασχοληθηκα καμια ωρα τουλαχιστον, χωρις καποιο καλο αποτελεσμα...

E, απλά δε σου κάνει η ρανταλιλα. Ακόμη πιο δεκτό.

 

 

Δοκίμασε τον vypyr, τον vox AD30VTXL και τον spider από line6 και βλέπεις τι σου κάνει.  :)

 

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν είναι θηρίο δεν μπορεί. Μπορεί να τα καταφέρει λίγο καλύτερα από έναν λαμπάτο, αλλά είναι προγραμματισμένος και αυτός να δίνει ψηλά τον καλό του εαυτό, ώστε να βγει σε Live (ο συγκεκριμένος σε μεγάλο live). Να μην παίζει καλά μόνο χαμηλά και ψηλά να τζιτζικιάζει.

 

Αυτο το βασιζεις σε εμπειρια που εχεις απο τον ενισχυτη η θεωρητικα με βαση οσα specs εχεις δει? Γιατι εγω, οταν δοκιμασα τον συγκεκριμενο ενισχυτη στο νακα, σε μια 4x12 καμπινα, σε stereo mode καταφερα να βγαλω αξιοπρεπεστατο ηχο σε low volume και σε καθαρα και σε βρωμικα... Επισης ο HD147 εχει και headphone out οποτε ειμαι καλυμενος και για τις δυσκολες αυτες ( :P ) νυχτερινες ωρες...

 

Για αποκλειστική χρήση στο δωμάτιο [...]

 

Εμ αυτο ειναι το θεμα... επειδη δεν εχω την πολυτελεια να εχω 1 ενισχυτη για live και προβες, εναν για το σπιτι/practice, κι εναν για ηχογραφηση θελω κατι που να τα κανει ολα...

 

[...]Υπάρχουν μικρότεροι ενισχυτές από την ίδια σειρά.

Δοκίμασε τον vypyr, τον vox AD30VTXL και τον spider από line6 και βλέπεις τι σου κάνει.  :)

 

Δυστυχως απο την ιδια σειρα δεν υπαρχουν αλλη ενισχυτες, μιας και οι flextone ειναι βασισμενοι στην ιδια ιδεα και στο ιδιο interface, αλλα ο flextone ειναι προσανατολισμενος πιο πολυ σε rock παρα σε metal (ποσο μαλλον death metal) και δεν εχει ουτε diezel, ουτε bogner. Τωρα για spider δεν το συζηταω καν, κατα την γνωμη μου ειναι τελειως αθλιοι ολοι εκτος απο τον valve (και ισως τον micro αν θες κατι σε travel amp).

Εναν AD100VTXL εχει ο καγμακης αποσο θυμαμαι, οποτε θα του ριξω μια ματια... Επισης τον Vypyr που θα τον βρω?

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από προσωπική εμπειρία ήταν χειρότερος χαμηλά και από spider. Ο vypyr έχει και diezel και μάλλον και soldano πάνω του. Δοκίμασε τον 60άρη αν είναι που είναι η χρυσή τομή.

Για να τον βρεις ρώτα στην OMIKRON CONTROL (δεν ξέρω αν άλλαξε ο εισαγωγέας, αν και δεν νομίζω) και ρώτα σε ποιο μαγαζί μπορείς να τον βρεις

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε αυτόν και κράτα τα φράγκα να τα γουστάρεις αλλού και άσε τα λαμπιόνια.....

http://www.thomann.de/gr/ibanez_tbx150h.htm

Ούτε λάμπες ούτε πολύφωτα!!

Solid State στα μούτρα σε οποιαδήποτε ένταση κι αν το βάλεις.

Και όταν δεις πόσο gain βγάζει φίλε........................

Θα φας χοντρό σκάλωμα...  :o

Μιλάμε για ΧΟΝΤΡΟ ΣΚΑΛΩΜΑ.

Α και αν θες να έχει πολλούς ήχους και εφφεδάκια όμως χωρίς να ψάχνεις ή πάρε τον MIMX πάλι της IBANEZ έχει ωραία έτοιμα preset,ή πάρε το Rocktron Prophesy II (με έτοιμα presets από διάσημους κιθαρίστες) και έναν power amp (όχι λαμπατο) να το βάζεις στην καμπινα και είσαι άρχοντας. Bedroom, living room και τέτοια άστα στην άκρη, απλά αν θες σε λάμπα για την ακούς να σκάει πάρε 5 watt kai τελείωσε. Α! και τώρα που το φερε η κουβέντα,ο vetta  II στην αναβάθμιση της line6 2.5 λέει πως έβαλε ένα καινούργιο feature to Volume Compensation. Τι κανει αυτό? Χεχε λέει η Line6 πώς με αυτό διορθώνει το πρόβλημα με την μικρη - μεγάλη ένταση. Πχ. αν φτιάξεις εναν Bedroom ήχο και πας να παίξεις live τσιταρισμένος δεν αλλάζει ο ήχος σου και ακούγεται όπως την κρεββατοκάμαρα σου και αντίστροφα. καλό ακούγεται. Αν το χει δοκιμάσει κανένας ας μας πεί την γνώμη του. Πάντως θέλει ψάξιμο γενικά φιλε σε οτιδήποτε κάνεις. 'Αποψη μου.

www.facebook-codes.info

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον, ibanez ενισχυτη δεν ειχα ακουσει ποτε... Ανοιξα λοιπον το youtube και εψαξα λιγο (οκ δεν μπορω να γραψω κι κριτικη απο οτι ακουω στο youtube αλλα παιρνω μια γευση) και εμεινα αφωνος. Πραγματικα δεν περιμενα κατι τοσο καλο σε solidstate και σε αυτα τα λευτα. Νταξ' λαμπα δεν ειναι αλλα ετσι κιαλλιως λευτα για λαμπα δεν εχω, και οπως ειπα και προηγουμενως, ενας λαμπατος δεν καλυπτει ολες μου τις αναγκες, αλλα me likey  ;D ! Μου ανοιξε η ορεξη... Με βλεπω αυριο κιολλας κεντρο για δοκιμες (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ibanez και peavey). Τι αλλο θα μπορουσα να δω σε solid state/modeling solid state?

 

 

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Σορρυ αλλα εγω απορω παντως γιατι προσπερνας ετσι τον κρανκ jr?ειναι ο μοναδικος απο οσους εχουν αναφερθει μεχρι τωρα  που αποδικνυει την εξισωση που εχεις στον τιτλο του θρεντ λαθος.

  Ξεκιναμε με το οτι εινιαι HI-GAIN συνεχιζουμε με το οτι ειναι ΛΑΜΠΑ προχωραμε στο οτι ειναι 20WATT(δεν εχω βρει με λιγοτερα watt higain λαμπα ετσι:P) και τελιωνουμε με το οτι ειναι σχετικα  ΦΤΙΝΟΣ 500+ ευρω(ε μηπως θες να στον χαρισουν?:P)και σαν μπονους ειναι  PORTABLE(μια μικρη ελαφρια για την κατηγορια κεφαλη).Μη τον προσπερνας εσυ θα χασεις.Ο φιλος που ειπε οτι πρεπει να τον δοκιμασεις εχει δικαιο αλλα αυτο πρεπει να το κανεις με ολα ουτος ι αλλιως.προσωπικα θα τον επαιρνα αβλεπει αλλα για "bedroom" καταστασεις σκεφτομαι ενα μικρο με καλο καθαρο μονο και μονο για να αξιοποιησω και καποια οd πεταλια που εχω,αλλιως δεν υπηρχε θεμα.

  Τωρα αν θες σωνει και καλα λινε 6 παρε να σου περασει ο καιμος:P αλλα απαντηση στο ερωτημα σου δοθηκε(τουλαχιστον στα χαρτια:P)

 

κατι ακομα.ο λογος που προσωπικα θελω να παρω λαμπα μικρο και οχι σολιντ ειναι οτι η λαμπα θα κανει οτι fx παρεις να ακουστει καλα. σε συγκριση που εκανα με λαμπα ενισχυτη (μεγαλης κατηγοριας) και με ενα 15watt σολιντ σε ενα delay px ,ο σολιντ "εθαβε" αν θες την ποιοτιτα του fx.γιαυτο παρε λαμπα.ειναι πιο "σπαστικη" αλλα πολυ πιο ποιοτικη.δες το σαν επενδυση;)

 

p.s σορρυ για τα ορθογραφικα :P

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι καλύτερο σε ενισχυτή (λαμπάτο ή μη) για bedroom level από το Guitar Rig μέσα από 2.1 ηχεία ή low-budget monitors. Δεν πιάνει και χώρο, κατεβάζεις και το demo και είναι και τσάμπα (το ξεκινάς κάθε 30 λεπτά ξανά και δε σώζει νεες ρυθμίσεις αλλά τα presets είναι υπεραρκετά). To gain από ενισχυτή έχει κάποιες προϋποθέσεις που είναι αδύνατο να πληρωθούν σε bedroom level.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Ibanez που προαναφερθηκε εχει οντως πολλά (παρα πολλα) γκάζια και αρκετα ποιοτικα για ss θα ελεγα.

 

Εχει επισης και παραμετρικο mid control...καλόόόόόόόόό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς το παρόν δεν έχω βρει κάτι καλύτερο σε ενισχυτή (λαμπάτο ή μη) για bedroom level από το Guitar Rig μέσα από 2.1 ηχεία ή low-budget monitors. Δεν πιάνει και χώρο, κατεβάζεις και το demo και είναι και τσάμπα (το ξεκινάς κάθε 30 λεπτά ξανά και δε σώζει νεες ρυθμίσεις αλλά τα presets είναι υπεραρκετά). To gain από ενισχυτή έχει κάποιες προϋποθέσεις που είναι αδύνατο να πληρωθούν σε bedroom level.

 

Θα συμφωνήσω με τον jase. Έχω κατεβάσει κι εγώ αυτό το demo και έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ ο,τιδήποτε άλλο. Με καλύπτει πλήρως. Για bedroom player είναι απίστευτη λύση.

(Έχω κατεβάσει επίσης και το demo του revalver το οποίο είναι πιο χρηστικό αλλά οι ήχοι του είναι boooring...)

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου