Προς το περιεχόμενο

βοηθητικο προγραμμα κιθαρας


sidewalk_lovin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ισως η ερωτηση μου να μην ειναι πολυ ευστοχη αλλα θα ηθελα να ρωτησω μηπως υπαρχει καποιο προγραμματακι που να διορθωνει πραγματα σε λαθη της κιθαρας μετα την ηχογραφηση?Και δεν εννοω φυσικα διορθωσει στον ηχο με equalaizer αλλα διορθωση πανω στις νοτες και στη δυναμη της καθεμιας.οταν παραδειγμα ηχογραφουμε ενα θεμα στην κιθαρα με το παραμικρο λαθακι πρεπει να ξαναηχογραφουμε εστω και για μια νοτα.ελπιζω να σας εδωσα να καταλαβετε.θα περιμενω.ευχαριστω πολυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια χαρά!

 

Θα μπορούσες να κάνεις edit με κάποιο wave editor ή να χρησιμοποιήσεις το Melodyne ή το Autotune ή κάποιο άλλο pitch shifting (στην περίπτωση που μιλάμε με για κάποια "πράσινη") αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη τρώει πιο πολύ χρόνο και κόπο από το να κάνεις λίγη εξάσκηση και να το παίξεις καθαρό, πράγμα που σε βελτιώνει και ως μουσικό.

 

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την τεχνική punch-in (ηχογράφηση μόνο του προβληματικού μέρους) ή την "κυκλική" ηχογράφηση, δηλαδή 3-4 φορές συνεχόμενα το ίδιο μέρος και μετά κόψε-ράψε το κάθε take μέχρι να φτάξεις το τέλειο μέρος! Πολλά από τα σόλο που ακούμε έχουν γίνει έτσι (πχ το έχω διαβάσει για το σόλο στο Jump!). Βέβαια το Punch-in και το cycle mode recording θα πρέπει να υποστηρίζονται από το πρόγραμμά που χρησιμοποιείς.

 

Επλίζω να βοήθησα  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βοηθησες πολυ και σ ευχαριστω πολυ αλλα ειναι δυνατον να παιζεις ενα πολθ γρηγορο σολο παραδειγμα και να το γραφεις σε 10 μερη?αλλο να παιζεις σ ενα live αλλο να θελεις να γραψεις το τελειο.αυτα τα δυο προγραμματακια που εγραψες τι ακριβως κανουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα προγράμματα αυτά (plugins και πρόγραμμα μάλλον) διορθώνουν προβλήματα τονικότητας και timing (το melodyne). Ωστόσο θέλουν αρκετό ψάξιμο, δε βοηθούν πάντα και οι πραγματικές δυνατότητές τους δεν γίνονται αυτόματα αλλά με αρκετό σκάλισμα. Παρόμοια αποτελέσματα μπορείς να πάρεις και με οποιονδήποτε καλό audio editor, με το ανάλογο σκάλισμα πάντα.

 

Επιμένω πάντως ότι οι περισσότεροι ηχολήπτες προτιμούν να ξαναγράψουν και έχουν το edit ως τελευταίο καταφύγιο όταν πχ η ηχογράφηση δεν μπορεί ή είναι μάταιο να ξαναγίνει (πχ θεόφαλτσος αοιδός ή κουλός μουσικός). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω περασει στο παρελθον πολλες ωρες στο audio editor του τότε cakewalk διορθωνοντας pitch στα bends, κουνωντας νοτες στο σωστο ακριβως χρονο, κοβοντας θορυβους, βαζοντας βιμπρατο κλπ! Νομιζω μπορεις να κανεις οτι θες στα σημερινα sequencers τυπου cubase, sonar με το wavelab σαν plug-in ...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου