Προς το περιεχόμενο

Ο Νέος Αpple Mac Pro


r2d2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Staff

Mε επεξεργαστές Intel "Nehalem" Xeon και υψηλών επιδόσεων γραφικά

 

Η Αpple ανακοίνωσε πρόσφατα το νέο Mac Pro με επεξεργαστές Intel "Nehalem" Xeon και μια προηγμένη αρχιτεκτονική συστήματος που παρέχει τη διπλάσια απόδοση από τα συστήματα προηγούμενης γενιάς.** Ο νέος Mac Pro ξεκινάει από 2032?* και διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία γραφικών και μία αναβαθμισμένη εσωτερική σχεδίαση που κάνει την επέκταση ευκολότερη από ποτέ.

 

"Ο νέος Mac Pro αποτελεί μια σημαντική αναβάθμιση και ξεκινάει από 2032?*," είπε ο Philip Schiller, ο αντιπρόεδρος του Worldwide Product Marketing της Apple. "Ο Mac Pro έχει ένα προηγμένο αρχιτεκτονικό σύστημα, νέους γρηγορότερους επεξεργαστές και τις καλύτερες επιλογές γραφικών για να προσφέρει ένα γρήγορο και ισχυρό σύστημα που θα λατρέψουν οι πελάτες μας."

 

Ο νέος Mac Pro έχει επεξεργαστές Intel Xeon που τρέχουν με ταχύτητα έως 2.93GHz, ο καθένας με ενσωματωμένο controller μνήμης, με τρία κανάλια μνήμης των 1066MHz DDR3 ECC που αποδίδουν έως και 2.4 φορές μεγαλύτερο bandwidth μνήμης, ενώ μειώνουν την καθυστέρηση της μνήμης έως και 40%.*** Κάθε Mac Pro έρχεται με προεγκατεστημένη τη NVIDIA GeForce GT 120 με 512ΜΒ GDDR3 μνήμης, κάρτα γραφικών υψηλών επιδόσεων με σχεδόν τρείς φορές καλύτερη επίδοση σε σύγκριση με το Mac Pro προηγούμενης γενιάς.**** Προαιρετικά είναι διαθέσιμο το ΑΤΙ Radeon HD 4870, για ακόμα καλύτερη επίδοση. Με Mini DisplayPort και θύρα DVI, ο νέος Mac Pro προσφέρει υποστήριξη για την 24 ιντσών οθόνη LED Cinema Display της Apple, την 30 ιντσών οθόνη Cinema HD Display της Apple, ή άλλες DVI οθόνες.

 

H αναβαθμισμένη εσωτερική σχεδίαση παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλα τα μέρη μέσα στο Mac Pro για εύκολη επέκταση. Ο Mac Pro περιέχει τέσσερις κάρτες επέκτασης άμεσης σύνδεσης για εγκατάσταση έως 4ΤΒ εσωτερικής αποθήκευσης όταν χρησιμοποιούνται δίσκοι 1ΤΒ 7200-rpm Serial ATA. Η προαιρετική ασύρματη κάρτα Mac Pro RAID φτάνει απόδοση έως 550ΜΒ/s***** και επιτρέπει στους τέσσερις εσωτερικούς drive bays να είναι ρυθμισμένοι σε RAID 0, 1, 5, ή 0+1 για βελτιστοποιημένη απόδοση δίσκου και μοναδική προστασία δεδομένων.

 

Η Apple, πιστή στην περιβαλλοντική της συνείδηση, δημιούργησε το νέο Mac Pro ώστε να υπερβαίνει τις προδιαγραφές του Εnergy Star 4.0 και να ηγείται της αγοράς ως ο πρώτος που υιοθέτησε τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του Energy Star 5.0, που θα ισχύσουν αργότερα μέσα στο χρόνο. Το περίβλημα του Mac Pro είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο, ενώ το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αξιοποιεί πλήρως τα υλικά που χρησιμποιεί. Ο Mac Pro χρησιμοποιεί εσωτερικά μέρη και καλώδια που δεν περιέχουν PVC και επιβραδυντικά φωτιάς. Ο νέος Mac Pro απέσπασε τη θέση Gold στην κατάταξη ΕΡΕΑΤ****

 

Κάθε Mac περιέχει το Mac OS X Leopard, το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει το Time Machine, έναν πανεύκολο τρόπο για να δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας (back-up) στον Mac. Στο Leopard θα βρείτε ακόμα το Finder, που επιτρέπει σε κάθε χρήστη να κάνει γρήγορη πλοήγηση και να μοιραστεί τα αρχεία του με πολλούς Mac, το Quick Look, τον καλύτερο τρόπο για να δει στιγμιαία κάποιος τα αρχεία του, χωρίς να ανοίξει κάποια εφαρμογή, και το Spaces, ένα εύχρηστο εργαλείο για να δημιουργείτε ομάδες εφαρμογών  και στιγμιαίας εναλλαγής μεταξύ αυτών.

Τέλος, στο Leopard περιλαμβάνονται το Mail, με εύκολη οργάνωση και κομψούς και εξατομικευμένους τύπους γραφής και το iChat®, το πιο προηγμένο βίντεο chat. Με κάθε Mac προσφέρεται και η καινοτoμική σουίτα εφαρμογών της Apple, το iLife '09, για την διαχείριση φωτογραφιών, τη δημιουργία ταινιών, καθώς και τη δημιουργία και μάθηση μουσικής. Το iLife '09 περιλαμβάνει το iPhoto, που παρουσιάζει το Faces και το Places, δύο καινοτόμους τρόπους για εύκολη οργάνωση και διαχείριση των φωτογραφιών. Περιλαμβάνει επίσης το iMovie, με δυναμικά και εύκολα στη χρήση χαρακτηριστικά, όπως το Precision Editor, το σταθεροποιητή βίντεο, καθώς και προηγμένα drag and drop. Το GarageBand είναι μέρος του iLife και εισάγει ένα νέο τρόπο εκμάθησης πιάνου και κιθάρας. Επαγγελματικές εφαρμογές της Apple που μπορείτε να προμηθευτείτε προαιρετικά είναι: το Final Cut Express, το Final Cut Studio, το Logic Express, το Logic Studio και το Shake.

 

Επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι η Rainbow ΑΕ (Πληροφορίες: τηλ.: 210-9012892, fax: 210-9012540, www.apple.com.gr)

 

 

* προ ΦΠΑ

 

** Τέστ που πραγματοποιήθηκε από την Apple το Φεβρουάριο του 2009 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικά μοντέλα συστήματων 8-πύρηνου Mac Pro στα 2.93GHz και προηγούμενης γενιάς συστήματα 8-πύρηνου Mac Pro στα 3.2GHz. Βασισμένο σε εκτιμήσεις αποτελέσματων SPECfp_rate_base2006, το SPEC είναι  καταχωρημένο λογότυπο του Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC). Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.spec.org.

 

*** Τέστ που πραγματοποιήθηκε από την Apple το Φεβρουάριο του 2009 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικά μοντέλα συστήματων 8-πύρηνου Mac Pro στα 2.93GHz με 6GB RAM και ως βάση σύγκρισης προηγούμενης γενιάς συστήματα 8-πύρηνου Mac Pro στα 3.2GHz με 8GB RAM. Τα αποτελέσματα έχουν σημείο αναφοράς το STREAM v. 5.8 (www.cs.virginia.edu/stream/ref.html) χρησιμοποιώντας υποστήριξη ΟΜΡ για multiprocessor compiled builds.

 

**** Τέστ που πραγματοποιήθηκε από την Apple το Φεβρουάριο του 2009 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικά μοντέλα συστήματων 8-πύρηνου Mac Pro στα 2.93GHz με 6GB RAM και NVIDIA GeForce GT 120 και ως βάση σύγκρισης προηγούμενης γενιάς συστήματα 8-πύρηνου Mac Pro στα 3.2GHz με 8GB RAM και ΑΤΙ Raedon HD 2600 XT. Τα αποτελέσματα έχουν σημείο αναφοράς το Call of Duty 4 v1.7.1, Timedemoambush, Timedemobog, Timedemopipeline, μέγιστη ποιότητα γραφικών, 4x antialiasing, στα 1680 x 1050.

 

***** Τέστ που πραγματοποιήθηκε από την Apple το Φεβρουάριο του 2009 χρησιμοποιώντας δοκιμαστικά μοντέλα συστήματων 8-πύρηνου Mac Pro στα 2.93GHz με κάρτα Mac Pro RAID. Τέστ που πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας Ιometer 2006.07.27 με ramp-up 30 δευτερόλεπτων, διάρκεια εκτέλεσης 5 λεπτών, πακέτα δεδομένων 512ΚΒ και 4 αιτήματα Ι/Ο. Το λειτουργικό του συστήματος ήταν το OS και η μονάδα δίσκου που χρησιμοποιήθηκε για τα τεστ αποτελείτο από μια ενιαία μονάδα SAS RAID 0 τεσσάρων δίσκων. Τα τεστ απόδοσης διεξάγονται χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα που προσεγγίζουν την απόδοση της Mac Pro RAID Card.

 

 

****** Ο ΕΡΕΑΤ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που βοηθάει τους πελάτες να συγκρίνουν την περιβαλλοντική επίδραση των υπολογιστών. Προϊόντα που πληρούν και τα 23 απαιτούμενα κριτήρια και τουλάχιστον 75% των προαιρετικών κριτηρίων αναγνωρίζονται ως προϊόντα ΕΡΕΑΤ Gold. Το πρόγραμμα της ΕΡΕΑΤ δημιουργήθηκε από το US EPA και βασίζεται στα πρότυπα του ΙΕΕΕ 1680 για το Environmental Assessment of Personal Computers Products. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε το www.epeat.net.

 

Δεν γράφουμε Greeklish ούτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου