Προς το περιεχόμενο

Μπάσο σε Ενισχυτή κιθάρας?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aloha σε όλους.. Θα σας παρακαλούσα αν γίνεται να απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν, συγκεκριμένα, πρέπει να έχω απάντηση μέσα σε 1 ώρα από τώρα!! :o :-[

 

Μπορώ να συνδέσω μπάσο σε τρανζιστοράτο ενισχυτή κιθάρας, 15 watt? Ή θα πάθει κάποια ζημιά ο ενισχυτής? Προφανώς η ποιότητα του ήχου δε θα είναι καλή αλλά με ενδιαφέρει απλά να ξέρω αν θα τη ''γλιτώσει'' ο ενισχυτάκος..

 

Αυτό που υποψιάζομαι είναι ότι το ηχείο, στην ''προσπάθειά'' του να πιάσει της χαμηλές συχνότητες του μπάσου θα τα ''παίξει''.. Μήπως πρέπει να ανοίξω τον ενισχυτή μέχρι μια συγκεκριμένη ένταση?

 

Thanks!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω πως εξαρταται απο τον συγκεκιμενο ενισχυτη που θα χρησιμοποιησεις.

 

Εγω παντως, επαιξα αρκετη ωρα με το μπασσο μου μεσα απο τον practice ενισχυτη της κιθαρας μου (ενας marshall mg30) και δεν επαθε τιποτα, αλλα δεν θελω να μιλησω γενικοτερα γιατι τυχαινει να ειναι η μονη τετοια εμπειρια που εχω...

Gibson Les Paul, Vox AC30, και ξερο ψωμι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφέρομαι στον Marshall MG15DFX.. Καλά, ειδικά με το 8αράκι ηχείο, ο ήχος θα είναι super.. :P Αλλά αυτό είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει (καθόλου βασικά)...

 

Πόσο χαμηλή ρε παιδιά? Ούτε μέχρι τα μισά? :-[

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eξαρτάται από την ένταση που θα τον βάλεις, νομίζω... είναι μια δικαιολογημένη απορία. Αν είναι σε ανθρώπινα πολιτισμένα επίπεδα δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα - το λέω όμως με κάθε επιφύλαξη. Αν περάσουμε σε απολίτιστα, απάνθρωπα επίπεδα (όπως συνήθως), τότε το ηχείο θα τα παίξει. Δεν μας λες όμως και τι ηχείο είναι, και τι διαμέτρου (διόρθωση: μόλις είδα ότι μιλάς για 8ράκι... πας κατευθείαν για τον ήχο του μπάσου των Stranglers  ;D ;D, και για αλλαγή ηχείου - η γνώμη μου είναι να το ξεχάσεις, εκτός κι αν παίξετε πολύ σιγά) Μπορεί αν είναι ΠΟΛΛΩΝ βατ, 12ρι και με κατάλληλο μαγνήτη να αναπεξέλθει. Σε 15ρηδες σολιντστέιτ όμως δεν βάζουν τέτοια, οπότε να προσέχεις. Δεν είναι ανάγκη να τρέμει το φυλλοκάρδι σου και να τον κοιτάς κάθε λίγο, απλά βάλτον σε ανθρώπινη ένταση και να μην περιμένεις και πολλές χαμηλές (ή μάλλον σχεδόν καθόλου).

 

(Συμπληρώστε με, δεν το πολυκατέχω το θέμα, έγραψα γιατί είδα ότι ο συνφορουμίτης επείγεται - τζαμαρισματάκι έχετε; Αργά είναι, σιγά θα παίζετε, κάντο αλλά με ρέγουλα...)

 

 

Άντε κι ένα βίντεο με το στυλ που θα πετύχεις πριν σκιστεί ο κώνος...  :D

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου οπως σου ειπανε γίνεται, αλλα με πολυ προσοχη στο volume. Και το λεω επειδη το μεγαφωνο του mg15 ειναι ισως απο τα πιο γελοια κατασκευασματα που κυκλοφορησαν στον πλανητη ever.

 

Aν τον εχεις σχετικα χαμηλα και παιζουν και χαμηλα οι αλλοι θα την βγαλετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H 1 ώρα έχει περάσει  ;D αλλά FYI εγώ παίζω σε ένα 15αράκι Laney κιθάρας μήνες τώρα, απροβλημάτιστα. Αλλά σε λογικές / χαμηλές εντάσεις. ΟΧΙ για πρόβες. Αλλά δοκιμές / εξάσκηση και με μία ακουστική, no problem.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, τελικά η συνδεσμολογία είχε ως εξής:

 

Μπάσο --> Marshall MG in --> headphone out --> Κονσόλα για dj --> Ηχεία

 

Έτσι δίναμε κάμποση ένταση και πειράζοντας κατάλληλα το eq μπορώ να πως ότι πετύχαμε έναν αξιοπρεπή ήχο... Να πω επίσης ότι ο λόγος που δεν ''κάρφωσα'' το μπάσο στην κονσόλα είναι ότι έτσι παίρναμε μονοφωνικό σήμα και δεν είχαμε ήχο από όλα τα ηχεία..

 

Επίσης, δοκίμασα για λίγη ώρα το μπάσο παίρνοντας ήχο από τον marshallάκο - χωρίς να τον τελικιάσω φυσικά - και το ηχείο επέζησε!

 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κανά 6μηνο έπαιζα σε πρόβες κλπ με δανεικό mg30 σχεδόν τσίτα με ντιστόρσιον (για να ακούγομαι). Ο ενισχυτής επέζησε, ο ήχος πολύ ΠΑΝΚ.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Αλλωστε εαν δεν αντέξει τι να το κανεις. Πέτα το. Αλλα πρώτα βάλτου το μπασάκι σε φουλ ενταση να το διασκεδάσεις . Μετά αγοράζεις ενα αξιόλογο ενισχυτή κιθάρας ή μπάσου και θα έχεις και την απαντηση στην ερώτηση απο πρώτο χέρι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου