Προς το περιεχόμενο

Toontrack superior drummer (S2.0)


hampis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομσι σοβαρα να το εγκαταστήσω και ήθελα τη βοήθεια και τη γνώμη σας εαν γνωρίζετε.

www.toontrack.com

απλα να προσθέσω οτι έχω macbook με 1,5 ghz dual με 1 gb μνημη και θα χρησιμοποιησω το Solo για να τρεξει το προγραμμα και garage band για ηχογραφηφη.Καταρχάς δε γνψρίζω εαν θα χρειαστω άλλη καρτα ηχου ???

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπόν...

 

το χρησιμοποιώ εγώ το superior drummer....

 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τον ήχο του, αλλα και απο τις δυνατότητες επεξεργασίας  του ήχου μέσα στο ιδιο το πρόγραμμα...

 

σου δίνει την δυνατότητα σε κάθε κανάλι να χρησιμοποιήσεις 5 εφε ( comp, eq, high ή low pass filter, transient και gate)

το ίδιο και σε κάθε bus που θα δημιουργησεις

 

επίσης έχει ενδιαφέρον το ότι σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα mics που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση, και όχι μόνο στο bus απο κάθε τούμπανο...

δηλαδη στον mixer θα δεις τρια μικρόφωνα για την κάσα ( μεσα, μπρος πίσω ), τρία για το ταμπούρο ( πάνω κάτω και στο στεφάνι) κτλ κτλ... όλα αυτά συ δίνουν την δυνατότητα να βγάλεις τον ήχο που σου αρέσει περισσότερο ( αν όμως βαριέσαι να ψάχνεις, τότε μάλλον θα μπερδευτείς...αλλά γιαυτό υπάρχουν και τα presets )

 

άλλο πολυ ενδιαφέρον στοιχείο του, είναι το ότι έχουν ηχογραφηθεί δείγματα για κάθε ένα απο τα όργανα, απο μικρόφωνα που βρίσκονται πιο μακρυά... δηλαδή εκτός απο τα overheads έχουν στηθεί μικρόφωνα σε ακόμα δύο αποστάσεις, ετσι έχεις έλεχγο του φυσικού reaverb, και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ωραίες "ατμόσφαιρες" σε κάθε όργανο ξεχωριστά...

 

επίσης είναι συμβατό με όλα τα ezx ( τα expansions του ezdrummer)

 

προσωπικά μου αρέσει πολύ και η δυνατότητα να εχεις στο σετ, δύο ή και τρια ride ( το τριτο απο την αντίθετη πλευρά) αλλά αυτά είναι προσωπικά κολλήματα...

 

και αφού το εκθίασα...πάμε να πούμε και μερικά αρνητικα

 

καταρχάς δεν έχει καθολου έτοιμες πατέρνες... δηλαδη θα πρέπει να σχεδιάσεις μόνος σου το τι θες να παίζει ( προσωπικά δεν με χαλάει γιατί προτιμώ να "ζωγραφίζω" μονος μου τα μέρη των drums)

...εναλακτικά, αν θες να έχεις έτοιμα μέρη μπορείς να κάνεις τα εξής

-να εγκαταστησεις και το ezdrummer ώστε να παίρνεις απο κεί τα midi

-να βρεις άλλες βιβλιοθήκες με midi για drums, αλλά πιθανόν εκεί να έχεις πρόβλημα με το mapping...

 

επίσης το πρόγραμμα είναι πολύ βαρύ...αλλά όταν λέμε βαρύ εννοούμαι ασήκωτο... 20Gb samples( βέβαια σου δίνει την δυνατότητα για πιο ελαφρύ Installation- με μικρότερο τα 4Gb )... και τρώει και πόρους...

ενδεικτικά σου λέω ότι το σετάκι που χρησιμοποιπω εγώ στις ηχογραφήσεις μου χρειάζεται 1,2 Gb μνήμη για να φορτώσει... και παρόλο που έχω 4Gb μνήμη, όταν έρχεται η ώρα της μείξης κάνω export σε audio για να μπορέσω να βάλω τα απαραίτητα vst σε όλα τα κανάλια

 

λες οτι το συστημά σου έχει μνήμη 1GB, το οποίο είναι στις minimum απαιτήσεις που δίνει η εταιρία... αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα αντέξει την full installation... οπότε θα χάσεις κάποιες απο τις δυνατότητες του προγράμματος ( κυριως σε ότι αφορά samples, δηλαδή ποικιλία οργανων και multimics... αλλά δεν το έχω ψάξει πολύ αυτό για να σου πω ακριβώς τι θα χάσεις)

 

αυτό ήταν ενα γρήγορο review... αν έχεις καμια αλλη αποροία πες μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε σε ευχαριστώ για το αναλυτικό review που έδωσες !

 

Με απασχολούν δυο θέματα πριν αποφασίσω την αγορά (επι τη ευκαιρία κυκλοφόρησε ηδη και το update 2.1 που ειναι δωρεαν οπότε σε αφορά)

 

Το ένα ειναι εαν θα χρειασθώ extra καρτα ήχου για τον mac και αν ναι ποια να διαλέξω έως 100-150 ευρώ ή εαν μου κάνει η built in του mac

 

To δεύτερο είναι ποιον vst host να διαλέξω.Ξέρω ότι τρεχει μια χαρά με garage band αλλά θα μπορούσα να εγκαταστήσω εναλλακτικα cubase ή reaper για mac παντα.

 

Υπάρχει και ενα τριτο βεβαια...οτι ειναι η πρωτη μου επαφη με vst και midi γενικά και θελω να ξερω κατα ποσο ειναι φιλικο προγραμμα για άσχετους σαν και εμενα.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει περίπτωση με macbook,laptop ή notebook να τρέξεις το DFH Superior.

Κατά την άποψη μου είναι από τα καλύτερα drums.

Θέλει όμως το λιγότερο 2 GB ram & HD 7.200 στροφές.

Οπως το BFD, είναι Βαρύ και ασήκωτο.

θα πάρει φωτιά το  macbook  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hampis,

 

Αφου είσαι αρχάριος ξέχνα το. Η γνώμη μου είναι πήγαινε είτε για το addictive drums που είναι ελαφρύ, άψογο, με μικρόφωνα, με ογκόδες ταμπούρο και πραγματικό ήχο και είναι ευκολόχρηστο ή αλλιώς πήγαινε για το ez drummer που είναι πανεύκολο αλλά με λίγο πιο μονότονο ταμπούρο από το addictive.

Για κάρτα ήχου φυσικά και θα χρειαστείς κάποια. Ισως σε βολεύει να βάλεις καλή εσωτερική (pci από το πλάι εννοώ) για να μην κουβαλάς συσκευές. Αν όμως θες καρτα που να μπορεις να γράψεις κιόλας και γενικώς καλή θα πας για μια firewire τύπου maudio.

::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει περίπτωση με macbook,laptop ή notebook να τρέξεις το DFH Superior.

Κατά την άποψη μου είναι από τα καλύτερα drums.

Θέλει όμως το λιγότερο 2 GB ram & HD 7.200 στροφές.

Οπως το BFD, είναι Βαρύ και ασήκωτο.

θα πάρει φωτιά το  macbook  ;)

 

Το BFD θεωρείται βαρύ; Έξι μήνες που το χρησιμοποιώ* μου φαίνεται μια χαρά απ'τη στιγμή που έχω επιλέξει απ'τα options να φορτώνω όλα τα samples στη RAM. Δεν έχω δουλέψει με άλλα παρόμοια προγράμματα.

 

 

*την έκδοση lite

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H έκδοση lite ok, παλεύεται. Βάλε μια βιβλιοθήκη μεγάλη περί των 300gb με σετάκι που ειναι σύνολο 1,3 GB και βλέπουμε. Επίσης παίζει ρόλο το 16bit ή 24bit.. γενικώς τι ρυθμίσεις έχει παίζει μεγάλο ρόλο.

Γενικώς είναι από τα πιο βαριά που υπάρχουν αν όχι το πιο βαρύ.

Θα δοκιμάσω options που λες να σου πω, μπορει να εχεις δικιο.

Παντως project μου με bfd στο 75% cpu, το βγάζω και βαζω στην θέση του το mdrummer 2 και παει στο 30%...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου