Προς το περιεχόμενο

Καρτοδιλληματα...


Aenaon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από μένα.

Με απασχολεί και εμένα τον τελευταίο καιρό ποιά θα είναι η κατάλληλη επιλογή για μια επαγγελματική κάρτα ήχου που θέλω. Γράφω με Nuendo και vst κυρίως αλλά σύντομα θα πάρω από ενα φίλο και το NordLead. Μετά από αρκετή έρευνα αγοράς είμαι ανάμεσα στις εξής: 1) RME HDSP9632, 2) TC konnect 8

και 3) Focusrite saffire 10. Δουλέυω σε desktop pc οπότε το θέμα της φορητότητας δεν είναι και τόσο αναγκαίο, παρόλο που οι εξωτερικές είναι σαφώς πιο ελκυστικές. Θα ήθελα να με διαφωτίσετε για το εάν στην pci θα έχω πρόβλημα εσωτερικού θορύβου, τι γίνεται με αυτούς τους drivers της TC (ακούω προβλήματα),  και εάν οι Saffire συνεργάζονται καλα με windows ή είναι πιο πολύ mac friendly?

Ευχαριστώ.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Προτείνω ανεπιφύλακτα εξωτερική κάρτα ήχου, για πολύ μεγαλύτερη ευκολία. Δεν έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη εσωτερική της RME, αλλά η Fireface της ίδιας εταιρίας, είναι απλά καταπληκτική (και 400 ευρώ πάνω απο το budget που υποθέτω ότι έχεις).

 

TC δεν έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να πω.

 

Focusrite Saffire, δεν βρίσκω το μοντέλο που διάλεξες στο επίσημο site. Με την focusrite saffire που χρησιμοποιούσα (LE αλλά και κανονική έκδοση), δεν είχα κανένα πρόβλημα, όμως το interface της κάρτας μου έσπαγε τα νεύρα συνεχώς. Την έβρισκα μη-friendly γενικώς, αλλά αυτό φαντάζομαι είναι ιδιαίτερα υποκειμενικό ζήτημα.

 

Στα ίδια χρήματα, υπάρχει και η νέα κάρτα της m-audio, η profire 610, που μου αρέσει πολύ.

 

Αν έκανα τώρα αγορά, θα δαπανούσα περισσότερα και θα έπαιρνα την fireface, αλλά είμαι ευχαριστήμενος (για μια φορά στη ζωή μου) με τη profire 610 στον κύριο υπολογιστή μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

tc μολις παρελαβα αρα δεν μπορω να πω ακομα γιατι δεν την εχω δοκιμασει

focusrite... πολυ προσοχη γιατι δουλευει καλα ΜΟΝΟ με firewire που εχει texas instr chip. και παλι ομως δεν ειναι σιγουρο οτι θα παιξει καλα. αν παιξει ομως εχει καταπληκτικο ηχο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι focusrite λόγω διαφόρων προβληματικών σημείων, η RME έχει μόνο 2 analog in/out και για τα ψηφιακά της (ADAT), θα χρειαστείς έχτρα μετατροπέα, είναι όμως δηλητήριο, για την TC δεν ξέρω. Ένα γρήγορο και σταθερό ποιοτικό χαρακτηρηστικό όμως που μπορείς να τσεκάρεις σε όλες τις κάρτες είναι μέχρι πόσα ms κατεβαίνει το latency από το δικό τους control panel και πόσο dynamic range έχουν, το μεγαλύτερο, το καλύτερο. Πάντως από μετατροπείς και ποιότητα, αυτή που σκίζει μακράν μπροστά από πολλές είναι η EMU 1616M η οποία φοράει προενυσχύσεις και converters των Pro tools και προσφέρει dynamic range (δυναμική περιοχή) 120db !!! όταν οι περισσότερες κάρτες μέχρι 800 ευρώ συνοστίζονται στα 106 εώς 112 db. Και επειδή δουλεύω και με μία RME 9656 και με μία EMU1212 σου υπογράφω ότι η EMU 1616M και η καινούργια της RME RAYDAT, θερίζουν αμφότερες.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ θα σου πρότεινα μια εξωτερική, κατά προτίμηση firewire (μήπως αποφασίσεις να πάρεις laptop ή να το γυρίσεις σε mac :-)) Επίσης, αν θελήσεις να την δώσεις έχει καλύτερες πιθανότητες να πωληθεί αν είναι εξωτερική. Συν οτι θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και μακριά από το PC σου με ευκολία...άσε που ανοίγεις την κάρτα και τα μόνιτορ και παίζεις χωρίς να χρειάζεται να έχεις ανοιχτό τον υπολογιστή...

Από αυτές τις κάρτες που διάλεξες, θα σου έλεγα και εγώ την TC. Δεν έχει υπερβολικές απαιτήσεις συστήματος. Σε mac leopard μου είχε κάνει άσχημο latency, αλλά ήταν θέμα drivers που λύθηκε μετά από λίγο καιρό - αλλά αν δεν έχεις mac, δεν σε κόφτει!

Γενικά, πόσα και τι όργανα θες να ηχογραφείς ταυτόχρονα; Μήπως με τα ίδια λεφτά έβρισκες κάποια μεταχειρισμένη με περισσότερα inputs...

 

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... RME και τα μυαλά στα κάγκελα ...

 

Η κάρτα ΔΟΥΛΕΥΕΙ δεν αστειεύεται ...

 

... την έχω 3-4 χρονάκια, και μαζί με ένα Model 101 της Grace Design απλά ... ΣΠΕΡΝΟΥΝ  ;D

 

(πέρα απ' την ποιότητα του αποτελέσματος, δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα driver ή "περίεργης" λειτουργίας ... - και έχω αλλάξει 3 PC's)

 

/nEwBiE  8)

Πέτροc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ είχα την 9632 για 2 χρόνια. Την έδωσα για να πάρω την Multiface II.

 

100% ευχαριστημένος απο RME, όσο από καμία άλλη εταιρία κατασκευής Audio Interface.

 

Aυτές τις μέρες δοκιμάζω μια Ultralite mk3.

Έχω ακούσει για προβλήματα σχετικά με ελαττωματικό LCD και τα shifted ASIO channels. Μέχρι στιγμής διαπιστώνω ότι ισχύει ΚΑΙ σε μένα το δεύτερο και εύχομαι να μην συμβεί ποτέ το πρώτο. Γενικά η Ultralite δουλεύει μια χαρά, και με VIA Firewire Controller που έχει το μηχάνημα.

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..proteiνω ανεπιφυλακτα maudio profire (610 h 2626...)....εχουν πολυ καλο ηχο,κατα την γνωμη μου μαζι με την focusrite ton kalytero και εχει φοβερη τιμη....την εχω στησει αρκετες φορες κ προσφατα αγορασα την 2626.... ;) ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου