Προς το περιεχόμενο

Focal demo day


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Θα πάει κανείς αύριο;

Στην έκθεση τον περασμένο Νοέμβριο που τα ακούσαμε στο περίπτερο μας (αν και οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές) ξεχώρισαν. Για τα CMS 50 και CMS 65 έχω ακούσει διφορούμενα. Μια ότι δεν είναι αντάξια της παλιας σειράς και μια ότι είναι κορυφή. Και απ' οτι βλέπω θα' χει και workshop για ηχογράφηση τυμπάνων. Εγώ θα περάσω πάντως να δω και το στούντιο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Σκέφτομαι να παω, αλλά πρέπει να δω τι θα πει και η υπόλοιπη οικογένεια (γιατί σιγά μην ο 3χρονός κάτσει να ακούσει ηχεία!  :P)

 

Αν είναι θα ενημερώσω! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Μόλις επέστρεψα από το demo day.

Είχα την ευκαιρία καθώς και όσοι περευρέθησαν, να ακούσω με την ησυχία μου την σειρά ηχείων της Focal σε ένα θαυμάσιο χώρο.

Ο κόσμος που πήγε ήταν οι γνωστοί άγνωστοι του χώρου, ηχολήπτες / στουντιάρχες και afficionados του ήχου.

Για μένα που είχα ακούσει τα Solo 6 και με είχαν ενθουσιάσει τα (αν και προβολικά) μεσαία τους σε σύγκριση με τα Genelec 8030 και τα Tascam VLA-8, ήταν μια αφορμή να τα ξανακούσω σε ελεγχόμενο πλέον περιβάλλον.

Είχα τον επιλογέα ηχείων της Dangerous music στα χέρια μου πίσω από την SSL και άλλαζα μέτρο προς μέτρο το reference track των Steely Dan, What a shame about me και της Diana Krall το Cry me a river, που ξέρω πολύ καλά.

Τα Solo 6 ηταν στημένα δίπλα στα νέα CMS65 και τη ναυαρχίδα της σειράς SM11. Φοβερό ηχείο αυτό με έκταση στα χαμηλά, απόλυτα ελεγχόμενη και αυτό το χαμηλομεσαίο στη φωνή που έχω ακούσει μόνο σε ηχεία full range.

Τα Solo 6 μου θύμισαν πόσο καλά ήταν την τελευταία φορά που τα είχα ακούσει, όμως μου φάνηκαν πιό σκληρά και πιο στενά, αλλά πολύ πιθανόν να συνέβαινε λόγω της τοποθέτησης.

Η έκπληξη για μένα ήταν τα SM65. Δεν ακούγονται σαν τα Solo 6, που θα περίμενε κανείς από ηχείο της ίδιας εταιρείας στα ίδια λίτρα, αλλά ήταν πιό κοντά στα μεγάλα SM11! Απαλά πρίμα, μαλακά, καθαρά αλλά όχι χαμένα μεσαία και αίσθηση ότι δεν του λείπουν τα μπάσα. Θαυμάσια στερεοφωνική εικόνα. Παρά την ομοιογένεια στην τονική χροιά όμως, το μεγάλο SM11 "άνοιγε" περισσότερο δίνοντας πιό ρεαλιστική ατμόσφαιρα και κατέβαινε lowwww. Να σας πω την αλήθεια, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μπήκε μέσα μου πάλι η φαγούρα στη τσέπη για ηχεία. Ισως ήρθε η ώρα να τσιμπήσω κανα ζευγαράκι CMS65...

 

Στο άλλο στούντιο έγιναν ηχογραφήσεις τυμπάνων με Royer ribbon μικρόφωνα. Δεν συμμετείχα αλλά ακούγονταν "ιδιαίτερα" όπως ήταν αναμενόμενο από ribbon. Ογκος!

 

Είναι ωραίες τέτοιες πρωτοβουλίες από την Athens Pro Audio, που αν και μικρή, δίνει το παράδειγμα που θα'πρεπε ν' ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι αντιπρόσωποι που ενδιαφέρονται να ενημερώσουν τους εν δυνάμη πελάτες τους. Μπράβο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω έχω ήδη πάρει το μικρότερο αδελφάκι των cms65 (cms50) για το σπίτι.

 

Εντάξει, δεν "πέφτουν" κάτω απο τα 55hz (5άρι woofer έχουν) αλλά τα προτίμησα απο κάποια μεγαλύτερα άλλων εταιριών σε αυτό το price range ,γιατί ο ήχος τους με κέρδισε απο την πρώτη ακρόαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τα solo 6 εδώ και 3 μήνες και τα ηχεία είναι απλά απίστευτα!  :)

 

Μπράβο πάντως για την άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία!

 

Να προτείνω και μια demo day για εμάς τους λάτρεις της νέας "μόδας" που λέγετε 500 modules? Αν γίνει εγώ θα είμαι από τους πρώτους που θα έρθει πάντως! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου