Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα καθυστέρησης με m-audio oxygen 49


Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια βοηθεια...αγορασα το  M-AUDIO KEYRIG OXYGEN 49 και εχω προβλημα.Εχει καθυστερηση απο την στιγμη που παταω το πληκτρο μεχρι να παει στον υπολογιστη και κατ'επεκταση μεχρι να το ακουσω.Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην μπορω να γραψω.Για να σας δωσω ενα παραδειγμα: εχω γραψει τα drums (με το mixcraft δουλευω) και θελω να γραψω τα πληκτρα (πιανο ας πουμε)...Ακουω τα drums και ταυτοχρονα γραφω πληκτρα αλλα λογο αυτης της καθυστερησης τα πληκτρα βγαινουν εξω απο τον ρυθμο...(αυτο συμβαινει βεβαια και με ολα τα οργανα οταν παω να γραψω το δευτερο)...εχει κανεισ ιδεα τι να κανω???? ...ευχαριστω εκ των προτερων

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την ''κανονική'' της μητρικής πάντα θα έχεις μικροπροβλήματα. Δύο είναι οι λύσεις.

α)Πάρε κάποια πιο επαγγελματική κάρτα ή β) κατέβασε τους drivers ASIO for all για την ήδη υπάρχουσα κάρτα σου.

Οι τελευταίοι είναι διαθέσιμοι στα Downloads στον φάκελο Software.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε δοκιμασα αυτο που ειπες με το asio4all και τα εκανε χειροτερα....οχι μονο αργουσε περισσοτερο αλλα εκανε και παρασιτα...μηπως μπορω να κανω κατι αλλο και να γλιτωσω την καρτα ηχου..??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου αυτα πανε πακετο,εγω τουλαχιστον δεν ξερω καποια αλλη λυση για το προβλημα σου.

Παντως αν θες μια καρτα για να λυσεις το θεμα του latency και μονο, υπαρχουν πολλες και αρκετα οικονομικες λυσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αυτό λέγεται καθυστέρηση - latency και παρουσιάζεται όταν δεν έχει / υποστηρίζει ASIO drivers η κάρτα ήχου. Οπως σωστά σου είπε ο STUDIOM13 προσπάθησε με τους ASIO4ALL. Αν δεν λειτουργεί σωστά κατι σου ξεφευγει στη διαδικασία. Πρέπει να τους επιλέξεις και μέσα στο πρόγραμμα.

 

Το controller keyboard δεν έχει καμμια ανάμειξη με το πρόβλημα σου. Διάβασε τα άπειρα σχετικά θέματα για latency και θα μπεις στο νόημα. Κάνε υπομονή και ασχολήσου μεθοδικά, αλιώς θα πρέπει να αγοράσεις (όπως είναι και το σωστό) μια άλλη κάρτα που να υποστηρίζει οδηγούς για τέτοιες εφαρμογές.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια κανενα αποτελεσμα με το asio4all...ποιες λυσεις υπαρχουν σε καρτες ηχου...???(κατα προτιμηση να εχουν midi γτ τα πληκτρα μου εχουν και εξοδο midi)ααα....και κατι ασχετο... η μητρικη μου εχει εξοδο και εισοδο S/PDIF...μηπως αυτο μπορει να βοηθησει(ειμαι ασχετος απο αυτα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 9 μήνες αργότερα...

Φίλε billmavra,

 

Υπάρχει ένα "πράγμα" που λέγεται Prodipe VE και είναι στην ουσία ένα USB stick που είναι και κάρτα ήχου (όχι τίποτα σπουδαία πράγματα) με μάλιστα με ASIO drivers (καθόλου latency) και συνοδεύεται από μία συλλογή ήχων συμβατή με General MIDI χίλιες φορές καλύτερη από την ενσωματωμένη γεννήτρια των Windows. Και όχι μόνο αυτό, η γεννήτρια εγκαθίσταται στα Windows ΚΑΙ σαν MIDI driver που σημαίνει ότι μπορείς να φορτώνεις ένα MIDI file στα Windows και να το ακούς μέσω του VE και έτσι να μη χρειάζεται να φορτώσεις κάθε φορά κάποιο πρόγραμμα όπως π.χ. το Cubase. Αυτό κάνει 60 Ευρώ και το φέρνει η ΕΛΙΝΑ ΑΒΕΕ, αλλά το έχω δει και σε ένα άλλο online μαγαζί το www.audiomidi.gr . Είναι ένα πολύ έξυπνο gadget και δεν το ξέρει σχεδόν κανένας. Αν θέλεις να έχεις ήχους, να μην έχεις latency και να μη ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά, το VE είναι η λύση στο πρόβλημα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια εγω πηρα το behringer umx49 midi controller .ανοιγω audio καναλι γραφω κανονικα και μολισ παω να το ακουσω ειναι ασυγχρονιστα τελειως τα πληκτρα με την Drum machine.σε midi καναλι δεν βρισκω τα vst .εχω το cubase le4 και καρτα ηχου την guitar rig.input latency 7.279ms output latency εχει 11.270ms.ειναι θεμα καναλιου audio η midi και δεν συγχρονιζονται?ξερει κανενας τι παιζει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου