Προς το περιεχόμενο

Είναι ντροπη 55%


Aiolos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επεσε το ματι μου στις ψηφοφορίες και ειδα οτι ενα 55% υποστηρίζει οτι ειναι ντροπη να παιζεις λαικά και καποιοι άλλοι το κανουν απο ανάγκη :?:

Θα καταλαβαινα το "δεν γουστάρω", αυτό το "ντρέπομαι" ομολογω οτι δεν το καταλαβαινω :!:

Ξερετε καπου αλλου στον πλανητη Γη καποιους άλλους μουσικούς να ντρέπονται να παίξουν την λαική μουσικη της πατρίδας τους :?:

Εγω αυτό που ξερω ειναι οτι οσοι θέλουν να λεγονται μουσικοι μελετουν και παιζουν την λαικη μουσική του τόπου τους.

Εγω ντρέπομαι που ενας ξένος που γνωρίζει Ελληνικά θα μπει σε αυτό το site

που υποτίθεται οτι το πλαισιώνουν Ελληνες μουσικοι εκ των οποίων η συντριπτικη πλειοψηφια ντρέπεται η το κανει απο ανάγκη να παιξει λαικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 76
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

αγαπητε...γεια σου...

ειδα το post σου και μου κινησε την περιεργεια...(μα καλα,εχουμε κανει τετοιο poll????).να εκφερω την γνωμη μου αν και δεν ειχα υπ' οψη μου την ψηφοφορια...

κατ'αρχην ειμαι κιθαριστας.δεν πιστευω πως ειναι αναγκη να μελετησω την εθνικη μας μουσικη ΠΕΡΑ απο την ρυθμικη αγωγη την οποια εχει... απλα δεν βρισκω ενδιαφερον μουσικο...μονο με χ τζαζ και μπε μολ....κοιταζω να βελτιωθω τεχνικα κατι που -κακα τα ψεμματα- ΔΕΝ μπορει να το γινει με την ελληνικη μουσικη.

 

ΔΕΝ την υποτιμω...απλα δεν θα επαιζα ποτε γιατι μεγαλωσα αλλιως...οι μονες νοτες που θυμαμαι απο οταν αρχισε να λειτουργει η μνημη μου ηταν PINK FLOYD (το 25% της ημερας.....αααααρε πατερα) και τα υπολοιπα DEEP PURPLE, LED ZEPPELIN και ο,τι πιο κλασσικο πλεον υπαρχει...αυτο ηταν και ο λογος που ακομη και σημερα κατα καποιο τροπο "υποφερω" οταν ακουω ελληνικη μουσικη...οποτε καλο θα ηταν να μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι...

 

κατι τελευταιο...........ισως εγινε και μια παρεξηγηση του οπου ελληνικη μουσικη...αλλοι εννοουνε τα "γαβ-γαβ"(τα οποια δεν θεωρω πως εχουν και πολυ σχεση με μουσικη αλλα μονο με το πως αντιλαμβανεται καποιος τον ορο "διασκεδαση), αλλος μπορει να μιλαει για ρεμπετικα...θα ηταν καλο Aiolos να πεις και εσυ τι θεωρεις ελληνικη μουσικη οταν αναφερεσαι σε αυτην αλλα και οποιος απανταει σε αυτο το post.εχουμε την ταση να ξεφευγουμε,οχι τιποτα αλλο :P :P

 

p.s.ποσοι μηνες και ακομα δεν εχω προλαβει να ελεγξω ολα τα posts και τα polls......φτου :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το poll είναι περσινό - είχε μάλιστα ακολουθήσει μία συζήτηση (http://www.noiz.gr/postx930-0-0.html) την οποία μπορεί να διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Ένας από τους κύριους συμμετέχοντες στη συζήτηση είναι δυστυχώς απών (καθώς και τα ποστ που είχε συνεισφέρει σε αυτήν) αλλά παραμένει ενδιαφέρουσα διότι δείχνει ότι στο νου των περισσότερων από εμάς τα "λαϊκά" είναι έννοια ισοδύναμη με τα σκυλάδικα - έτσι ερμηνεύεται και το 55% που (ορθώς) δυσαρέστησε τον Aiolos.

 

Επειδή το θέμα παραμένει επίκαιρο - εξακολουθούμε να είμαστε στην Ελλάδα εκτός από τον Iatrelis και τον Akis που την κάνανε νιάου - παρακαλώ αν πρόκειται να συνεχιστεί η κουβέντα, να παραμείνουν άπασες οι διατυπώσεις σε ευγενικό επίπεδο. Κυρίως θα ήθελα (μεταξύ σοβαρού και αστείου) να απαγορεύσω τη συμμετοχή σε αυτό το thread σε όσους δεν κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το προαναφερθέν προηγούμενο.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

διαβασα εδω και καιτο ολη την συζητηση πανω στο θεμα αυτο και μπορω να πω οτι ταυτιζομαι απολυτα απο την αποψη του superfunk. νομιζω οτι οι πιο πολλοι απο εμας σνομπαρουν(πολλες φορες κ γω) αξιωματικα την ελληνικη μουσικη.ενας ψυχολογος θα μπορουσε να μας το αναλυσει αυτο :lol:

 

παντως εγω μετα απο πολλυ σκεψη (και προσπαθεια..) κατεληξα να ακουω το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να μην κρινω με βαση το ειδος, την ποιοτητα κλπ, αλλα μονο με το αυτι μου. και δεν νιωθω καθολου ασχημα πχ, που ακουσα καφαση (τρελλος σκυλος των 70-80's) σε προσφατη ηχογραφηση και μου αρεσε... δεν με νοιαζει τι ειναι, ποιος ειναι και που ανηκει. μου αρεσε και αυτο με νοιαζει :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Superfunk αναμφίβολα θα χαρει ιδαιτέρως όταν δει το post σου. Συνταυτίζομαι και εγώ με τις απόψεις σας.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι αρκετά παλιός για να θυμάμαι πως ήτανε να μην μπορείς να ακούσεις ή να δεις ενα video clip με «ξενόφερτη» μουσική (Rock και Disco, κοινώς ροκάδες και καρεκλάδες). Την εποχή εκείνη εκτός από διάφορες άλλες απαγορεύσεις ήσουν «αλήτης» εάν κυκλοφορούσες ντυμένος «διαφορετικά» (μη φανταστείς τίποτα έξαλλο ένα τζίν και t-shirt). Η μουσική παιδεία εκτός από τα εθνικού χαρακτήρα τραγούδια ήταν τα σκυλάδικα για να ξεσπάει κάπου ο Ελληνας.

Όταν τα πράγματα άλλαξαν έγινε κάτι φοβερό, η περίοδος του 60 της Αμερικής γύρω το 74-76 ήλθε στην Ελλάδα. Οι τοιχοι γέμισαν με Doors, άγνωστα ονόματα όπως Deep Purple, Hendrix κλπ ηταν μέσα στην καθημερινες συζητήσεις των νέων. Εκτός από κάτι επαναστατικά αντι-οτιδήποτε συναυλίες νεολαιών. Υπήρξε λοιπών το ξέσπασμα της αντίδρασης της τότε νεολαίας.

Ημουν και εγώ καπου μέσα σε αυτή την αλλαγή. Φυσικά ακολούθησα το ρεύμα της εποχής. Δεν μπόρεσα ποτέ να ακούσω Ελληνική μουσική. Ακουγα blues, souther rock κλπ. Προσέξτε μέσα σε αυτό τον Μεσαίωνα κανένας δεν αναρωτήθηκε τι είναι τελικά Ελληνική μουσική !? ώσπου είδα την ταινία το Ρεμπέτικο. Σε αυτή την ταινία μπόρεσα να διακρίνω μία, ας το πούμε, αρχή της Ελληνικής μουσικής, τα blues της Ελλάδας. Τα πρόσεξα μουσικά, μιμήθηκα ακόμα και ήχους όταν έπαιζα κιθάρα. Στην Αμερική (όπου έζησα αρκετά χρόνια) έπινα ούζο και έκλαιγα για την πατρίδα με Πουλόπουλο και προσπαθούσα να παίξω Socrates με μία μπάντα Αμερικάνων ή να τους πείσω ότι τα παιδιά της Αφροδίτης (στον δίσκο 666) ήταν οι Genesis πριν τους Genesis ….

Πολυλογώ θα πείτε, αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό που ακούγεται στο ραδιόφωνο, τηλεόραση στα «greek-clubs» δεν είναι Ελληνική μουσική. Πρέπει να ψάξεις ΠΟΛΥ για να την βρεις, γιατί η Ελληνική μουσική (δεν μιλάω για την Ελληνική Rock τύπου μουσική) ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ έμεινε σε κάτι μικρομάγαζα με κάτι δινόσαυρους ρεμπέτες (και αυτοί αλήτες ητανε). ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ κανένας δεν θα ασχοληθεί με το μπάσκετ (εκτός αν πρόκειται να πάρουμε το πρωτάθλημα σύμπαντος) παρά μόνο με το ποδόσφαιρο όσο άθλια και να παίζουν οι … επαγγελματίες (υπερβολή του συγγραφέα). Γιατί αυτό ΠΟΥΛΑΕΙ. Βλέπω λοιπόν τα παιδιά μου μετά από αρκετά χρόνια να γυρνάν και να ψάχνουν τους δίσκους μου (μιλάω για βινίλιο) για να ακούσουν Al di Meola, Beck, stones, blues και rock μου θυμίζει λοιπόν την εποχή εκείνη που έψαχνα ... η διαφορά βέβαια είναι ότι εμένα στην ουσία μου το απογόρευαν τώρα απλώς δεν υπάρχει. Την Ελληνική μουσική λοιπόν την σκοτώσαν εδώ και χρόνια. Εάν κάποιος ξέρει ας μου πει και εμένα … ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ???? (…σε αναζητώ, σε αναζητώ …)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελληνικη μουσικη, το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο εινα οπως ειπε και ο σεβαστος φιλος παραπανω ρεμπετικη, παραδοσιακη, ηπειρωτικη , μουσικη κρητης ,ποντιακη. αρκετα πλουσια ειδη που κουβαλανε ιστορια ετων.. θα ηθελα την εξελιξη της και οχι τη στασιμοτητα της.

www.myspace.com/costaexarhos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ελληνικη μουσικη' date=' το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο εινα οπως ειπε και ο σεβαστος φιλος παραπανω ρεμπετικη, παραδοσιακη, ηπειρωτικη , μουσικη κρητης ,ποντιακη. αρκετα πλουσια ειδη που κουβαλανε ιστορια ετων.. θα ηθελα την εξελιξη της και οχι τη στασιμοτητα της.[/quote']

 

Φίλε μου συμφωνώ. Αυτή η κρητική ή ποντιακή λύρα. Τι ήχος ! Αλλά που είναι η εξέλιξη ? Το my number one ? (χωρίς να θέλω να πώ κάτι για τον φίλο Χρήστο - που τον σέβομαι και αγαπώ). Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ δες την πορεία του συγκεκριμένου καλιτέχνη και το τελευταίο γύρισμα του ... μήπως αυτή είναι η τύχη της Ελληνικής μουσικής ?

 

Μαλλον αυτο που ισχύει είναι κάνω μουσική για να ζήσω (το λέω κομψά), ο συγκεκριμένος έχει γράψει απίθανα πράγματα (εχω ακούσει ένα φοβερό cd με ηπειρώτικα).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

… ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ???? (…σε αναζητώ' date=' σε αναζητώ …)[/quote']

 

για μενα ελληνικη μουσικη, η πιο συγκεκριμενα ελληνικο τραγουδι,ειναι οτιδηποτε με ελληνικο στιχο.υπαρχουν τοσα πραγματα να ακουσει κανεις.συγκεκριμενα για τα λά'ι'κα, πιστευω οτι αν καποιος απο μεσα δεν "βρει" τον εαυτο του σα καποιο απο τα χιλιαδες λα'ι'κα, ειτε ειναι ρεμπετικα, ειτε εντεχνα, ειτε πανηγυρτζιδικα, ειτε σκυλαδικα κλπ, μαλλον ψευδεται.ισως βεβαια αυτο να ειναι απολυτο.

παντως πιστευω οτι, μπορει για πολλους να μην εχει ερθει ακομα η ωρα να ασχοληθουν με αυτο το το κομματι της μουσικης.για ολα ερχεται παντα η καταλληλη στιγμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειναι ολoι ετσι με τη μουσικη.

εγω δεν εχω βρει ωρα μεσα στη μερα που να XωραNE TA παPAπαNω....XωPIς NA σηMAINEI OTI δεν γOYσTPω TH λYPA,TA ηπειρώτικα KTλ H πX TON παπαZOγλOY KAI AλλOYς πολλους, σYγXPONOYς KAI MH.

 

δεν ENNOω OTI EINAI NTPOπH(TIPOTA δεν EINAI KAT'EME--->LARGE TYπOς K'ETσI...) AλλA OYTE KAI θA EλEγA σTO γIO MOY πX NA πAIξEI ''TETOIA'' πPAγMATA.... EAN δεν θEλEI φYσIKA, EAN θEλEI OK.

 

σE EπAγγEλMATIKO EπIπEδO OπOIOς ''ANTEXEI'' TO KANEI KAI EKEI δεν TIθETAI KANENA ZHTHMA.

 

MπOPOYME NA MIλHσOYME γIA TPOπOYς σYNθEσHς KAI TEXNIKEς ENOPXHσTPωσHς... AYTO NOMIZω θA EXEI πIO AMEσH σXEσH ME AYTO πOY OλOI πPOσπAθOYME NA πPOσEγγIσOYME.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου