Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με midi


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν έχω συνδέσει με midi καλώδιο το laptop μου (μέσω κάρτας ήχου m-audio fast track pro) με το synth μου korg triton pro x.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν δίνει το laptop midi σήμα στο triton και παίζουν οι ήχοι κανονικά, μετά από λίγη ώρα κολλάει μια νότα στο korg και μένει κολλημένη για πάντα, μέχρι να αλλάξω ήχο και να ξεκολλήσει.

Υποθέτω ότι το πρόβλημα υπάρχει μέσα στο midi σύστημα του korg, γιατί όταν κολλάει η νότα δοκίμασα να αποσυνδέσω το καλώδιο από το midi in του korg, αλλά η νότα παραμένει εκεί κολλημένη κάπου μέσα στα εσώψυχα του οργάνου..

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να παίζει?  ???

 

Θένκς προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα και εγώ κάποτε, τελικά είχα καταλήξει στο ότι η δεν χωρούσαν όλες η midi πληροφορίες η είχε πρόβλημα το ίδιο το καλώδιο.Εν ολίγης και απλοϊκά, κάθε φορά που πατάς ένα πλήκτρο στέλνετε midi πληροφορία,note on,και μόλις το αφήσεις note off,ωστόσο αν έχεις παίξει ενδιάμεσα άλλες 20 νότες,πιθανόν να ξεχάσει το note off αφήνοντας την νότα να παίζει,αν και μου φαίνεται κουφό ,πιθανόν να οφείλετε στο καλώδιο. Σε ρυθμίσεις του synth???Θέμα πολυφωνίας??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστό, μπορεί να έχει χαλάσει το καλώδιο και να μη δίνει την εντολή note off, αν και είναι καινούργιο το καλώδιο, θα δοκιμάσω να το αλλάξω anyways..

Με polyphony δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, έχει 62. Το πρόβλημα δημιουργείται μόνο με external midi source. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να έχει πρόβλημα το midi out της κάρτας ήχου θα το τσεκάρω κι αυτό..

Thanks a lot για τη βοήθεια dude!  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάθος στο έθεσα φιλε μου

 

Eννοώντας πολυφωνία,υπάρχουν δυο παράμετροι:

 

α)Να μην χωράνε όλες οι πληροφορίες στο midi cable,κάτι το οποιο θα γινόταν με οποιδήποτε καλώδιο,στην περίπτωση που στέλνεις 16 κανάλια multitibral.

β)Να μην προλαβαίνει να δεχθεί το  korg σου 16 multibral κανάλια,κάτι πιο λογικό αν σε κάθε κανάλι οι αξιες των νοτών αγγίζουν τα εξηκοστά τέταρτα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως τώρα πιάνω καλύτερα το νόημα!  8)

Πάντως ακόμα σε 1 μόνο κανάλι να παίζω πάλι κολλάει, άρα δεν παίζει θέμα multitimbral.

Το θέμα είναι το εξής: αν συνδέσω το midi out του midi keyboard απ΄ευθείας στο midi in του Korg, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Αν όμως συνδέσω το midi keyboard στο laptop (με Usb) και το midi out της κάρτας ήχου μου στο midi in του Korg, τότε έχω πρόβλημα, ανά 2 λεπτά παιξίματος μου κολλάει κι από μία νότα. Άρα ή έχει πρόβλημα το midi out της κάρτας, ή γ@μιέτ@ι κάπου το laptop και θέλει κάποια ρύθμιση (είναι αρκετά σύγχρονο το laptop by the way, core 2 duo 2.1gh με 3gb ram...)

Any further thoughts?  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου