Προς το περιεχόμενο

Αγορά Epiphone Les Paul


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Πριν 2 μήνες περίπου, μου κάνανε δώρο μια φτηνή ηλεκτρική (πολύ φτηνή θα έλεγα), αγνώστου προελεύσεως, με την οποία έκανα τα πρώτα μου "ηλεκτρικά" βήματα. Εχω μια ακουστική εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτή τη στιγμή ψάχνω κάτι καλύτερο σαν ήχο, ποιότητα και εμφάνιση από την μελλοντική μου κιθάρα. Ανέκαθεν μου άρεσαν οι τύπου Les Paul. Βρήκα http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=2302 αυτήν, για την οποία θα ήθελα την γνώμη σας για το αν αξίζει τα λεφτά της. Επίσης θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει, αν θα την έβρισκα πιο φτηνά από κάποιο site εκτος Ελλάδας (e-shop). To συνολικό ποσό που θα ήθελα να διαθέσω δεν ξεπερνάει τα 500 €. Αν έχετε κάποια εναλλακτική πρόταση για άλλο μοντέλο κιθάρας, πολύ ευχαρίστως να την ακούσω. Είμαι αριστερόχειρας, γι' αυτό διάλεξα την συγκεκριμένη φωτογραφία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η κιθαρα ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της & η τιμη της σχεδον ιδια (αν βαλεις και τα μεταφορικα) με αυτην των ευρωπαϊκων site.

Παρτην απο εδω,δεδομενου οτι ΔΥΣΚΟΛΑ βρισκεις αριστερη κιθαρα...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρήκα κι αυτή αν σ'ενδιαφέρει...

http://www.thomann.de/thoiw2_epiphone_lpstdlhs_prodinfo.html?sn=2174bc0801b6baedc15bb7076a3fd536

Βέβαια όπως είπε και ο SUPERFUNK τα χρήματα είναι περίπου τα ίδια, η παραπάνω κιθάρα έχει 425 + 20 (μεταφορικά). Εχει ωραίο χρωματάκι όμως η άτιμη!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, αν είσαι διαθετημένος να δεις κάτι λίγο διαφορετικό (πάντα στο ίδιο σχήμα), ρίξε μια ματιά σ'αυτήν εδώ:

 

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-180944.html?sn=2174bc0801b6baedc15bb7076a3fd536

 

Ίσως τη βρεις και σε άλλο site σε διαφορετικό χρώμα, αν και αυτό είναι πολύ ωραίο.

 

Η AES 620 έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις σε περιοδικά, είναι πολύ καλύτερη από τις αντίστοιχες Epiphone και έχει και αρκετά πιο μοντέρνο σχήμα, αν θέλεις να ξεφύγεις λίγο από το "παραδοσιακό".

 

Είναι βέβαια κατά τι ακριβότερη από το πλαφόν που έχεις ορίσει, αλλά όχι υπερβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aρχικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής: Βλέπω ότι σχεδόν όλοι προτείνουν κιθάρες από την συγκεκριμένη σελίδα (www.thomann.de). Εχει καλές τιμές; Είναι αξιόπιστη; Οσον αφορά την AES 620 που μου πρότεινε ο φίλος dienekes, έχει λίγο παράξενο σχήμα. :lol: :lol: Δεν θα την προτιμούσα. Θα επιμείνω στο παραδοσιακό σχήμα των Les Paul. Σε κάποιο άλλο thread, είχα διαβάσει ότι η ποιότητα των Gibson έχει πέσει αισθητά, και ότι δεν βγάζει τις κιθάρες που έβγαζε παλιά και θορυβήθηκα λίγο, γι'αυτό ζήτησα την γνώμη σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aρχικά να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να ρωτήσω όμως το εξής: Βλέπω ότι σχεδόν όλοι προτείνουν κιθάρες από την συγκεκριμένη σελίδα (www.thomann.de). Εχει καλές τιμές; Είναι αξιόπιστη; Οσον αφορά την AES 620 που μου πρότεινε ο φίλος dienekes' date=' έχει λίγο παράξενο σχήμα. :lol: :lol: Δεν θα την προτιμούσα. Θα επιμείνω στο παραδοσιακό σχήμα των Les Paul. Σε κάποιο άλλο thread, είχα διαβάσει ότι η ποιότητα των Gibson έχει πέσει αισθητά, και ότι δεν βγάζει τις κιθάρες που έβγαζε παλιά και θορυβήθηκα λίγο, γι'αυτό ζήτησα την γνώμη σας.[/quote']

 

Σε ό,τι αφορά στον thomann, είναι αρκετά αγαπητός εδώ και αυτό είναι φυσικά αποτέλεσμα της καλής εξυπηρέτησης και των χαμηλών τιμών που προσφέρει, χαρακτηριστικά που τα περισσότερα μέλη του φόρουμ έχουν εκτιμήσει.

 

Έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με το τι links βάζουμε, πολύ σωστά ο yameth προτρέπει να χρησιμοποιούμε τα "επίσημα" sites (fair play), αλλά από την άλλη ο thomann έχει μια "βάση" φωτογραφιών πολύ εκτεταμένη, γι'αυτό πολλοί καταφεύγουμε (ως γνωστοί τεμπέληδες) εκεί. :P

 

Αν ο στόχος σου είναι το σχήμα της Les Paul τότε η Yamaha είναι λίγο αβάντ γκαρτν. Όντως είναι καλύτερη πάντως από τις Epiphone (αν σε ενδιαφέρει περισσότερο ο ήχος).

 

Είναι γνωστό πόσο έχει πέσει η ποιότητα των Gibson, δεν είναι κάτι νέο αυτό, και αρκετά παλιότερα ίσχυε, το παράξενο είναι πως πολλοί συνεχίζουν να τις θεωρούν κορυφαίες κιθάρες. Τέλος πάντων. Η γνώμη μου είναι ότι, σ'αυτή την κατηγορία τιμής (2000+ €) πρέπει να απαιτείς τουλάχιστον μια ομοιογένεια στο quality control και αυτό η Gibson δεν το έχει κατορθώσει. Επομένως παίρνεις μια PRS (ή ESP, αν δεν επιμένεις αμερικανικά) και καθάρισες.

 

Οι Epiphone βέβαια δεν έχουν μεγάλη σχέση με τη Gibson, μιας και το εργοστάσιο στην Κορέα όπου φτιάχνονται μάλλον είναι καλύτερο απ'αυτό στο Καλαμαζού του Αμέρικα. Οι set neck Epi Les Paul βγαίνουν αρκετά καλές, οι περισσότεροι αλλάζουν μαγνήτες μόνο.

 

Φυσικά αν δεν είχες την ιδιαιτερότητα να είσαι ζερβοκουτάλας :P υπάρχουν άπειρες προτάσεις σ'αυτό το στυλ, και σε αντίστοιχες τιμές. :wink:

 

Οπότε η γνώμη μου είναι να πας να παίξεις με μία Epi και αν σου κάνει, προχώρα! Από την άλλη σαν αχώνευτος γέρος, κουφός και παράξενος (που λέει και μια ψυχή εδώ μέσα), θα επιμείνω να ρίξεις μια ματιά και στην AES. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επομένως παίρνεις μια PRS (ή ESP' date=' αν δεν επιμένεις αμερικανικά) και καθάρισες. [/quote']

 

OFF TOPIC...ναι αλλα και να επαιρνες PRS(που δεν θα σου φτασουν ετσι και αλλιως τα λεφτα που διαθετεις :P ) δεν θα ειχες ηχο LES PAUL :wink:

αρα δεν καθαρισε dieneke :P :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθαρα απο εμπειρια με την συγκεκριμενη epiphone που την ειχαν 2 συνκιθαριστες μου (σε αλλο χρωμα) εκτος απο μαγνητες πρεπει να αλλαξεις και κλειδια γιατι ξεκουρδιζεται με το παραμικρο .....αυτα.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η συγκεκριμενη Epiphone εχει τα ιδια ακριβως vintage kluson κλειδια που φορανε οι περισσοτερες αμερικανικες Gibson LP STD δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα ειναι μαλλον απιθανο να σου δημιουργησουν προβλημα στο κουρδισμα (αν βεβαια ξερεις να περασεις σωστα τις χορδες & εχεις καλα κομμενο nut,κατι που λιγοι ξερουν & για αυτο μετα κατηγορουν τα κλειδια για "ξεκουρδισμα" :lol: )

Εχω παιξει με τη συγκεκριμενη κιθαρα & οι μαγνητες της ΔΕΝ χρειαζονται αλλαγη κατα τη γνωμη μου μια & ειναι alnico & ακουγονται μια χαρα...

Παντως αν εχεις λιγα χρηματα παραπανω χτυπα αυτην που εχει κλειδια Grover & ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ποιοτητα κατασκευης για τα λεφτα της (γυρω στα 550 ευρω)

 

http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=47&CollectionID=6

 

(δεν ξερω ομως αν βγαινει σε αριστερη)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως είχα μια Epiphone Les Paul η οποία ξεκουρδιζότανε με το παραμικρό...

Είχα δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ τους πιθανούς τρόπους περάσματος χορδών, αλλά το πρόβλημα συνέχιζε...

Από ότι συνειδητοποιώ τώρα, μάλλον ήταν πρόβλημα του nut τελικά...

 

Την κιθάρα την αντάλλαξα το 2003 (μέσω μιας αγγελίας του Noiz) με έναν απατεώνα :evil: ο οποίος μου έδωσε ένα μπάσο υποτίθεται παλιό Fender αλλά μάλλον αποδειχτηκε απομίμηση ...Harley Benton αν όχι και χειρότερο...

 

Πονεμένη ιστορία...

Πόσο μ&@&*@$ φάνηκα... :evil:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου