Προς το περιεχόμενο

Επεκτάσεις για το trinity v3


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους.Σκέφτομαι να πάρω ένα trinity v3 αλλά δεν ξέρω τι επεκτάσεις πέρνει σε κάρτες.Για την tri-moss εντάξει,αλλά μήπως ξέρει κάνείς τι παίζει με την solo prophesy?Δώστε μου μερικά φώτα πάνω στο θέμα.Τhks από τώρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν φαντάζομαι οτι γνωρίζεις οτι η κατασκευή και η διάθεση του Korg Trinity V3 έχει σταματήσει αρκετά χρόνια τώρα.

 

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα το βρεις μόνο μεταχειρισμένο όπως και τις επεκτάσεις του εκτός στην πολύ σπάνια περίπτωση που κάποιο κατάστημα το έχει ξεχασμένο στο stock του είτε το ίδιο όργανο είτε κάποια από τις επεκτάσεις του.

 

Το Trinity V3 ήταν η τελευταία έκδοση του Trinity η οποία περιελάμβανε προεγκατεστημένη την επέκταση Moss-Tri (πρόκειται για την Physical Modeling synth engine του Ζ1 της Korg)

 

Συνεπώς αν καταφέρεις να το βρεις θα έχει ήδη την Moss-Tri εγκατεστημένη.

 

Άλλες επεκτάσεις για το όργανο ήταν οι εξής:

   

1. SCSI-TRI: Πρόκειται για επέκταση που έδινε τη δυνατότητα στο χρήστη να φορτώνει δεδομένα στο όργανο με τη σύνδεση (ZIP, CDROM, HD) Δεδομένα μορφής PCG, Sequencer και Sample Data. Τα ίδια Data μπορούν να φορτωθούν και από το onboard Floppy Drive του οργάνου αλλά στην περίπτωση που κάποιο αρχείο (sample) ήταν άνω του 1.44mb θα είχες πρόβλημα.

 

2. PBS-TRI: Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη επέκταση η οποία διέθετε onboard Flash Memory για αποθήκευση δειγμάτων ως και 8mb. Λόγω του οτι ήταν Flash και όχι Ram επέτρεπε την διατήρηση των Samples μέσα στο όργανο και μετά το σβήσιμο. Μαζί με την αγορά της PBS-Tri παρέχονταν και 2 τσιπάκια-μνήμες τα οποία πρόσθεταν 2 πρόσθετες τράπεζες (C και D) στις ήδη υπάρχουσες A και B με 128 θέσεις για αποθήκευση programs και combis η κάθε μια. Επιπροσθέτως και αν το όργανο διέθετε επέκταση Moss-Tri ή Solo-Tri τότε τα τσιπάκια παρείχαν 64 νέες θέσεις για την αποθήκευση programs στην τράπεζα M (Moss) ή την τράπεζα S (Solo) για σύνολο 128 programs. Προσοχή χρειάζεται αν αγοράσεις την PBS-Tri στο εξής. Τα 2 τσιπάκια ήταν ξεχωριστά και δεν ήταν πάνω στο τυπωμένο κύκλωμα της PBS. Συγκεκριμένα "κουμπώνουν" πάνω στη μητρική του οργάνου. Συνεπώς η λειτουργία των chips δεν έχει να κάνει με την ύπαρξη της PBS στο όργανο ούτε το αντίστροφο. Λόγω του γεγονότος αυτού πολλοί που πουλούσαν την επέκταση μεταχειρισμένη σκοπίμως ή όχι δεν παρείχαν πάντοτε και τα τσιπάκια με την PBS. To όργανο βέβαια συνέχιζε να φορτώνει samples αλλά ο χρήστης τότε θα έπρεπε να αποθηκεύει programs που κάνουν χρήση των samples στις τράπεζες A και B. Επίσης πολλοί πουλούσαν σκέτα τα τσιπάκια ακόμα και χωρίς την PBS διότι ακόμα και χωρίς αυτήν το όργανο επέκτεινε τις Banks του. Η αρχική σκέψη της Korg ήταν βέβαια ο χρήστης εγκαθιστώντας την PBS να αποθηκεύει Programs που κάνουν χρήση των αποθηκευμένων samples και Combis που κάνουν χρήση των εν λόγω programs στις τράπεζες C και D χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει οτι δεν θα μπορούσαν να φορτωθούν και στις A και B.

 

3. HDR-TRI: Στην ουσία πρόκειται για Hard Disk Recorder. Περιελάμβανε 2 audio εισόδους και S/PDIF είσοδο/'εξοδο. Διέθετε και SCSI θύρα συνεπώς ο χρήστης δεν ήταν αναγκασμένος να αγοράσει την SCSI-Tri που αναφέρθηκε στο 1. Στη μνήμη χωρούσαν περίπου 47 λεπτά στερεφωνικής ηχογράφησης (540mb)

 

4. DI-TRI. Επέκταση που συμπεριλάμβανε word clock είσοδο και ADAT οπτική έξοδο για ψηφιακό συγχρονισμό.

   

5. SOLO-TRI. Πρόκειται για μία επέκταση ανάλογη της Moss-Tri μόνο που αυτή τη φορά είναι η physical modeling synth engine του Korg Prophecy. H συγκεκριμένη επέκταση ήταν προεγκατεστημένη στο Trinity Plus με την ίδια λογική που η Moss-Tri ήταν προεγκατεστημένη στο Trinity V3.

 

Σε γενικές γραμμές όποιο Trinity και να πέσει στα χέρια σου είτε αυτό είναι η βασική απλή έκδοση είτε ή εκδοση Plus με προεγκατεστημένη τη Solo-Tri είτε η έκδοση V3 με προεγκατεστημένη τη Moss-Tri έχε στο νου σου οτι μπορείς να εγκαταστήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω επεκτάσεις.

 

Ακόμα και την Plus έκδοση να έχεις ανοίγεις το όργανο βγάζεις την Solo-Tri και στη θέση της βάζεις την Moss-Tri. Φορτώνεις το αντίστοιχο λειτουργικό και αυτομάτως το Plus γίνεται V3. Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται να έχεις εγκατεστημένες και τις 2 επεκτάσεις ταυτόχρονα

και αυτό γιατί δεν "οδηγούνται" από το ίδιο λειτουργικό. Η Solo-Tri πρέπει να οδηγείται από Version 2.xx ενώ η Moss από 3.xx. Aν δεν έχεις τα αντίστοιχα λειτουργικά φορτωμένα τότε το όργανο δεν θα αναγνωρίζει καν τις επεκτάσεις.

 

Σε γενικές γραμμές αυτό που αξίζει να κάνεις είναι να βρεις ενα Trinity σε καλή κατάσταση (απλό, plus ή V3) και να αγοράσεις τις πρόσθετες επεκτάσεις. Κατά τη γνώμη μου αξίζει να έχεις Solo-Tri, PBS-Tri και Moss-Tri.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου