Προς το περιεχόμενο

Ποιο pc για μουσική? (Σεπτ. 09)


philippos_encore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Μέσα στην εβδομάδα πάω για αγορά νέου PC. Θα δουλέψει αρχικά Nuendo 3 και πιθανόν σε κανένα μήνα το Cubase 5 . Κάρτα ήχου, DSP κλπ είναι όλες εξωτερικές και θέλω καμμιά καλή (δοκιμασμένη) πρόταση για

- Επεξεργαστή (εταιρία, μοντέλο)

- Μotherboard (...................)

- Μνήμες (.................)

- Σκληρό / σκληρούς (................)

Γράφω και audio και midi εξίσου και το Pc θα είναι αυστηρά μουσικό

Τιμή χωρίς οθόνες, dvd R, κλπ, ως max 1200 ευρώ

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

έλα ντε...

 

Πέμπτη είναι, πέρασαν 11 ώρες.. Έπρεπε να τσεκάρεις αν το διάβασε κανείς.

 

Προσωπική γνώμη: Τράβα (σοβαρά το λέω, δε σαρκάζω) σε ένα ΠΛΑΙΣΙΟ, σε ένα EXPERT και σε κανά Multiκάτι και ρώτα, αυτά τα πράγματα ακριβώς.

 

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξέρεις ΤΙ θα δουλεύεις μέσα, καθώς το NUENDΟ (που είναι και παλιό, *αχεμ*) είναι πολύ ελαφρύ πρόγραμμα απο μόνο του. Αλλά αμα του βάλεις 2000 samples, θα γονατίσει και τον πιο δυνατό Η/Υ.

 

προτάσεις:

 

i7 920 . Φθηνός, καινούριος, καλός, κλπ. Intel

RAM. 3 GB DDR3 . Φθηνή, κλπ . Corsair

Motherboard. ASUS και απο 'κει και πέρα τρέχε ρώτα... Δε ξέρω πιο πολλά.

Σκληρούς. Εξαρτάται τι δουλειές θα κάνεις... Εγώ που τρέχω πολλά samples έχω 2 Caviar Black 1 TB τον καθένα, και έχω βρεί την υγειά μου. Καλύτερα όχι Seagate. υπήρχε μία σειρά που είναι (ΟΧΙ ΗΤΑΝ) ελλατωματική, και μπορεί να έχουν καταλήξει στην Ελλάδα που με μία καθυστερηση μπορεί να καταλήξει στα χέρια σου και στο χρόνο πάνω, να χάσεις τα πάντα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ να κάνω μία-δύο προσθήκες/διορθώσεις στις προτάσεις του φίλου Νικόλα:

 

- Φίλε philippos_encore, για μνήμη βάλε 3 DIMMs των 2GB (σύνολο 6GB, σε λειτουργία triple channel), για να έχεις "αέρα", ιδίως αν θες να τρέχεις μεγάλες βιβλιοθήκες (π.χ. τα θηρία της East West Quantum Leap). Εννοείται ότι για αυτό θα χρειαστείς 64μπιτο λειτουργικό. Οπότε υπολόγισε στην τιμή και μία άδεια των Windows 7 64-bit όταν έρθουν στην αγορά. Και μια και ο φίλος Νικόλας ανέφερε τις μνήμες της Crucial, όντως είναι προσιτές, δες για πόσα χρήματα μιλάμε για 6GB: ---> click

- Βάλε στο λογαριασμό και έναν εξωτερικό σκληρό για backup (με 1-2 TB θα είσαι οκ πιστεύω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eκτός από το λειτουργικό, θα πρέπει να τρέχει και το Sequencer & τα plugins σε 64bit για να αξιοποιηθεί το σύνολο των 6GB. To Cubase 5 είναι 64bit πλέον, μένουν οι drivers για κάρτα ήχου, DSP, και τα plugins.

 

Θα συνιστούσα κάρτα της GB γιατί έχουν ενσωματωμένο T.I. FW Controller, σε αντίθεση με τις ASUS που τελευταία φοράνε το τραγικό VIA 6308. Μέχρι το 6307 ήταν κάπως ΟΚ για συγκεκριμένες δουλειές (π.χ. Powercore FW).

 

Συγκεκριμένα: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2958&ProductName=GA-EX58-UD5

 

Στα + της: το σύστημα τροφοδοσίας (Advanced 12+2+2 power phase design ), Το σύστημα ψύξης (copper based), 3 FW ports με Τ.Ι., optical+coax digital out, dual bios σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο update.

 

Εναλλακτικά προτείνω αυτή: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2986

 

Η σειρά δίσκων που παρουσίασε πρόβλημα ήταν η Barracuda 7200.11 της Seagate. Για την 7200.12 δεν έχει ακουστεί κάτι. Οι τιμές των Barracuda είναι οι χαμηλότερες σε όσα e-shop έχω δεί και αντικατοπτρίζουν το κλίμα που επικρατεί στην αγορά για το όνομα της Seagate. ....φύσα και το γιαούρτι...

 

Ό,τι δίσκο και να πάρεις κοίτα να έχει buffer στα 32MB.

 

Για γραφικά δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από μια 9600GT που και πάλι για desktop είναι overkill. Πιθανόν να βρείς κάρτες με ασθενέστερο chipset και ενσωματωμένη παθητική ψύξη. Μπορεί να μην προκαλούν οι ίδιες θόρυβο, αλλά απαιτούν η αερόψυξη/ροή μέσα στο κουτί να είναι ιδιαίτερα αποδοτική.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συντομα να προσθεσω σε αυτα που ειπαν τα παιδια:

 

Πριν απο 2 εβδομαδες εφτιαξα καινουριο pc οποτε περασα αυτο το σταδιο.

 

Αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να πας για i7 επεξεργαστη αν μπορεις.

 

Η διαφορες ειναι πολυ σημαντικες απο Core2Duo αλλα και απο τετραπυρηνους(τους ειχα και τους 2). Με τον ι7 το συστημα ειναι εντυπωσιακα δυνατο!

 

Προσπαθησα να φορτωσω ενα project στο Cubase 5 με Reverance Reverbs που υποτιθεται ειναι και πολυ βαρυ plugin και δεν επαυα να χαμογελω βλεποντας την CPU να αρνειται πεισματικα να ανεβει οσα κι αν φορτωνα :)

 

Επισης συμφωνω με το ghen για την επιλογη της motherboard. Κατα τη γνωμη μου αν πας για ι7 παρε Gigabyte. Εκτος απο το TI chipset της Firewire ειναι η μονη μητρικη που επιτυγχανει τοσο χαμηλες τιμες DCP latency που εχουν να κανουν με το ποσο σταθερο ειναι το συστημα σου.

 

Δες εδω:

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

 

Δουλευω σε 4 συστηματα 3 με Asus και 1 με Gigabyte. Με την GB εχω dcp latency 5μs ενω στα αντιστοιχα Asus εχω απο 25-350!

 

Προσωπικα εχω τη motherboard που προτεινει πρωτη ο ghen. Απλα φοβερη.

 

Επισης μην λυπηθεις το θεμα τροφοδοτικο. Ειναι πολυ σημαντικο. Εγω πηρα ενα Corsair 750W το οποιο παρεχει αξιοπρεπη προστασια απο διαφορα της ΔΕΗ.

 

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1287397&ref=pathfinder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Λοιπόν για να μην ανοίγω άλλο thread μόλις έστησα ένα pc μόνο για recording:

 

1) επεξεργαστής

    Intel i7

 

2) Motherboard

    Gigabyte GA-EX58-UD5

 

3) Σκληροί

    WD Velociraptor 300 Gb 10000 rpm....για λειτουργικό

    WD 1TB Caviar Green...για αποθήκευση

 

4) μνήμες

  Corrsair DDR3 4GB kit

 

5) Τροφοδοτικό

    Chieftec CFT-650-14C 24pin PSU (650W)

 

6) Κάρτα γραφικών

    Gigabyte GV -N96TSL 512mb

 

...σε ένα κουτι Thermaltake Armor Jr, κια μια παλια οθόνη LG Flatron 17, που τα είχα...

 

...με την ευγενική παροχή πληροφοριών από το συμφορουμίτη ghen (ευχαριστώ Νίκο!!!), το μηχάνημα είναι πύραυλος.......βέβαια δεν πήρα SSD σκληρό όπως μου είπε αλλά...καλός είναι και ο Velocirapotor....

 

 

Προς το παρόν με παμπάλαια "παιχνιδοκάρτα" Audigy 2 platinum ex που δεν είναι μεν recording αυστηρά αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά της...στο μέλλον μια motu, ή άλλη ανάλογη

 

Λόγω...παλαιών εθισμών ακόμα δουλεύω cubase 3 με windows xp pro και θα συνεχίσω για λίγο ή πολύ - ποιός ξέρει...

 

Αυτά... :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

    WD 1TB Caviar Green...για αποθήκευση

Αυτό, απ'ότι ξέρω, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Για να είναι "green" ο δίσκος, και άρα οικολογικός, κάνει οικονομία στο... ρεύμα (δε μπορεί να κάνει και τίποτε άλλο) και λειτουργεί "σημαντικά" (τώρα πόσο... δε ξέρω) πιο αργά απο τον αντίστοιχο caviar Black. Τουλάχιστον έτσι μου είπαν, έχει κάποιο νόημα, και σα καλό παπαγαλάκι το λέω.

 

Επίσης mij: Οι MOTU έχουν διάφορα θέματα ανα καιρούς και σε τέτοιες τιμές παίρνεις και άλλες κάρτες (όταν έρθει ο καιρός).

 

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου