Προς το περιεχόμενο

Bends και τραυματισμοι


orbital

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα noiz  :)

 

Λοιπον, νομιζω οτι ο τιτλος ειναι αρκετα ενδεικτικος του θεματος που θα ηθελα να συζητηθει. Παιζω κιθαρα αρκετα χρονια. Εχω καλους στα δαχτυλα (σε ολα εκτος του αντιχειρα. στο δεικτη μαλιστα εχω κ εναν στη μεση περιπου του δακτυλου, κατα πασα πιθανοτητα απο τα μπαρε). Αυτο δε με πειραζει φυσικα, εχω τους καλους χρονια κ τους θεωρω φυσιολογικους. Ειμαι κατα βαση "ρυθμικος" παιχτης, σπανια μπαινω στον κοπο να παιξω τεχνικα solαρισματα κλπ. Ομως καμια φορα το κανω.

 

Καμια φορα λοιπον, οχι παντα, σε κομματια με μεγαλα και πολλα bends τραυματιζονται τα νυχια μου. Εννοειται οτι ειναι παντα κομμενα... αυτο ποναει για 1-2 μερες, ενω το σημαδι απο το νυχι -φαινεται ασπρο στην κορυφη, σα να εχει "σηκωθει", παρ'ολο που ξαναλεω, παντα τα κοβω..- φευγει μονο οταν τα ξανακοψω. Κανω λοιπον κατι τοσο λαθος; Ή απλα συμβαινει οντως καμια φορα;

Να πω οτι το παθαινω ανεξαρτητως set up και χορδων, γιατι το εχω παθει και με κιθαρες αλλων.. το εχω παθει και με 9αρες, και με 10αρες, και με 11αρες..

Αναρωτιεμαι λοιπον, αν δεν εχω πιασει σωστα την τεχνικη γιατι δεν ειναι το στυλ του παιξιματος μου, και αρα αυτο που πρεπει να κανω ειναι να εξασκηθω σωστα, ή αν ειναι κατι φυσιολογικο..

 

Σας ευχαριστω που με διαβασατε  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eιλικρινα παιζω 5 χρονια και δεν θυμαμαι ποτε να ειχα προβλημα στα νυχια εξαιτιας των bends. Μονο στη σαρκα των ακροδακτυλων και αυτο μονο στην αρχη 'η υστερα απο εβδομαδες που ειχα να παιξω κιθαρα και οι καλλοι ειχαν ατροφησει.

 

Οταν σηκωνεις, τα νυχια σου αγγιζουν τις πανω χορδες? Παρατηρησε το παιξιμο σου και αν η απαντηση ειναι ναι, συγκεντρωσου να σηκωνεις χωρις να λυγιζεις πολυ τον τελευταιο σπονδυλο των δακτυλων σου ετσι ωστε τα νυχια να μην ερχονται σε επαφη με τις πανω χορδες.

 

Επιπλεον, σε καμια περιπτωση δεν νοειται οι τα δαχτυλα σου να μπαινουν κατω απ'τις πανω χορδες για να 'περασει' η χορδη που σηκωνεις. Η σωστη τοποθετηση των δακτυλων, σε σειρα, πισω απ'το δακτυλο που τασταρει την νοτα και του δεξιου χεριου με το να ακουμπα ελαφρα στις πανω χορδες που δεν παιζεις, την ιδια στιγμη, ειναι ο 'σωστος' τροπος για να κανεις ευκολα και καθαρα σηκωματα.

I quickly learned that the study of music harmony is the study of everything - Richard Merrick

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλημέρα και από μένα. Αν και δεν είμαι ο παιχταράς νομίζω ότι για να σου συμβαίνει αυτό απλά η κλήση που πέρνουν τα δαχτυλά σου πάνω στην χορδή έχει μεγάλη κλήση (δηλαδη 65~90 μοίρες καθετότητας με την χορδή).Προσπάθησε να κάνεις bends έχοντας τα δάχτυλα σου σε κατα πολύ μικρότερη κλήση καθώς αυτό βοηθάει να κάνεις και mute τις άλλες χορδές. Ετσι πετυχαίνεις ένα καλό, δυνατό και καθαρό bend.

Το θέμα το έχω ψάξει πάρα πολύ του bend όχι επειδή πάιζω Pink Floyd/Gilmour αλλά επειδή έχω ψωρίαση στα νύχια και όταν ξεκίνησα την κιθάρα είχα σχεδόν (λίγο ποιο επώδυνο) ίδιο πρόβλημα.

Τώρα η πάθηση μου δεν περναει ποτέ, οπότε άλλαξα την τεχνική μου ώστε να μήν "σκάβω" συνέχεια με τα νύχια μου την ταστιέρα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου εχω βρεθει αντιμετωπος με αυτο το προβλημα παμπολλες φορες, κ σε εμενα κραταει γυρω στις 2 μερες ο πονος (ο οποιος σε αποτρεπει εξ ολοκληρου να ξανακανεις bend)

η μονη σοβαρη λυση που εχω βρει κ στη προτεινω ειναι το να μη κοβεις πολυ κοντα τα νυχια σου.

 

τουλαχιστον σε εμενα συμβαινει οταν τα  κοβω πολυ κοντα.

Δοκιμασε το!!!

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το νυχάκι εμένα με βοηθάει λίγο..μην το κόβεις σύριζα...

.οι χορδές σου σίγουρα είναι κάπως ψηλά.

.αναθεώρησε την τεχνική σου (κλίση δακτύλων ,τοποθέτηση  κλπ κλπ) μπάς και κάνεις κάτι που επιβαρύνει τη φάση

...συνήθως στραβομαθαίνουμε και το θυμόμαστε όταν πονάμε...

 

Όχι άλλο σόλο ρε παιδιά.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου