Προς το περιεχόμενο

Πανελ Πετροβαμβακα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα σε ολους.

σκεφτομαι να φτιαξω μερικα πανελ απο πετροβαμβακα με διαστασεις 200cm χ 80cm τα οποια θα μπορω να τα μετακινησω και να φτιαξω μ'αυτα ενα ας πουμε booth για να ηχογραφω ακουστικη κιθαρα και φωνη και να αποφυγω τις ανακλασεις απο το δωματιο που ηχογραφω.τετοια πανελ πουλαει και η Auralex (επισυναπτω φωτογραφια).

Δεν ξερω πως σας φαινεται η ιδεα μου παντως το εχω δει σε αρκετα studios.

Σ'αυτο που θελω να με βοηθησετε ειναι σε τι πυκνοτητα να παρω τον πετροβαμβακα ή αν τελικα εχετε να μου προτεινετε κατι αλλο.

σας ευχαριστω

auralex.jpg.00b2bda58bca7b2f271c7cdbaacd4809.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πάνελ αυτά μειώνουν αισθητά την διαροή του ήχου, αλλά όχι πλήρως αποτελεσματικά. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν κενά. Για μια ακουστική κιθάρα πχ, θα κάνουν ικανοποιητική δουλειά, αλλά για ένα θορυβώδες όργανο θα υπάρχει διαφυγή προς τα απέναντι και διπλανά μικρόφωνα. Τα έτοιμα πάνελ είναι πανάκριβα και μάλλον θα πρέπει να τα φτιάξεις εσύ για να γλυτώσεις πολλά λεφτά. Η θεωρία λέει πως όσο μεγαλύτερη πυκνότητα, τόσο μεγαλύτερη αποκοπή θα έχεις. Ο πετροβάμβακας, βγαίνει σε πυκνότητα μέχρι 150kg, από όσο ξέρω, ίσως και λίγο περισσότερο. Βέβαια, μπορείς να κάνεις το πάνελ, με δύο φύλλα πετροβάμβακας. Η πιο σωστή διάσταση είναι 5 εκατοστά πάχος.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω "hands-on" εμπειρία με τέτοια πάνελ, οπότε διορθώστε με αν κάνω λάθος...

 

Έχω την εντύπωση ότι για ακουστική διόρθωση χρησιμοποιούνται ελαφρύτεροι πετροβάμβακες (πχ. 50Kg/m3), σε αντίθεση με την ηχομόνωση χώρου από/προς το εξωτερικό περιβάλλον, όπου χρησιμοποιούνται βαρύτερες πυκνότητες

Κι'αυτό γιατί απλά η εξτρα μάζα επηρρεάζει την αναλογία απορρόφησης/ανάκλασης του υλικού. Τα πολύ βαριά ανακλούν περισσότερο απ'ότι απορροφούν.

 

Στην περίπτωση σου φαντάζομαι πως θα χρειαστείς κατί ελαφρύτερο.

Ή δοκίμασε ένα ελαφρύ στρώμα απ'την μέσα μεριά (μικρόφωνο), και ένα πιο βαρύ στην έξω. Για μπάσους ήχους θέλεις όσο πιο πολύ "πάχος" γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά τα λες, αλλά η διαροή αντιμετωπίζεται με την πυκνότητα. Για την προς τα έσω αντανάκλαση, μπορεί να γίνει με 2 φύλλα, το έξω βαρύ και το μέσα ελαφρύτερο (πιο αφράτο).

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ο πετροβάμβακας στις ηχομειωτικές κατασκευές χρησιμοποιήται ως ηχοαπορόφηση ανάμεσα σε διαφορετικά στρώματα μάζας ενός συστήματος Μαζα - Ελατήριο - Μάζα

 

Εννοείται πως ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα δομικά υλικά έχουν ένα σταθμισμένο δείκτη ηχομείωσης (...και ο πετροβάμβακας) ΑΛΛΑ....

 

Αυτά είναι εργαστηριακά νούμερα και στην περίπτωση του πετροβάμβακα δεν έχουν πρακτική σημασία καθώς είναι αδύνατον να σφραγιστούν σωστά 2 πλάκες πετροβάμβακα...ακόμη και να μην ήταν έτσι όμως η ηχομειωτική ικανότητα του πετροβάμβακα ως ΜΑΖΑ είναι ανύπαρκτη καθώς ακόμη και ενας "βαρύς" πετροβάμβακας πχ 150 κιλά/μ3 σε πλάκες πάχους πέντε εκατοστών έχει μάζα αντίστοιχη με ένα φύλο γυψοσανίδας πάχους 1,2 εκ.

 

Ο πετροβάμβακας λοιπόν σε αυτά τα διαχωριστικά πάνελ χρησιμοποιήται είτε χάρη στις ηχοαποροφητικές του ιδιότητες, είτε σε συνδυασμό (σάντουιτς) με κάποιο άλλο υλικό (όπως η γυψοσανίδα, μοριοσανίδα, ξύλο κλπ κλπ) με μάζα ικανή να προσδώσει κάποιο ποσοστό ηχομείωσης τουλάχιστον των ανακλάσεων (γιατί αυτη είναι η βασική χρησιμότητα τους όπως και η "υποβοήθεια" κατευθηντικών μικροφώνων ώστε να μειωθεί το spill).

 

Σε ότι αφορά τις ηχοαποροφητικές ιδιότητες του πετροβάμβακα αυτές κορυφώνωνται (με την έννοια της broadband απορόφησης) σε χαμηλές πυκνώτητες μεταξύ 25 και 50 κιλών/μ3 ενώ στον υαλοβάμβακα αυτό συμβαίνει σε μεγαλύτερες πυκνότητες  50 με 80 κιλά/μ3.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η χρυση τομη σε σχεση αποδοσης και τιμης ειναι τα 75 κιλα/κυβικο. Η Geolan δινει σχεδιαγραμματα αποδοσης.

GEOLANB75.pdf

Recording and Rehearsal Studio

www.fabricaudio.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου