Προς το περιεχόμενο

Rev Log pot


krpt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια καλησπερα φτιαχνω ενα κυκλωμα οπου χριαζεται αυτου του ιδους ποτενσιομετρο Εχω μαθει πως ειπαρχουν τροποι να μετατρεψεις ενα απλο ποτενσιομετρο σε rev log τοποθετοντας παραλληλα καπια αντισταση εχετε μηπως υποψιν σας πως γινετε αυτο?

Γενικοτερα τετοια ποτενσιομετρα μπορεις να βρεις σε μαγαζια ηλεκτρονικων?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι μπορείς να βρεις σε μαγαζιά. Αλλά μην νομίζεις πως αν βάλεις γραμμικό ή λογαριθμικό δεν θα δουλέψει το κύκλωμα (ειδικά αν πρόκειται για πεταλάκι), απλά θα έχει διαφορετική συμπεριφορά. Οπότε αν δεν βρεις δοκίμασε και κάτι άλλο.

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενταξει συγουρα θα δουλεψει αλλα για phasers,wah-wah και γενικοτερα τετιου ιδους πεταλακια το συγκεκριμενο ποτενσιομετρο κανει διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μαγαζια ηλεκτρονικων μαλλον θα σε κοιτανε περιεργα... αλλα ρωτα μιας και θα περασεις να παρεις υλικα... αλλιως αν δεν βιαζεσαι παραγγελια απ'εξω. Εχουν πολλα μαγαζια στο ιντερνετ... και δεν ειναι ακριβα.

 

Ωστοσο γινεται και με αντισταση! Χρειαζεσαι ενα γραμμικο ποτενσιομετρο και μια αντισταση. Απλα αν το κανεις ετσι, το ποτ "μιμειται" ενα λογαριθμικο αλλα δεν εχει την ιδια συμπεριφορα ειδικα ως φορτιο στο προηγουμενο κυκλωμα. Αν δεν εχεις προβλημα τοτε....

....παρε μια αντισταση μικροτερης τιμης του ποτ, πχ Rποτ/4 και αν θελεις να ειναι απλο λογαριθμικο συνδεσαι τη στο δρομεα και στο ποδαρακι που παει συνηθως στην γειωση. Αν θελεις να ειναι reverse log, στο δρομεα και στο ποδαρακι που παει το σημα!

Καλες δοκιμες!  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου