Προς το περιεχόμενο

Solid State Logic vs Neve


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

γεια σου φίλε. Δεν έχω ακούσει τις 2 συγκεκριμένες κονσόλες αλλά αρκετές αλλες των 2 εταιριών NEVE & SSL και η γνώμη μου είναι: είναι και τα 2 εκπληκτικά μηχανηματα αναλογα με το πως μπορει ο καθενας να τα διχειριστει και αν του κανουν. Το λεω αυτο γιατί απο τη μια έχεις τη NEVE που θα ακούσει στο EQ της το 1,5 dB όσο δε φαντάζεσαι και θα σε ξεγυμνωσει στο mix με το παραμικρό σου λάθος και απο την άλλη έχεις ένα μηχανημα που δε θα σε κανει τόσο ρεζίλι και θα σε γλυκάνει ηχητικα αλλα μπορεί στο τέλος και να μην σε ικανοποιήσει τόσο. Δε μιλάω για γονάτισμα που και αυτό παιζει περισσοτερο στις SSL απο τη NEVE αλλα για headroom.  Στη NEVE του Sierra πραγματικά βαζεις βαζεις βαζεις και η κονσόλα ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!!!!!!!!!  Στην SSL του ίδιου studio δεν έχεις την ίδια ευκολία και δε λέω ότι δεν έχει καλη αποδοση αλλα ότι θέλει πιο μελετημένες κινήσεις σα κονσόλα για να τεέιώσεις το mix και όλα να σου ακούγονται καλα.   Και κάτι άλλο πολύ σημαντικο. Αν δεις κονσόλες παλιότερες, οι πιο καλές ηχητικά ήταν αυτές που έδιναν άπλετο ρευμα στον ήχο και όχι στα λαμπάκια.  Βλεπε κάτι αντίστοιχο σε περιφεριακα Avalon, Tubetech...... Η NEVE τηρώντας τη φιλοσοφία αυτή έμενε λίγο ''dark'' αλλά έλαμπε σε ήχο.   Και κάτι άλλο:  SERVICE.........Ο θεος να μας βοηθήσει αν η NEVE αρχίσει τα προβλήματα...

 

 

Μια τελική γνώμη τελείως προσωπική:   1) NEVE

                                                     2) HARRISON

                                                     3) SSL

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Το ερώτημα έχει λάθος τοποθετηση.

Αν στηνεις στουντιο και υπολογίζεις σε επένδυση εχει νόημα. Αλλά και πάλι την απόφαση αυτη δεν την παίρνει ένας επιχειρηματίας που έχει πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με δάνεια, ρωτώντας στο Noiz ή το Gearslutz.

Και φυσικά υπάρχουν στουντιο στη χώρα μας με Neve και SSL και ως εκ τουτου καποιος χειριστής / ηχολήπτης έχει άποψη. Οχι μονο ο ιδιοκτήτης (και ίσως και καθόλου). Δεν έχετε παρα να εμπλακείτε στην μουσική βιομηχανία για να το ανακαλύψετε. Μιλάμε για μηχανήματα βιομηχανικής παραγωγής. Money making machines. Δηλαδή εργαλεία μαζικης παραγωγής ηχογραφημάτων. Δεν είναι για να τα αγοράσει καποιος για το υπνοδωμάτιο του.

Σε ότι αφορά το ποιος διαβάζει το Noiz, να προσθέσω ότι αρκετοι επαγγελματίες διαβάζουν και έχουν και τις σχετικές γνώσεις. Το θεμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν να συμμετάσχουν σε γόνιμο διάλογο αφού το δικό μας πληκτρολόγιο τρέχει πολύ γρήγορα και πολλές φορές δίνονται απαντήσεις μονο από την σκοπιά του ερασιτέχνη ή του εραστη του ήχου.

Αλλά και πάλι... όταν το ερώτημα είναι "Ποια θα πέρνατε"... ποιός να απαντήσει σοβαρά. Μονο καποια άτομα που τα χειρίζονται σε ονειρικό επιπεδο και έχουν το χρόνο και την όρεξη.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμενε παλι κανα 3μηνο και θα παρεις απαντηση (στα greeklish φυσικα) απο τον thread starter... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου