Προς το περιεχόμενο

Boss Rc 50 or EHX 2880?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχει καποιος κάποιο από τα 2?Το χρειάζομαι για multi-instrument και όχι μόνο για Looping κιθάρας(για αυτό στέλνω εδώ).Χοντρικά θέλω 4-5 πηγές!Ακούγεται οτι το boss είναι ιδιαίτερα δυσχρηστο!Υπάρχει και η λύση της σύνδεσης με κονσόλα(σας παραπέμπω εδώ http://theringofscribes.blogspot.com/2008/09/connecting-looper-guitar-pedal-to-mixer_03.html  μου φαίνεται πραγματοποιήσιμο) που πιθανά να με κάλυπτε και το Rc20 τότε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν εχω κανενα απο τα δυο, αλλα προσαντολιζομαι στην αγορα του rc50 (για ασχετους λογους με τα ερωτηματα σου).

 

Αν οι 4-5 πηγες που θελεις να περνάς από το λουπερ ΔΕΝ ειναι ταυτόχρονες, τοτε νομιζω οτι οι εισοδοι του RC50 θα σε ικανοποιησουν (έχει δύο εισόδους line για όργανα, μία aux και μία για mic με phantom power). Περισσότερες πηγες απο τις εισόδους μπορουν να μπαινουν μεσω καποιων Α/Β boxes .

 

Eίναι οπωσδήποτε βολικότερο να περνας τα layers σε 3 ξεχωριστα παραμετροποιήσιμα loops από το να τα στελνεις όλα σε ενα μεσω μικτη και να υπερφορτωνεις με overdubs ενα καναλι του οποιου μπορεις να τροποποιείς (undo/redo) μόνο το τελευταίο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αυτό που θέλεις να κάνεις με έχει απασχολήσει και προσωπικά, αν και όχι για πολλαπλά σήματα ταυτόχρονα. Η λύση της κονσόλας είναι νομίζω η απολύτως καλύτερη, συνδέοντας οποιοδήποτε looper σε ένα aux send. Βέβαια καλό θα ήταν η κονσόλα να δίνει τη δυνατότητα pre/post send και να έχει στάθμη ανά κανάλι.

 

Το ΕΗΧ δίνει τη δυνατότητα εύκολης μίξης των καναλιών (λειτουργεί περίπου σαν 4-κάναλο recorder) και του stereo image. Αλλά και πάλι η πηγή του σήματος είναι δεδομένη γι'αυτό, και πρέπει να την προσδιορίσεις εξωγενώς (με μείκτη δηλαδή).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

ως κατοχος του RC50 πλεον, καταλαβαινω οτι κανει πολυ περισσοτερα απο οσα νομιζα :)

 

Δεν το εχω καταλαβει πληρως ακομα (πριν λιγες ωρες ανοιξα το κουτι), αλλα μπορω να απαντησω με βεβαιοτητα οτι είναι πολύ πιο ευχρηστο απο τη λυση της κονσολας καθως μπορει να αποθηκευει σε presets (σαν πεταλιερα) ρυθμισεις για 3 διαφορετικες λουπες που παιζουν ταυτοχρονα (πχ η 1η να εχει αυτη την ενταση, να παιζει κατευθειαν reverse, η 2η να εχει την αλλη ενταση και οταν παταμε overdub να σβηνει το μερος πανω στο οποιο παιζουμε, η 3η να παιζει μονο μια φορα τη λουπα και μετα να κανει fade out και διαφοροι αλλοι συνδυασμοι)

 

Απ' ότι καταλαβα μεχρι και pan μπορεις να κανεις στο καθε "καναλι" !

 

Περισσοτερα οταν τα καταλαβω :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Blue, κατάρχάς με γειά και καλοτάξιδο.

Ελπίζω να μην πειράζει πού που κάνω ερώτηση μες στην ερώτηση.

Εχω το Akai headrush και το Boss RC20xl.

Το μειονέκτημα του RC20xl (και του απλού RC20) σε σχέση με το headrush είναι οτι οταν τελειώσει η φράση που λουπάρεις αν θες να ακουστεί κολλητά μετά το τέλος της εγγραφής της, τότε έχεις πρόβλημα. Υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη έναρξή της, milliseconds μεν αλλά σπαστικό δε. Αν δεν πας να ξεκινήσεις την φράση κολλητά δεν υπάρχει πρόβλημα, λουπάρει ωραιότατα.

Το πρόβλημα αυτό δεν το έχει το headrush.

Εχει το RC50 το ίδιο πρόβλημα;

Επείσης και τα δύο αυτά τουλάχιστον δεν είναι καθόλου δύσχρηστα. Εκτός αν είσαι ντράμερ.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω :)

 

Ειχα και το RC20 και δεν θυμαμαι τετοιο θεμα... Στο 50 παρατηρω οτι αν αφησεις την τελευταια νοτα να ακουστει και τοτε πατησεις το πληκτρο για να ξεκινησει απο την αρχη η λουπα, τοτε αυτη δεν ξεκιναει αμεσα, αλλα δεν μπαινει λαθος στο χρονο, δηλαδη ειναι σαν να κανει ενα μικρο fade in. Στην επομενη επαναληψη της λουπας μπαινει κανονικα αφου δεν εχει χασει το μετρο. Θα το ψαξω περισσοτερο και θα σε ενημερωσω αν βρω κατι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου