Προς το περιεχόμενο

Τι σημαίνει ροκ σταρ στην ελλαδα?!?!?!?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

οκ μονο που τα τελευταια χρονια ξερω πραγματικα τι θελω να κανω..

και ναι μαμα θελω να γινω ροκσταρ!![glow=red,2,300][/glow]

 

Aυτό έχει ενδιαφέρον...ας προσπαθήσουμε να το δούμε από μια άλλη οπτική γωνία...τι σημαίνει ροκ σταρ στην Ελλάδα. Ο σοφός superfunk το έχει ξαναγράψει (και συμφωνώ απόλυτα μαζί του)

1226151013.jpg

Αυτοί είναι οι ροκ σταρ της Ελλάδας και βέβαια ο κορυφαίος

papakonstantinou_1.jpg

Ατυχώς κάποιοι άλλοι που κατά καιρούς αναφέρονται, δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους (Μωρά της φωτιάς...κλπ). Για να σε ξέρει κάποιος, εκτός της μάνας σου, πρέπει να μπορείς να κάνεις και μια περατζάδα από το πρωϊνό της Ελένης, του Αυτιά...ελπίζω να καταλαβαίνεις τι σημαίνει δημόσιες σχέσεις, δισκογραφικό σπρώξιμο...για να το καταλάβεις καλύτερα σου λέω το παράδειγμα κάποιου Μύρωνα Στρατή που σπρώχνεται τώρα τελευταία.

Και, ξανά ατυχώς, κανένας δεν ανήκει στη συμπαθή τάξη του μέταλ, hard rock, doom, death...

Άρα,(μάλλον), λάθος χώρα έχεις βρεί να γίνεις ροκ σταρ.

Υπάρχει βέβαια και το εξωτερικό...εκεί που όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Αλλά μάλλον τέτοια όνειρα έξω, δεν γίνονται με σπουδές στη Χαλκίδα αλλά στο Berkley. Και ο Nikolas που θαυμάζεις, (θαυμάζουμε) εδώ μέσα, έχει λειώσει στις σπουδές και στα μεταπτυχιακά...

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο.

 

ΥΓ Έχω ένα γιό στην ηλικία σου και μπορώ να καταλάβω...όχι να συμφωνήσω όμως

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

 

Αν θες να γίνεις ροκ σταρ στην Ελλάδα γίνεσαι. Με τον σωστό τρόπο όμως. Κι αυτος δεν ειναι άλλος απο αφθονο γλύψιμο και συναναστροφή με όλους όσους μπορει και να αντιπαθείς. Και λεω πως ειναι σωστος τρόπος, διοτι αυτο ηταν και ειναι το ροκ διεθνώς.

Όπως είπα offtopic & σε αλλο thread, μπερδεύουμε το ροκ με κάτι σαν το punk ισως. Στην Ελλάδα οτιδήποτε βλέπουμε στην τηλεόραση, το αποκαλούμε συμβιμβασμένο. Στην Αμερική το αποκαλούν επιτυχημένο. Το πακέτο Ροκ, περιλαμβάνει άφθονο λούσιμο συναναστροφής με λογιών λογιών media ανθρώπων που θα σου προσφέρουν την πολυπόθητη θέση στο star στερέωμα. Τα 'μωρά στην φωτιά" και κάθε τετοια μπαντα που τρωει την ζωή της στα υπόγεια, ΔΕΝ εχουν το πακετο ΡΟΚ. Είναι αμφισβητίες & κινουνται σε punk πλαισια ενάντια στην κοινωνία. Επιλογή τους! Φαντάζεστε ποσα 'Μωρα στη Φωτιά' υπάρχουν σε Νεα Υόρκη & Λος Άντζελες που παίζουν με 200 άτομα? Και για παράδειγμα, πάρτε τους Red Hot Chili Peppers & τους Guns'n'Roses. Ναι, ξεκίνησαν απο τα υπόγεια με μηδαμινό κοινο, ναι τους ξέρουν όλοι, ναι ξεφυγαν απο τα υπόγεια γιατι είχαν παραπάνω γνωριμίες απο τις μπάντες που έπαιζαν την επόμενη ημέρα στο διπλανό clubάκι. Σκεφτείτε πόσες μπάντες εκείνη την εποχή έπαιζαν το ίδιο στυλ με δαύτους αλλα παρέμειναν στην αφάνεια διοτι δεν έγλυψαν το κοκκαλάκι. Και φυσικά στην συνέχεια, καμια μεγάλη ροκ μπαντα δεν αποφευγει τα ξεφρενα πάρτυ στα οποία καλαμπουρίζουν με ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ όσους-όσες εδώ θα αποκαλουσαμε 'πρωινατζούδες' και 'μεσημεριανουδες'.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ροκ σταρ, και γενικά σταρ, δεν μπορείς να γίνεις στην Ελλάδα. Προσοχή- όχι ότι αν είσαι Έλληνας δεν γίνεται, απλά τα οικονομικά μεγέθη της αγοράς στην Ελλάδα κάνουν την έννοια "Έλληνας σταρ" ισοδύναμη με την έννοια "Χορτασμένος Αιθίοπας", "Σοβαρός Τζαμαϊκανός", "Νηφάλιος Ρώσος", "Εύθυμος Γερμανός" κλπ  ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια το να γινει καποιος Ελληνας ροκ σταρ ειναι τοσο πιθανο οσο το να πιασει καποιος στο τζοκερ.

Ειμαστε μια χωρα, θελουμε δε θελουμε που δεν το εχουμε ουτε στο αιμα μας ουτε στον πολιτισμο μας. Μηδενικη παραδοση δηλαδη...Οι Ελληνες που ειναι κυριως γνωστοι στο εξωτερικο ειναι ειτε γιατροι, ειτε μπασκετμπολιστες.

Στο μπασκετ εχουμε παραδοση. Ξερετε κανενα γνωστο Ελληνα τενιστα? Η σκιερ?

Οποτε μην το κουραζουμε...Παντα θα βγαζουμε τους αντιστοιχους Μαχαιριτσες, Παπακωνσταντινου κτλ αλλα εντος συνορων.

Εδω προσπαθουν να κανουν καριερα η Βισση και η Παπαριζου που ειχαν και μια Α προβολη λογω Eurovision και εχουν και ενα σωρο επιτελεια γυρω τους αλλα φευ! Δεν τις ξερει η μανα τους εξω (την Παπαριζου μονο στη Σουηδια λογω καταγωγης).

 

Για μενα ειναι τρομερη εκπληξη ο Gus G o οποιος εχει φτασει σε υψηλα επιπεδα αναγνωρισιμοτητας και πολλα μπραβο του. Αλλα τωρα τελευταια λογω Ozzy. Γιατι αν θελετε την αποψη μου, οι Firewind δεν ειναι και το εξαιρετικο συγκροτημα που θα σου πει κατι οταν το ακουσεις.

 

Που θελω να καταληξω? Το να παιζουμε σε στουντιο, να ηχογραφουμε ντεμο, να τα ανεβαζουμε στο Myspace και να περιμενουμε η δισκογραφικη να ερθει με ανοικτες αγκαλες αγγιζει τα ορια του γραφικου.

Αυτη ειναι η αποψη μου...

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη συγχέεις το ρόλο της παράδοσης με αυτόν της υποδομής. Το να πουλάς 5 πρεζάκια που βγάζουν αφρούς από το στόμα ως προϊόν πολιτισμού, και να εξασφαλίζεις εισοδήματα που εξισορροπούν το εμπορικό σου ισοζύγιο ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ περνούν την προπαγάνδα σου και επιβάλουν το μοντέλο του τρόπου ζωής σε κράτη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, είναι βιομηχανία ΥΨΙΣΤΟΥ επιπέδου, εφάμιλλη σχεδόν της αμυντικής  :o

 

Αν νομίζεις ότι μπορεί η Ελλάδα να παράξει κάτι τέτοιο είσαι πολύ γελασμένος.

 

 

Όσο για το μπάσκετ άστο. Να συζητάγαμε για κάνα παγκράτιο, να μιλάγαμε για παράδοση. Απλά ως οι καλύτερες θεραπαινίδες των Αμερικανών, υιοθετήσαμε και τις αθλητικές τους συνήθειες καλύτερα από άλλους  ;)

 

 

Υ.Γ. Δεν είμαι αντιαμερικανός. Σε σχέση με άλλες υπερδυνάμεις του παρελθόντος είναι μια χαρά. :P Απέχουν όμως πολύ από το βέλτιστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Όσο για το μπάσκετ άστο. Να συζητάγαμε για κάνα παγκράτιο, να μιλάγαμε για παράδοση.

 

Γιατι υπάρχει παράδοση στο Παγκράτιο...???? :o :o :o

Ξέρεις τι σημαίνει παράδοση έτσι?

 

P.s:Sorry για το offtopic.

 

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι υπάρχει παράδοση στο Παγκράτιο...Huh??

 

υπαρχει ομως τεραστια παραδοση στο..ΠΑΓΚΡΑΤΙ  ;D (τα παγωτα της ΤΟΥΛΑΣ),αλλα και στην ΚΥΨΕΛΗ (τα σουβλακια ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

 

Κι αν ειναι ΡΟΚ μη τα φοβαστε....... :P

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Το ερώτημα δεν είναι ποιός είναι ο ροκστάρ, αλλά ΤΙ ΚΑΝΕΙ, και γιατί να θέλει κάποιος να γίνει ροκσταρ?

 

Ποια είναι η ιδιότητα του ροκ σταρ που μας εκλύει; Τι δουλειά κάνει 8 ώρες την ημέρα ο Βασίλης, ο Διονύσης, ο Λαυρέντης και οι λοιποί;

 

1. Οι σταρ είναι άνθρωποι σαν εμάς. Σιγά δηλ... Και μάλλον κουρασμένοι, απηδιασμένοι και θήματα τελικα (βλέπε Britney, Michael, JJJ, κλπ. Δεν ψωφάνε τυχαία (και αν και δεν έχει πεθάνει ακόμη η πρώτη, σίγουρα "ωραία" ζωή δεν είχε. Προτειμώ 1000 φορές το ποδηλατάκι μου, και το Γέρακα!)

 

2. Οι στάρ είναι 0,00000000000001% του πληθησμού της γής. Εγώ θα έβαζα ένα πιο λογικό στόχο του στυλ "ροκ μουσικός" που είναι το 0,00001% της γής ή το "ευτυχισμένος" που είναι το 0,1% της γής. (Αριθμοί καθαρά τυχαίοι, αλλά βγάζουν νόημα).

 

3. Η απομυθοποίηση θα βοηθήσει γενικά έναν νέο να καταλαβεί τι γίνεται, τι θέλει, κλπ. Δε θέλει "γλύψημο", "γνωστούς", "πουστριλίκια" και ότι άλλο. Θέλει τεράστια δουλειά, αποφασιστικότητα, και ολίγη τύχη.

 

ΘΑ φτάσουμε στην 20η σελίδα τελικά και ο Καλτσίδης πρέπει ακόμη να αποφασίσει τι θέλει να γίνει ακριβώς, πως θέλει να ζήσει τη ζωή του, χωρίς οποιανδήποτε ταμπέλα.

 

Να δώσω και ένα προσωπικό παράδειγμα για να γίνω κατανοητός:

 

α. Δε μπορώ να κάνω άλλη δουλειά απο τη μουσική. Μοναδική εναλακτική ο ΑΒ/ΙΚΕΑ, κλπ...

β. Όνειρά μου περιλαμβάνουν:

* ευτυχία (υπάρχει σε μεγάλες δόσεις... Είμαι και χαζοχαρούμενο. Μπύρα δώσε μου και είμαι θαύμα! ;D)

* Να γράφω μουσική που να αρέσει και να μου αρέσει. Βρήκα τους κώδικές μου, βρήκα τους τρόπους, θυσίασα πολλά (4 χρόνια στο Λονδίνο με 2 παιδιά και γυναίκα... Χωρίς πεθερά, μαμά, αδερφό, κλπ. Παλουκάκι. Να μην αναφέρω τα χρήματα τελικά). Αλλά βρήκα τρόπους.

* Να παίζω. Ξέρω το ρημάδη το πιάνο, και ψάχνω ευκαιρίες να είμαι και εκτελεστής.

 

Τελικά θέλω τις ιδιότητες του συνθέτη, ενορχηστρωτή, engineer, στιχουργού (παναϊα μου), πιανίστα, marketeer, του καθηγητή (λατρεύω το να διδάσκω! Την καταβρίσκω (με τους κατάλληλους μαθητές...)) κοκ. Ένα από τα παραπάνω να λείπει και δε λειτουργώ. Δυσλειτουργώ!

 

Γελάω όταν κάποιος με ρωτάει "τι δουλειά κάνεις", γιατί πάντα κομπιάζω. Ανάλογα με την περίσταση ξεκινάω "συνθέτης είμαι, αλλά διδάσκο πιάνο κι όλας, και ετοιμάζομαι να βγάλω ένα βιβλίο σχετικά με...". Το να γίνω "μουσικοσυνθέτης", ή να γίνω "ροκ στάρ" δε θα με κάλυπτε σαν όρος. Για αυτό τα λέω τα παραπάνω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι και εκτελεστείς

Είσαι δεινός εκτελεστής, την έχεις εκτελέσει τη φουκαριαρα την Ελληνικη γλώσσα

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια είναι η ιδιότητα του ροκ σταρ που μας εκλύει; Τι δουλειά κάνει 8 ώρες την ημέρα ο Βασίλης, ο Διονύσης, ο Λαυρέντης και οι λοιποί;

Βασικά ελκύει το να είσαι αρεστός σε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων και όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Απ' την άλλη οι Μαχαιριτσέοι και λοιποί δε ξέρω κατά πόσο κάνουν κάποια ζωή που να ελκύει εντυπωσιάζει κανένα ιδιαιτέρως. ή είναι φυσιογνωμίες που ένας νέος άνθρωπος θα ήθελε να μιμηθεί και τόσο... Απ' την άλλη και η εντελώς εξτρημ ζωή των ροκ σταρ δε με ψήνει προσωπικά, αλλά φαντάζομαι το παν είναι το να είσαι αρεστός σε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων.

 

1. Οι σταρ είναι άνθρωποι σαν εμάς. Σιγά δηλ... Και μάλλον κουρασμένοι, απηδιασμένοι και θήματα τελικα (βλέπε Britney, Michael, JJJ, κλπ. Δεν ψωφάνε τυχαία (και αν και δεν έχει πεθάνει ακόμη η πρώτη, σίγουρα "ωραία" ζωή δεν είχε. Προτειμώ 1000 φορές το ποδηλατάκι μου, και το Γέρακα!)

 

The life and death of rockstars ...!

http://www.av1611.org/rockdead.html

 

+1000 στα 2, 3 ;D

 

ΘΑ φτάσουμε στην 20η σελίδα τελικά και ο Καλτσίδης πρέπει ακόμη να αποφασίσει τι θέλει να γίνει ακριβώς, πως θέλει να ζήσει τη ζωή του, χωρίς οποιανδήποτε ταμπέλα.

Νομίζω το παιδί απλά έγραψε για να γκρινιάξει, το τι θα κάνει στη ζωή του θα το βρεί είτε με σκέψη είτε αναγκαστικά αργά ή γρήγορα!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου