Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για Arion Chorus, Roger Mayer Voodoo-Vibe και ήχο Mike Landau σε κλιπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε αυτό το video, ο αγαπητός κύριος Landau έχει έναν ήχο που σκοτώνει. Δείτε και θα καταλάβετε:

 

 

Σας παραθέτω επίσης αυτό το βίντεο, όπου αν πάτε να το δείτε από τη σελίδα στο youtube και κάνετε κλικ δεξιά στο more, γίνεται αναλυτική περιγραφή όλου του στουντιακού και live setup του (επίσης και το κομμάτι που ακούγεται σκίζει). Η περιγραφή είναι του ίδιου από κάποια συνέντευξη.

 

http://www.youtube.com/watch?v=KTY06yeKarc

 

Η ερώτησή μου αφορά τον ήχο που έχει στο heart shaped box, και είναι συγκεκριμένα η εξής: Βάσει των πεταλιών που χρησιμοποιεί live, υποθέτω ότι σε όλο το κομμάτι χρησιμοποιεί το Arion Chorus, ενώ στο 2:55 που παίζει μια δυο πιο έντονες φράσεις βάζει και κάτι επιπλέον, και υποθέτω ότι μπορεί να είναι το Roger Mayer Voodoo-Vibe. Συμφωνείτε με αυτή την άποψη; Αν κάποιος έχει εντρυφήσει στον ήχο του Landau σε αυτή τη φάση, ή αν κάποιος έχει στην κατοχή του το Arion Chorus και το Voodoo-Vibe και το έχει χρησιμοποιήσει ανάλογα, ή αν κάποιος ξέρει ότι χρησιμοποιεί κάτι άλλο για να βγει αυτός ο ήχος (και ιδιαίτερα στο 2:55), ας βοηθήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που το ξανακούω αναθεωρώ. Στο 2:55 μάλλον προσθέτει κάποιο octave/fuzz, εξού και αυτό το διαστημικά ηλεκτρικό αποτέλεσμα... Όμως ακόμα έχω απορία για το τι χρησιμοποιεί σε ολόκληρο το κομμάτι. Είναι το Arion chorus για Leslie type εφέ, ή μήπως το Voodoo Vibe; Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας βοηθήσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου