Προς το περιεχόμενο

Korg Oasys 76/88


tonys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους

Γράφω λίγα πράγματα για το πρώτο ανοιχτής αρχιτεκτονικής synth της Korg το Oasys.Προσωπικά άκουσα το μοντέλο προπαραγωγής και παρόλο που είχε διάφορα bugs και ψιλοκαθυστερήσεις.....είναι καταπληκτικό !!!

 

 

 

 

 

KORG OASYS 76/88

 

 

 

Open Architecture Synthesis Studio

Μέθοδοι σύνθεσης :

1. HD-1 (High Definition PCM synthesizer συν δύο επιπρόσθετα Exi Expansion Instruments).

172 νότες πολυφωνία,616 Mb PCM βιβλιοθήκη ήχων.

2. AL-1 (Virtual Analog Synth).

84 νότες πολυφωνία με 2 χαμηλού aliasing ταλαντωτές ανά φωνή που προσφέρουν 8 κυματομορφές,παρέχοντας έτσι μεγάλες δυνατότητες διαμορφώσεων.

3. CX-3 (Tonewheel Organ).

Βελτιωμένη έκδοση του tonewheel modeling που χρησιμοποιείται ήδη στα CX-3 και BX-3 της KORG.

172 νότες πολυφωνία.

1.152 Programs, 384 Combinations.Ολες οι θέσεις μνήμης (1.664 programs/1.792 combis) μπορούν να αλλάξουν εντελώς και να υποστούν full editing.

Χωρητικότητα PCM RAM : 500 Mb.

Βελτιωμένη δεύτερης γενιάς τεχνολογία KARMA.

Midi Sequencing (Τα 16 midi κανάλια του OASYS μπορούν να κάνουν record μέχρι 200 songs/400.000 midi notes).

Audio recording (Για πρώτη φορά σε ένα workstation έχουμε τη δυνατότητα να ηχογραφήσουμε audio,σε ένα ολοκληρωμένο studio 16 καναλιών το οποίο συνεργάζεται απόλυτα με τα midi tracks του sequencer του.

Εγχρωμο ΤouchView display 10,4΄΄ ιντσών με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης.

Effects (Εσωτερικά εφφέ με 6 φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από αυτήν που χρησιμοποιείται ήδη στη σειρά Triton.

Περιλαμβάνονται 12 insert,2 Master,2 Total effects καθώς

και 185 αλγόριθμοι.

MIDI : IN,OUT,THRU.

Είσοδοι : Audio inputs 1&2 :XLR-1/4΄΄phone combi jacks (balanced,MIC/LINE switches,level control knobs,phantom power switches).

Audio iputs 3&4 :1/4΄΄phone jacks(unbalanced).

S/P DIF (optical, 24bit, 48Khz/96Khz).

Εξοδοι : L/MONO, R, individual 1-8 (1/4΄΄phone jacks), headphones, S/P DIF (optical, 24bit, 48Khz/96Khz).

Interface : 4 USB 2.0 A connectors (για σύνδεση με εξωτερικές USB συσκευές).

Disk drives : HDD (2.5΄΄) , CD-R/RW.

Διατίθεται σε : 76-note synth action και 88-note weighted action (RH2).

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν after-touch sensitivity.

Βάρος : OASYS (76-key) : 25.7 kg , OASYS (88-key) : 32.1 kg.

www.tonyskeyboards.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πραγματικά ολοκληρωμένη λύση ακούγεται το όλο σύστημα αλλά δεν ξέρω τελικά αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά , αφου με ένα pc και ενα καλό workstation μπορείς να έχεις τις ίδιες δυνατότητες και περισσότερη ευελιξία .

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πραγματικά ολοκληρωμένη λύση ακούγεται το όλο σύστημα αλλά δεν ξέρω τελικά αν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά , αφου με ένα pc και ενα καλό workstation μπορείς να έχεις τις ίδιες δυνατότητες και περισσότερη ευελιξία .

 

Αυτα τα μηχανηματα σε τετοιες τιμες ειναι για επαγγελματιες. Συμφωνω περι των pc, αλλα αλλη χαρη εχει να εχεις hardware. Υπαρχουν στα ιδια λεφτα και τα ΝΕΚΟ,www.openlabs.com/ ,τα φερνει ο Λιολιος, αλλα και παλι και αυτα pc ειναι.

 

Παντως εγω θα περιμενω την απαντηση της Kurzweil,αν ερθει ποτε, για να αποφασισω για καινουργιο synth. Αλωστε και το Κ2661 που εχω, ειναι μια χαρα(και καινουργιο μοντελο).

 

Προς το παρον ριχνω κλεφτες ματιες προς Muse Receptor πλευρα....

Περνάν τα χρόνια και είναι κρίματζ,

Θέλω ν'αλλάξω image...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Wow! να σαι σίγουρος ότι δεν έγραψα το άρθρο για το Korg Oasys για διαφημιστικούς λόγους.

Το έγραψα πιστεύοντας ότι κάποιο φίλοι πιθανόν να

ενδιαφέρονται σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν ήδη,

να μάθουν λίγα πράγματα για αυτό το όργανο.

Κατα δεύτερον εάν θέλω να κάνω διαφήμιση ξέρω με

ποιον τρόπο γίνεται στο noiz και σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ.

Να σαι καλά.Καλό σου απόγευμα.

 

Tonys

www.tonyskeyboards.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Wow! να σαι σίγουρος ότι δεν έγραψα το άρθρο για το Korg Oasys για διαφημιστικούς λόγους.

Το έγραψα πιστεύοντας ότι κάποιο φίλοι πιθανόν να

ενδιαφέρονται σε περίπτωση που δεν γνωρίζουν ήδη' date='

να μάθουν λίγα πράγματα για αυτό το όργανο.

Κατα δεύτερον εάν θέλω να κάνω διαφήμιση ξέρω με

ποιον τρόπο γίνεται στο noiz και σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ.

Να σαι καλά.Καλό σου απόγευμα.

 

Tonys[/quote']

 

Γεια σου tony. Εγώ αυτό που εννοούσα είναι ότι λόγω του επαγγελματικού σου αντικειμένου, είναι λογικότερο να παινεύεις περισσότερο το Oasys από μία αντίστοιχη λύση με η/υ. Είναι λογικό ότι οι γνώσεις σου για το ένα θέμα θα είναι περισσότερες και πιο μεστές απ' ότι για το άλλο θέμα. Δεν είπα εγώ ότι ήταν μπηχτή, ο Tuff_P το είπε.

 

Πέραν αυτού, η σωστή θέση για το post σου θα ήταν σε ένα ήδη υπάρχον για το Oasys thread, το οποίο μπορείς να βρεις χρησιμοποιώντας το search. Επίσης, θα ήθελα να σου προτείνω να αλλάξεις άβαταρ, διότι αυτό το χρησιμοποιεί ο whitenoise και θα γκρινιάζει :).

 

Πιο προσωπικά, θα ήθελα να ξέρεις ότι εγώ είμαι υπερ των νέων εμπόρων και πιστεύω ότι η συμμετοχή τους στο φόρουμ επιβάλλεται, ώστε να έχουν ένα κανάλι επικοινωνίας με το καταναλωτικό κοινό στο οποίο στοχεύουν. Αν είσαι τέτοιος, τότε σαφώς σε καλωσορίζω, καθότι η πλειοψηφία των συναδέλφων σου επιδεικνύουν χαρακτηριστική αδιαφορία για το φόρουμ και τις απόψεις που εκφράζονται μέσα από αυτό. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παραπάνω.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς ξεχάσατε κάτι βασικό... η Cubase δεν έχει ενσωματωμένο Karma technology... και ο Stephen Kay στα demo videos (http://www.karmalab.com) παίζει ΜΙΑ (1) συγχορδία και το μηχάνημα αναπτύσσει ολόκληρο κομμάτι μόνο του!! Αυτό τουλάχιστον η δική μου Cubase δεν το κάνει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παντος συμφωνω με τον despal... + οτι για να κανεις οτιδηποτε αναλογο με το oasys, ε παιδια χρειαζεται και το αναλογο keyboard/interface που κανουν assign τα function και υπαρχει ολο το interactivity, χωρις το interface δεν δουλευει το ολο concept.

 

Οποιος εχει δει τα video που αναφερει ο despal το καταλαβαινει πιστευω αμεσως αυτο.

 

Και εγω ειχα την τυχη να παιξω με το beta, αλλα δεν εκατσα και πολυ απο πανω γιατι χωρις πλακα αμα οντος ειχα τα λεφτα , θα τα εδινα, και δεν προκειται να εδινα αυτα τα λεφτα συνολικα για οποιοδηποτε αλλο synth, ακομα και αμα επερνα 3-4 για αυτη τη τιμη(γνωμες ειναι αυτες).

 

Δεν ειναι τυχαιο(λογο oasys) που το 1 αρθρο που εκανα publish κ στα δυο μου site φροντισα να το παρω απο τον ιδιο τον Kay και μιλαει για το Karma wave sequencing το οποιο δεν εχει σχεση με το κλασσικο korg wavesequencing (μεσο 3ου μεν, αλλα το πηρα χοχο):>

 

Ενοιτε πως αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να γραψουμε μουσικη και χωρις το oasys, αλλα να ξερουμε και τι συγκρινουμε.

 

Take care guys

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν είχε βγει το πρώτο Wavestation, ήμουν αρκετά νεότερος βέβαια, αλλά έπίσης ήμουν πρακτικά απένταρος. Ανεβοκατέβαινα λοιπόν στον Bon για να το χαζέψω και να φτιαχτώ, αγόραζα περιοδικά με reviews του οργάνου, είχα φτάσει να το βλέπω στον ύπνο μου (σοβαρά μιλάω). Τελικά, με αιματηρές οικονομίες και με γραμμάτια που τελικά διαμαρτυρήθηκαν κατάφερα να πάρω ένα. Μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά μου, όταν το έβγαζα από το κουτί του.

 

Λίγες εβδομάδες αργότερα είχα συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι ευκολίες που αρχικά με είχαν φτιάξει τόσο πολύ, ήταν στην πραγματικότητα εμπόδια στην προσπάθειά μου να βγάλω ένα προσωπικό ήχο από το όργανο. Η εμμονή του να θέλει να... παίζει μόνο του, έκανε όλα τα κομάτια στα οποία το έβαζα να ακούγονται ίδια. Θεωρητικά υπήρχε η δυνατότητα να φτιάξει κανείς τα δικά του wavesequences, αλλά στην πράξη αυτό ήταν αρκετά δύσκολο, ειδικά μέσα από την μικρή (για τα σημερινά δεδομένα) οθόνη του.

 

Τόσα χρόνια μετά, έχω παρατηρήσει ότι και άλλοι (αξιότεροι από μένα) πρέπει να είχαν τα ίδια προβλήματα. Για την ακρίβεια, το μόνο μέρος που έχω ακούσει το Wavestation είναι στα πρώτα μέτρα του Planet Of The New Orleans των Dire Straits, και επίσης σε μία ελληνική διαφήμιση καθώς και στο soundtrack ενός οικολογικού ντοκυμανταίρ (όπου ο μπαγάσας ο... συνθέτης έπαιζε κυριολεκτικά ΜΙΑ νότα, αλλά βέβαια κανείς από αυτούς που τον πλήρωσαν δεν το ήξερε μάλλον... ). Επίσης το έχω ακούσει στο middle section ενός από τα κομάτια που περιλαμβάνονται στο δίσκο Hear No Evil του Bill Laswell. Ως εκεί όμως.

 

Αν θέλετε να ακούσετε τη γνώμη ενός μεσήλικα (χεχε), τα κολπάκια του Oasys, εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο που ένας φίλος μου (επαγγελματίας keyboardίστας) θεωρούσε το δικό μου Wavestation μία μπούρδα και ασχολιόταν μόνο με το σεμνό αλλά θαυματουργό Roland του. Αν κάποιος το πάρει, θα τα δει όλα προσπαθώντας να φτιάξει τα δικά του wave sequences (και μάλιστα να είναι τόσο καλά όσο εκείνα του εργοστασίου).

 

Α, και κάτι ακόμη. Η περιβόητη Karma Technology (που τα βρίσκουν αυτά τα ονόματα, όλοι Ινδουιστές είναι...;) δεν είναι τεχνολογία όπως παραπλανητικά λέει το όνομά της, αλλά τεχνογνωσία: η τεχνογνωσία των ανθρώπων της Korg που ξέρουν να φτιάχουν πολύ καλά wavesequences. Αν είχατε και εσείς (η εγώ) αυτή τη τεχνογνωσία, θα φτιάχναμε τρελά sequences όχι με το cubase αλλά με οποιοδήποτε πρόγραμμα.

 

Τελειώνω: αν θέλετε να πειραματιστείτε με wavesequencing, και να δείτε και τις δυσκολίες του αθλήματος, υπάρχει ένας πολύ φθηνότερος τρόπος, το XPhraze της Steinberg, ένα καταπληκτικών δυνατοτήτων soft synth, που έχει τις δυνατότητες του παλιού Wavestation επί οκτώ και επίσης σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε sample έχεις στη συλλογή σου. Αν ακούσετε τα demo του ή το εγκαταστήσετε, θα καταλάβετε ότι στην Korg δεν είναι με τα καλά τους που ζητάνε αυτά τα λεφτά.

 

Υ.Γ. Για να μην ψάχνετε, ιδού μερικά audio demos από το XPraze:

 

-

http://www.steinberg.de/mp3/xphraze/xphraze_preset_preview.mp3

-

http://www.steinberg.de/mp3/xphraze/XprTrance.mp3

-

http://www.steinberg.de/mp3/xphraze/1-the_race.mp3

 

Είπατε τίποτε;

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου