Προς το περιεχόμενο

Καλυτέρευση ήχου-ακουστικής δωματίου για ακουστικά τύ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν ένα μεγάλο ΓΕΙΑ ΣΑΣ.  :) είναι το πρώτο μου πόστ.

 

Στο δια ταύτα, λοιπόν, παίζω τύμπανα εδώ και ένα χρόνο και επιτέλους πήρα την απόφαση να τα μεταφέρω στο δωμάτιό μου. Το σπίτι είναι ισόγειο-πρώτος-δεύτερος (εκεί είναι και το δωμάτιο). Αρχικά τα είχα στο πρώτο όροφο αλλά δεν άντεξα άλλο μιας και όταν έπαιζα, ο αντίλαλος πήγαινε πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, ΠΑΝΤΟΥ! :Ρ Αποφάσισα, λοιπόν, να τα φέρω στο δωμάτιό μου. Μετά από πολύ διάβασμα στο φόρουμ εδώ, κατάλαβα πως δυστυχώς δεν είναι καθόλου ευνοϊκό για τον κραδασμό και τον αντίλαλο το πάτωμα να είναι ξύλινο, και δυστυχώς το δωμάτιό μου έχει ξύλινο πάτωμα, όπως επίσης και ξύλινη πόρτα... Αυτή τη στιγμή το σετ "κάθεται" πάνω σε 2 χοντρούτσικα χαλιά και η κάσα σε 2 επιπλέον χαλάκια/πατάκια.

 

Έχετε να προτείνετε κάτι απλό και πρακτικό (εννοείται πως ΔΕΝ μιλάω για ηχομόνωση, γιατί δεν έχω και θέμα φασαρίας, μιας και μένω σε μονοκατοικία) για να μπορέσω να μειώσω τον αντίλαλο; Διάβασα διάφορες λύσεις-urban legends, όπως αυγοθήκες και χαρτόνια, απλά δε γνωρίζω αν όντως πιάνουν. Τέλος να πω ότι το δωμάτιο είναι μικρό (μήκος περίπου 4-5 μέτρα, πλάτος 3-4μ. και δυστυχώς έχει ψηλό ταβάνι, γύρω στα 3-4 μέτρα(!)

 

Ελπίζω να μη μακρηγόρησα (αν ναι, ζητώ συγγνώμη) και ελπίζω κάποιος να με "φωτίσει". :)

 

Υ.Γ: σκοπεύω να βάλω πανιά διότι θα επικεντρωθώ περισσότερο στις τεχνικές ασκήσεις, δλδ. δεν σχεδιάζω (προς στιγμήν :Ρ) να κοπανάω.

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες.

Για να καταλάβω καλά : ενοχλείς τους άλλους (συγκάτοικους, γονείς, γείτονες κτλ) όταν παίζεις ή ενοχλείσαι ο ίδιος από την "κακή" ακουστική του χώρου?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενοχλούμαι ο ίδιος φίλε μου. Ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα φασαρίας με τους γείτονες...!

 

Lucky s.o.b.... ;D ;D 8) 8)

 

Τα υπόλοιπα λύνονται εύκολα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

 

Ήθελα να σε ρωτήσω κατ αρχήν αν είσαι σίγουρος οτι πρόκειται για τον αντίλαλο του χώρου και όχι οτι κουδουνίζουν τα τύμπανα λόγω κακού κουρδίσματος?

 

Εγώ παίζω σε ένα χώρο 2 χ 2 χωρίς καμία μόνωση-ηχοαπορρόφηση, ο χώρος δεν βοηθάει στο να πάρω το 100% του ήχου σωστά αλλά λόγω του καλού κουρδίσματος δεν έχω ενοχλήσεις. Το ίδιο και στο πρόχειρο home studio του μπασίστα που προβάρουμε-γράφουμε, στο οποίο υπάρχει μόνο η εξέδρα για τους κραδασμούς (βλ. παρακάτω).

 

Βάλε τα τύμπανα στο δωμάτιο σου, δες τι γίνεται, μπορεί ναι ναι καλύτερα μπορεί να ναι και χειρότερα και πες μας εδώ τις εντυπώσεις σου οπότε να χουμε κάτι πιο συγκεκριμένο να συζητάμε.

 

Μερικές συμβουλές:

Όσον αφορά το παρκέ, φτιάξε μια ''εξέρδα'' ή απο παλέτες εμπορευμάτων ή τελοσπάντων απο μικρά δοκάρια, βάλε ενα χαλάκι εκεί και στήσε τα τύμπανα. Αυτό για να μή μεταφέρονται οι κραδασμοί σε όλο το σπίτι.

 

Αυγοθήκες, μονωτικά κτλ κτλ υπάρχουν άπειρα αλλά μετά το δωμάτιο σου δεν θα είναι βιώσιμος χώρος θα ναι σα να ζείς σε στούντιο οπότε καλύτερα να τα αποφύγεις. Αυτά γενικά τα προτείνουν ώς φτηνές λύσεις για πρόχειρα home studio.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έχω βάλει ήδη στο δωμάτιό μου. Είναι σαφώς καλύτερα από εκεί που τα είχα πριν!

Τώρα, όσον αφορά το κούρδισμα, θεωρώ ότι είναι καλά (τελευταία φορά τα είχα κουρδίσει πριν 1μιση βδομάδα). Θα έλεγα ότι υπάρχει και αντίλαλος αλλά κυρίως κραδασμός.

Δυστυχώς δεν έχω τον χώρο για να κάνω αυτή τη εξέδρα όπως λες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλώς ήρθες!

 

Αφού σε ενδιαφέρει μόνο η βελτίωση προς εσένα και δεν είναι θέμα μόνωσης, μπορείς να πάρεις ακουστικά, θα σου έρθουν οικονομικότερα και θα γλυτώσεις την ταλαιπωρία.

 

Εγώ έχω πάρει αυτά http://www.drumstore.gr/productsdesc.php?id=1293 . Επιπλέον προστατεύουν την πολύτιμη ακοή μας ;)

‘You gotta be willing to die for the motherf@cker.’

 

-Elvin Jones

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πιο "απλη" λύση είναι να κάνεις πανελάκια με ξύλο - πετροβαμβακα - πανι για τοιχους και ταβανι και μπασσοπαγίδες στις γωνίες.

 

Γουγλαρε "broadband absorbers" και "basstraps". Μιλάμε παντα για ιδιοκατασκευες DIY και όχι ετοιμα γιατί είναι πανάκριβα

 

Δες επισης αν θες τα δικά μου εδώ και εδώ

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου