Προς το περιεχόμενο

The G.A.S. Chronicles : 2004-2009


Silot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τελεια η αυτοβιογραφια σου πανω στην μουσικη σου διαδρομη και σε ευχαριστω σαν ατομο με πολυ λιγοτερη εμπειρια με βοηθησες να μαθω νεα πραγματα , οπως να μην χαλαω σαν πετσετακια τα πεντακοσαευρα !  ;D

 

Χωρις πλακα τωρα , σιγουρα θα εχεις σκεφτει την λυση της partcaster ή και τελειως custom κιθαρας . Γιατι δεν το δοκιμασες ; Αφου ξερεις τι θελεις γιατι δεν το δοκιμασες; σιγουρα μια Gibson goldtop εχει 100 κιλα mojo παραπανω απο μια no name κιθαρα .

Μια partcaster ομως και ενα axe fx ultra δεν θα ηταν μια καλη λυση ;

Recording is God's way of tellin you that you suck

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα πως σε νιώθω ρε παλιόφιλε silot, πως σε νιώθω..

 

εγώ ο ταπεινός ερασιτέχνης,

ο bedroom - παίζω μουσική για ψυχοθεραπεία - μουσικός που εισήχθην προ πενταετίας στη δισκογραφία σαν συνθέτης και στιχουργός σε 2 τραγούδια των Δυτικών Συνοικιών..

που δεν έβγαλε ποτέ (αρκετά) χρήματα από τη μουσική για να δικαιολογήσει έστω και μία αγορά κιθάρας,

που γυρνάει στη βιτρίνα του guitar store και των λοιπών κιθαράδικων της πιάτσας να πάρει μάτι την καινούρια custom shop strat  και κοιτάζει σαν τον ανέστη βλάχο πίσω από τις καλαμιές και τις θέλει όλες....(όπως μού'δωσε ευχή και κατάρα πριν χρόνια ο Pilali στον Καγμάκη...και ...γαμώτο.....έπιασε)

 

σε νιώθω λοιπόν φίλε μου διότι περιέγραψες ανάγκες που οδήγησαν σε αγορές που δημιουργήθηκαν τουλάχιστον από δουλειά...

ενώ εμένα (ακόμη χειρότερα) από pure g.a.s....μια πρέζα (ας μου συγχωρεθεί ο όρος) που δεν περνά με τίποτα.

Κι όλο υπόσχομαι σε γυναίκα και φίλους...μα είναι η τελευταία darling  ::).....αλλά τον Πέτρο μετά τα 10(και βάλε) false alarms δεν τον πιστεύει πια κανειιιιιιιιιιιιιιιιιιςςςςς.

;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκπληκτικό thread. Τέτοιες εμπειρίες χρειάζεται το community. Εγώ θα ζητούσα και από άλλους παλιούς να παραθέσουν αντίστοιχες ιστορίες Είναι απόλυτα ενδιαφέρον θέμα. Υπάρχουν κι άλλον άνθρωποι εδώ με πολλές παρόμοιες πορίες (όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και από G.A.S μόνο!).

Gimme Kramers! More Kramers!!! I WANT THEM ALL!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα ζητούσα και από άλλους παλιούς να παραθέσουν αντίστοιχες ιστορίες

+100

 

Αν και δεν νομίζω οι παλιοί να καθόταν και να έβγαζαν φωτογραφίες τις κιθάρες τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψαχνω ατομα να ανοιξουμε το πρωτο κεντρο αποτοξινωσης απο το συνδρομο αποκτησης εξοπλισμου. Με τετοια πελατεια το κοβω να χεζομαστε στο ταλαρο και να πλακωνουμε καθε μερα 1000αρες στο Θωμα

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Πως κατάφερνες κάθε φορά να δημιουργείς τον ήχο σου από την αρχή μέσα σε τόσο πιεστικά χρονικά περιθώρια???

 

2.Πως κατάφερες να είσαι τόσο άκαρδος με αυτές που πούλαγες??? ;D ;D ;D

 

Χμμμμ... όσον αφορά στο πρώτο, ήταν και είναι μια κατασταση ελαφρώς ....διαισθητική. Γιατί μπορεί όταν δοκιμάζεις ένα όργανο να καταλαβαίνεις στο περίπου τί θέλει να κάνει, αλλα οι συνθήκες του Live, της πρόβας ή πάνω στην ηχογράφηση είναι που καθορίζουν την επιτυχία ή αποτυχία της αγοράς που μόλις έχεις κάνει.

Για παράδειγμα, η Mira τα πήγαινε καλά παντού. Κι αυτό το υποψιάστηκα πως θα συνέβαινε τα πρώτα 5 λεπτά που την είχα στα χέρια μου. Στον αντίποδα, η Goldtop ήθελε πολλή δουλειά (απο μένα) για να τη φέρω στα μέτρα μου, και τελικά δεν νομίζω πως τα έχω καταφέρει πλήρως. Μάλλον αυτή απαίτησε να ξαναστηθεί όλο το rig γύρω της, και όταν το έκανα συνειδητοποίησα πως έπραξα σωστά.

Γιατί ακουγόμουν πιο πολύ "εγώ" απο οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό.

 

Κι αυτός είναι ένας απο τους λόγους που πραγματικά δέθηκα μαζί της

 

Πρόσεξε λάγνο βλέμμα τύπου "πω, πω ..Ζαργάνα μου !!"  ;D ;D

Mtvgrday.jpg

 

...

 

Δεν μας είπες όμως την εμπειρία σου και με την 335. Κάπου παλιάααααααααα είχες αναφερθεί σε μια 335 που είχες και την πούλησες.

 

Επίσης, ξέχασες να αναφέρεις τι μαγνήτες είχε η strat (που τελικά επίσης πούλησες)  8)

 

H 335 ήταν η προτελευταία κιθάρα πρίν τον ...κατήφορο  ;D

 

Η μοναδική με απίστευτη προσωπικότητα και φοβερή ευελιξία..... Θυμήθηκα πως ο τύπος που μου έδωσε την Goldtop είχε στη λίστα του και μια μαύρη custom shop 335 με factory bigsby, αλλά την τελευταία στιγμή νίκησε η Les Paul λόγω βάρους (η 335 ήταν κοντά 1 κιλο βαρύτερη δυστυχώς)

Την 335 μου, ΔΕΝ ηθελα να τη δώσω. Και η ιστορία της απώλειας της δεν μου είναι καθόλου ευχάριστη, γι 'αυτό και δεν την ανέφερα.

 

Για την ιστορία, η Strat ήταν στημένη έτσι...

strat733.jpg

 

...με έναν JBjr και έναν lil 59 οι οποιοι αλλάχτηκαν με ένα σετάκι Kinman woodstock.

....πολύ όμορφη κιθάρα...

 

...

 

Χωρις πλακα τωρα , σιγουρα θα εχεις σκεφτει την λυση της partcaster ή και τελειως custom κιθαρας . Γιατι δεν το δοκιμασες ; Αφου ξερεις τι θελεις γιατι δεν το δοκιμασες; σιγουρα μια Gibson goldtop εχει 100 κιλα mojo παραπανω απο μια no name κιθαρα .

Μια partcaster ομως και ενα axe fx ultra δεν θα ηταν μια καλη λυση ;

 

Partscaster έκανα, 2 μάλιστα, και οι δύο ξεκίνησαν σαν απλές Esquire. Καμμία τους όμως δεν αποδείχθηκε 100% σταθερή στα live. Ασε που με χαλάει πολύ η διαδικασία του μόνταρε-σέταρε-παίξε και βλέπουμε για το αν σου κάτσει τελικά ή όχι.

Δεν αποκλείω όμως την επανάληψη του εγχειρηματος στο μέλλον - είναι ανάλογο του τί χρόνο έχω, και πόσο εύκολο θα είναι να βρώ ένα aztec gold σώμα για tele απο pine.. ... ;)

 

Custom κιθάρα δεν μπορώ να παραγγείλω. Πρώτον γιατί δεν έχω ακόμη την εμπειρία και τις γνώσεις να κάτσω να δώσω οδηγίες σε έναν κατασκευαστή, και δεύτερον δεν μπορω (ακόμα) να ρισκάρω ενα one-off όργανο που όταν με πιάσει η ...κρίση δεν θα μπορώ να το δώσω.

 

(To ax-fx θα το ακούσω σε 3-4 μέρες διεξοδικά ! Θα σου πώ σύντομα  ;D )

 

...................................................................................................

 

 

Leo got it right the first time

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    Πάρα πολύ καλό το πόστ Τόλης.. δείχνει την κατεύθυνση που παίρνουν οι αγορές μέσα από το φάσμα συγκεκριμμένων αναγκών που προκύπτουν από την επαγγελματική ενασχόληση με την μουσική...

 

    Αυτό που μου αρέσει και παρατήρησα είναι ότι γνωρίζεις ΠΟΛΥ καλά τι φταίει κάθε φορά, τι θέλεις ή τι δεν θέλεις και κατόπιν αποφασίζεις και προχωράς σε ανάλογη λύση.  Γι αυτό και καταλαβαίνω απόλυτα ότι έδωσες χωρίς τύψεις κάποιον εξοπλισμό ή τουλάχιστον τον περισσότερο όταν κατάλαβες ότι το "διαζύγιο" ήταν επιβεβλημένο λόγω αλλαγής καταστάσεων και φρόντισες να κάνεις το επόμενο βήμα.

    Από ότι παρατήρησα τις περισσότερες φορές έκανες σωστές σκέψεις γνωρίζοντας τι θέλεις και τι χρειάζεσαι, απλά όταν κάπου σκόνταφτες σε άλλη μία παράμετρο λόγω κατάστασης προσαρμοζόσουν αναλόγως. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό προσόν που διαθέτουν ελάχιστοι και αποφεύγουν τεράστιους κύκλους .... (έναν μικρό έκανα και γω φέτος.)  

    Εγώ προσωπικά έχω σπαταλήσει 2 περιουσίες και άλλη μια καθ όσον γνωρίζεις .... γενικά σε κιθάρες, ενισχυτές και πετάλια (όχι πολλά σε πετάλια εφέ, αλλά για OD, distortion)...

     Δεν είμαι φυσικά επαγγελματίας μουσικός και δεν ζώ από την μουσική, τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι πάλι με μπάντες, και εδικότερα τα 3 τελευταία περισσότερο.

    Αντίθετα σε εμένα αρέσει η ποικιλία στους ήχους που μπορεί να βγάλω από τις κιθάρες μου σε συδιασμό με τους ενισχυτές μου για προσωπική και μόνο ευχαρίστηση τζαμάρωντας σπίτι με φίλους ή και μόνος μου με backing tracks... εκεί μπορώ να φφφχαριστηθώ με την ψυχή μου και τις  στρατ και τις Gibson και την charvel (χεχε)

    Όλα αυτά συμβαίνουν στο σπίτι, στις πρόβες και στα live το καλό που έχω και το θεωρώ πολύ σημαντικό είναι ότι θα βγάλω ήχο 100% χαλαρά με έναν ενισχυτή και 1 κιθάρα άντε άλλη μία που κουβαλάω backup. Σπανίως ένα wah και άμα έχω κέφια άντε κανένα delay στη λούπα  (αν και έχει τύχει να το συνδέσω και να μην το χρησιμοποιήσω καθόλου σε live). Το παράδοξο είναι ότι μπορεί να φαίνεται "λιτό" και Σπαρτιάτικο το rig, παρ όλα αυτά ο ήχος σκοτώνει. έχω αυτό το "magic touch" και ρυμίζω τα eq του amp αναλόγως και βγαίνω μιά χαρά...

    Έτσι λοιπόν το G.A.S στην περιπτωσή μου ξεκίνησε και παρέμεινε μόνο για προσωπική ευχαρίστηση στο σπίτι και έχω ρίξει ένα κάρο φράγκα στην όλη υπόθεση  από καιρό είς καιρό έτσι λοιπόν σπανίως πουλάω κάτι γιατί έχει επιλεγεί ύστερα από κόπο και ψάξιμο, και άν αγοράσω κάτι καινούργιο θα προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα και θέλω να με ευχαριστεί στον ελεύθερο χρόνο μου ..

  Για τα live που κάνουμε με τις 2 μπάντες που είμαι τώρα αρκεί ένας ενισχυτής high gain λέγε με VHT Ultra lead 120 Watt head  & 4x12 VHT campinet ή ο Marshall DSL 100Watt head & Marshall 2x 12 1936 vintage campinet και όποια κιθάρα μου κάνει κέφι από αυτές που έχω, πλήν των Fender strat αποκλειστικά με μονούς.

    Έτσι λοιπόν το δικό μου G.A.S χρονικό τα τελευταία 5-6 χρόνια πηγάζει καθαρά από την λατρεία που έχω να βγάζω την ψυχή μιάς custom shop strat 60ς καρφί σε έναν Marshall handwired 1974x και να λιώνω σε blues μονοπάτια ή άλλη στιγμή να ανοίγω τον Marshall DSL και να βάζω την 58 VOS (εδώ δεν βάζω χαρακτηρισμό γιατί θα είναι ακατάλληλος χεχε)

    Το μόνο αρνητικό είναι ότι ούτε φέτος θα πάρουμε ρούχα ...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D  

 

   

 

     

 

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου