Προς το περιεχόμενο

Μουσικοί στην Ελλάδα!!??


O_Menelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Asparados, αυτο που λες πρεπει να κανω..να παρω το χρονο μου!!Θα μπω σε αυτη τη σχολη, θα αρχισω αυτο που θελω πραγματικα να σπυδαζω, και με το περασμα του χρονου σιγουρα θα βρω τι μου ταιριαζει και τι με εκφραζει πιο πολυ..

Οσο για αυτο,

Αν τελικά θες να ασχοληθείς με οργανοποιεία  για παράδειγμα,

πιστεύω οτι τελικά θα είναι χαμένος χρόνος το μουσικό πανεπιστήμιο..

ειπαμε οπως και συ σπουδασες πληροφορικη, οτι ξερει ενας ανθρωπος περισσοτερο στη ζωη, κερδος ειναι!!Τιποτε δεν παει χαμενο!!

Μακαρι να παω στον Καναδα, θα ελεγες οτι ειναι μια επιλογη πολυ καλη, αλλα τα εξοδα ρε γαμωτο...ειναι πολλα για τα δεδομενα της οικογενειας μου!!Μακαρι να μπορεσω, θα ειναι ενα ονειρο..

 

Νικολα χωρις ιδρωτα δεν γινεται τιποτα, και εισαι ζωντανη αποδειξη αυτου!!Πραγματικα σε θαυμαζω που καταφερες να σπουδασεις υπο αυτες τις συνθηκες, τα παιδια ειναι πολυ μεγαλο "βαρος" σε μια τετοια φαση της ζωης σου, αλλα φανταζομαι και πολυ μεγαλη δυναμη συναμμα!!Μ'αρεσε πολυ που ειπες οτι ειχες τους γονεις σου και τους γονεις της γυναικας σου διπλα σου, δειχνει πραγματικα οτι αξιζες την στηριξη αυτων των ανθρωπων!!

 

Αγαπητε bassbill, ε τωρα οτι και να πω ειναι λιγο!!Το οτι πηρες τετοιες πρωτοβουλιες πραγματικα με εντυπωσιασε!!Το διαβασα ολο με πολυ ενδιαφερον!!Εγω καταλαβα οτι αυτο που εκανες, και κανεις, το εκανες ολοψυχα..τα εδωσες ολα!!Γιαυτο αλλωστε και πετυχες!!Ειδες αμα θελει ο ανθρωπος..Μπραβο σου που εκανες πραγματικοτητα αυτο που ηθελες, μπραβο σου που πηγες κοντρα σε ολη αυτη την κατασταση και εκανες αυτο που γουσταρεις!!Αυτη την "ιστοριουλα" δεν προκειται να την ξεχασω, μου δωσε πολυ θαρρος, και θα εχω να τη λεω στα παιδια μου ;D!!Σ'ευχαριστω πολυ φιλε!!

Γι'αυτο θελω και γω να γινω μουσικος, για να μπορω καπου να τα δινω ολα!!Να μπορω να εκφραζομαι!!Τρομερη η ελευθερια της μουσικης..

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 168
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τωρα δεν ξέρω αν σε απογοητευσω κι εγω, για το αναλογο τμημα της Θεσ/νικης. Αλλα οσοι μουσικοι εκτιμω είναι περίπου στο 10ο ετος (εγώ στο 7ο) και αντιθετα αυτοι που τελειωνουν στα 5 δε σκαμπαζουν γρι. Με οποιες εξαιρεσεις και οι 2 περιπτώσεις.

 

Ζω κι εγω απο μουσική τα τελευταια 3-4 χρονια μονο οπότε δε μπορω να ξέρω πως θα παει στο μελλον. Αλλα μπορώ να σου πω πως δε με νοιαζει. Περα απο τον βραχνα του στρατου, εχω πει πως θα ζω οσο μπορω από τη μουσική και οταν δω οτι δε μπορω βλέπουμε παρακατω. Μεχρι στιγμης τα πραματα πανε καλα. Σκυλαδικα δεν εχω παιξει ακόμα, πραματα που δε μου αρεσουν ομως στο μεγαλυτερο ποσοστό. Αυτο που κατάλαβα είναι οτι χρειαζεται προσαρμοστικότητα και συνέπεια. Στους ρυθμους που πανε αυτα τα πραγματα κανει καλη εντυπωση το να εισαι συνεπης και αποτελεσματικός.

 

Κακά τα ψεματα ομως παρα ολες τις γκρινιες μου και μας αλλη δουλεια δεν υπάρχει ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνωμη οταν λες 10 ετος τι εννοεις :o??Εχουν παει 28??

Πωπω αυτο ειναι πολυ..και πως γινεται αυτοι που το βγαζουν πιο γρηγορα να ξερουν λιγοτερα??Τα μαθηματα εσενα πως σου φαινονται??Ειναι ενδιαφεροντα??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανω κατω οπως τα είπε ο Λαμπρος. Τα ενδιαφεροντα ειναι ελευθερης επιλογης. Τα υποχρεωτικά όχι μονο είναι αδιαφορα σαν αντικειμενο αλλα ο τροπος διεξαγωγης και εξετασης τους είναι χειροτερος και απο του λυκειου.

 

Τωρα γι αυτους που σου είπα οτι τελειωνουν πιο γρηγορα, δεν ειναι οτι ξερουν λιγοτερα. Στο μεγαλυτερο ποσοστο τους δεν ξερουν τιποτα :P Γιατί απορεις, δε σου ειναι οικεία η μεθοδος της παπαγαλίας? :D

 

Και τι θες να πεις πολυ? Γεροι είναι οι 28ρηδες? >:( χεχε κι εμενα αν μου λεγες οτι θα χρωσταω 25 μαθηματα στο 7ο ετος θα σ ελεγα πολλά είναι :P Αλλα να ;D

 

Αλλά για να λέμε και την αληθεια εκει μεσα ξεστραβωθηκα σε πολλά θεματα απο κορυφαιους τη μουσικης και φιλοσοφικής παιδείας ;) Απο παντου πρεπει να παιρνουμε το καλυτερο που μπορουμε. Οπως δειχνουν τα πραματα το χαρτι δε θα ναι το καλυτερο που θα παρω απο κεινη τη σχολη ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μμμμ δηλαδη με παπαγαλια την παλευουν..

Οσο για τους 28αρηδες μην φοβασαι ρε συ, στο ανθος της ηλικιας τους ειναι..!!Να εσυ στα 24 μπουσουλας ακομα ;D

 

Οταν λες ξεστραβωθηκες εννοεις οτι καθησες και τα διαβασες πολυ καλα, ή οτι ειναι δυσκολα?Τι εννοεις οτι το χαρτι που θα παρεις δεν θα ναι και το καλυτερο απο κεινη τη σχολη??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

 

1. Το να θες να γίνεις ροκ σταρ στην Ελλάδα είναι το ίδιο σα να θέλεις να γίνεις snowboarder στη Χαβάη. Φυσικά και δεν είναι αδύνατο.

2. Για να ζεις από τη μουσική πρέπει να βρεις ανθρώπους να πληρώνουν χρήματα, έμμεσα ή άμεσα, για να σε ακούνε.

3. Σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου για μουσικούς (που παίζουν όργανο) δεν  υπάρχουν στην Ελλάδα.

4. Αν βιοπορίζεσαι με άλλο τρόπο και κάνεις αυτό που θέλεις μουσικά, δεδομένου ότι έχεις βρει αυτό που θέλεις και "αντέξεις" για 10-20 χρονάκια, μπορεί να κάνεις αυτό που θέλεις και να πετύχεις. Το "αντέξεις" σε εισαγωγικά, γιατί μπορεί να περνάς και γ**ώ με αυτή τη φάση.

5. Μουσικός χωρίς κοινό παθαίνει μαρασμό.

6. Πολλοί παραδοσιακοί Μουσικοί που παίζουν και "τσιφτετελια" (μιας και αναφέρθηκε με υποτιμητικό τόνο) είναι μουσικοί με Μ κεφαλαίο, και ζουν από αυτό. Μην αρχίσω και λέω ποιοι ροκ-σταρ δεν είναι γιατί το θρεντ θα γίνει παρανάλωμα.

 

Κράτα τη φλόγα μέσα σου :)

(πάντα) φιλικά

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Μενέλαε,σου εύχομαι αρχικά να είσαι πάντα καλά και να απολαμβάνεις τη ζωή σου άσχετα με το τι τελικά αποφασίσεις να ακολουθήσεις.Στο θέμα μας τώρα!

  Από κάθε μουσικό θα πάρεις και μια διαφορετική απάντηση για το πως και το τι κατάφερε ο καθένας τους στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.Η επαγγελματική σταδιαδρομία είναι προσωπική πορεία για τον καθένα μας γιατί άλλες μπορεί να έιναι οι δικές μου ικανότητες,άλλη όρεξη για δουλειά μπορεί να έχω,άλλες ιδέες να κουβαλάω και άλλο να έιναι το οικονομικό μου background.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία ενός μουσικού επίσης δεν ξεκινάει με την εισαγωγή του σε κανένα μουσικό πανεπιστήμιο,ωδείο ή μουσικό ίδρυμα αλλά ξεκινάει με τα πρώτα χρήματα που κερδίζει από τη μουσική.

Σαν ένας νέος μουσικός που τα τελευταία 3 χρόνια ζει αποκλειστικά από αυτήν θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις,αφού με το καλό τελειώσεις το σχολείο,να κερδίσεις κάποια χρήματα(από μαθήματα,από live ή οτιδήποτε) για να δεις το πόσο εύκολα ή όχι τα καταφέρνεις και αν σου κάνει και στην τελική.Τις απαντήσεις που ψάχνεις Μενέλαε θα τις δώσεις ο ίδιος στον εαυτό σου όταν ξεκινήσεις να "φλερτάρεις" με το θέμα της μουσικής ως επάγγελμα.Η πραγματικότητα μπορεί να σε εκπλήξει!!!!

Τέλος,θα ήθελα να σου πω ότι τα μουσικά πανεπιστήμια πού υπάρχουν στην Ελλάδα είναι παντελώς άσχετα με το θέμα του performing στην κιθάρα.Είναι όμως αρκετά μεγάλο "συν" στο βιογραφικό σου και σου δίνουν ακόμη τη δυνατότητα να κυνηγήσεις θέσεις στο δημόσιο τομέα(αν και όχι ιδιαίτερα πολλές).

 

Η σοβαρή ενασχόλησή,το "ψάξιμο",η τριβή με τη μουσική και με την κιθάρα είναι δικό σου θέμα και δεν είναι ανάγκη να γίνει μόνο μέσα από το πλαίσιο ενός μουσικού ιδρύματος.

 

KEEP ON ROCKIN' φίλε μου!!!!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πωπω... θέτεις του κόσμου τα θέματα...

 

Πάμε και ο Θεός βοηθός που λένε...

 

Καταρχήν για τον εαυτό μου, γιατί νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μεγάλο νόημα (ακόμη και για να το δείξεις στους γονείς σου, και αν θες να μιλήσουμε και τηλεφωνικά... :)).

 

Είμαι 32 χρονών, με δίπλωμα πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης και διδακτορικό στη σύνθεση. Πήγα έξω με υποτροφία από το ΙΚΥ (σύνθεση) και ζω ως μουσικός και 90% ως συνθέτης. Με δύο παιδία και γυναίκα, δεν ζω μόνος μου σε ένα υπόγειο, αλλά κανονικά με τις εξόδους, τα babysitting κλπ.

 

Γιατί τα λέω αυτά; Γιατι ΕΙΝΑΙ δυνατον να ζήσει κάποιος ως μουσικός στην Ελλάδα μας!

 

__________________

 

Πρακτικά θέματα:

 

1. Τα πτυχία των ωδείων ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά στον κόσμο ως ισότημα πανεπιστημιακού χαρτιού! Μπορεί να λένε εδώ στην Ελλάδα ότι τα ωδεία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος κλπ, αλλά μόνο σε ωδείο μπορείς να διδάξεις μετά, ούτε κάν σε ΑΣΕΠ.

 

2. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρεις ωδειακά πτυχία και πας έξω μετά, μπορεί να έχεις πρόβλημα αναγνώρισης των πτυχίων σου (μεταπτυχιακών, διδακτορικών τίτλων κλπ) από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).

 

3. Εξ'όσων γνωρίζω: Ναι, ένα πανεπιστήμιο θα σου δώσει άπειρες παραπάνω γνώσεις, απ'ότι ένα ωδείο (ΟΠΟΙΟ ωδείο). Τα ωδεία απλά δεν ελέγχονται και πολύ απλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοιξει ωδείο (σαν επιχείρηση). Όσο για τους καλιτεχνικούς διευθυντές... μπρρρ... σκέψου ότι ένα ίδρυμα, στο οποίο πληρώνεις για να φοιτήσεις, ΚΑΙ για να πάρεις τα χαρτιά, πρέπει να έχει στις εξετάσεις του απεσταλμένο από το υπουργείο (τόση εμπιστοσύνη υπάρχει!). Συνεπώς, ναι υπάρχει μια πιο συγκεκριμένη γνώση, και εμπιστοσύνη στα μουσικά πανεπιστήμια...

 

4. That said, στα μουσικά πανεπιστήμια, απ'ότι γνωρίζω, οι αυτούσιες μουσικές γνώσεις (πχ κιθάρα που λές, ή αρμονία), κλπ είναι αρκετά πιο χαμηλές από το να βρεις έναν ΚΑΛΟ καθηγητή και να κάνεις μαθήματα μαζί του! Απλά και μόνο ο αριθμός εισακτέων κάθε χρονιά κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα!

 

σύμφωνα με τα παραπάνω (και τις εμπειρίες μου, φυσικά) το διθέσιο είναι ψιλομονόδρομος!

 

5. Για το εξωτερικό, κλπ.

α. Δεν είναι σωστό και βάσιμο να υποθέτεις ότι το επίπεδο στο εξωτερικό (πχ Αγγλία) είναι καλύτερο απ'της Ελλάδας. Οι εμπειρίες μου λένε το αντίθετο (σε προπτυχιακό επίπεδο πάντα).

β. Ναι, αν το ψάξεις δεν έχει τεράστια διαφορά Ελλάδα με εξωτερικό στα έξοδα. Μπορεί να παίζει κάνα δυό χιλιάρικα το χρόνο, αλλά μπροστά στις 10-15 χιλιάδες που θα ξοδεφτούν ούτως ή αλλιώς, δεν είναι τεράστια η διαφορά.

γ. Το εξωτερικό έχει δύο κινδύνους: Να μείνεις εκεί για πάντα (γιατί κάνεις κάποια καρίερα, γιατί συνήθησες, γιατι βρήκες μία ξανθιά Σουηδέζα, κλπ), και το ότι όταν γυρίσεις και μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά και οι νόμοι να μη σου επιτρέπουν να αξιοποιήσεις το πτυχίο σου (πχ το Royal Academy of Music δεν περνάει απο το ΔΟΑΤΑΠ! Πολύ απλά, κι ας είναι απ'τα καλύτερα conservatoire της Αγγλίας, και της Ευρώπης γενικά).

 

6. Για να μην νομίζεις, το να συνθέτεις για ταινία ή computer games, δεν είναι κάτι το 'διαφορετικό' για το οποίο πρέπει να ασχοληθείς ειδικά στις σπουδές σου, ή κάτι που θες πτυχίο. Μουσική πρέπει να ξέρεις, για τα computer games προγραμματισμό καμμιά φορά, και γενικά να μπορείς να προωθήσεις τον εαυτό σου. Είμαι αρκετά αντίθετος σε όλες αυτές τις σπουδές που εξειδικεύουν τους φοιτητές στα computer games music, film music, media κλπ... Γράφω μουσική για παιχνίδια και δεν έχω πάρει τέτοιο πτυχίο, παρα μόνον πτυχία μουσικής 'αυτούσιας'.

 

7. Έχε υπόψην σου ότι λόγο ηλικίας, λόγο διαφορετικότητας, λόγο έλειψης εμπειρίας αν θες, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Μπορεί τώρα να ελπίζεις ότι θα γίνεις "master" στη κιθάρα, αλλά είναι φρόνιμο να ερωτηθείς εσωτερικά, τι δουλειά θα κάνεις αργότερα: session player? Solo player? Satriani wannabe? pop composer, arranger? Αυτά υπάρχουν, θα υπάρχουν σε μερικά χρόνια; Η βιομηχανία υποφέρει (όπως κάθε βιομηχανία, αλλά η μουσική βιομηχανία προηγήθηκε της κρίσης)... Αντέχει και άλλο κόσμο στα συνηθισμένα μονοπάτια;

 

Τα πράγματα δεν είνια εύκολα, αλλά όπως είπα και παραπάνω, εγώ τα κατάφερα, άρα γίνεται... Θέλει προσπάθεια, θυσίες, κόπο, ιδρώτα, το ακαθόριστο ποσοστό του 'ταλέντου' (ή τό'χεις ή δεν τό'χεις), κλπ...

 

Όπως και να έχει καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις!

 

Νικόλας

 

+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000  ;D

www.facebook-codes.info

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε skantzos σ'ευχαριστω παρα πολυ, οντως ετσι ειναι στα ελληνικα δεδομενα η μουσικη ειναι μαλλον κωμικοτραγικη!!Και ευχομαι και εγω, και ο οποιοσδηποτε απο δω μεσα και οχι μονο, να παλεψουμε για το αντιθετο, μπας και αλλαξει κατι σ'αυτο τον τομεα, γιατι η Ελλαδιτσα μας εχει μεινει λιγο πισω..αλλα ουτως η αλλως παντα ειμασταν καμια 20αρια χρονια πισω :Pκαποτε θα φτασουμε και κει!!

 

Christoq, αυτο που θα ακολουθησω κατα πασα πιθανοτητα, το ειχε πει και πιο πριν ο Nicolas τωρα το λες και συ, ειναι να μπω στη σχολη, να κανω τα θεωρητικα μου, και παραλληλα να ειμαι με εναν καλο δασκαλο, που ειμαι φοβερα ικανοποιημενος με αυτον που εχω, και να συνεχισω το "performing" στην κιθαρα οπως λες!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικόλα καλημέρα και καλή χρονιά!

Η απάντησή σου είναι στο απόλυτο σωστή .

Δεν χρειάζεται να ποσταρει κανείς τίποτα παραπάνω.

Καλημέρα και στον νέο που του ανοίγονται οι πόρτες της επιλόγές.

 

Απο έναν μουσικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου